Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtetttgggf

czy osoba niepełnosprawna naprawde nie ma szansy na miłosc?

Polecane posty

Gość X54
musze wam powiedziec ze istnieje duza gupa ludzi ktorzy podniecaja sie niepelnosprawnoscia innych i to nie jest wcale glupi zart

ja jestem pełno sprawna i tez nie mam szansy na miłosc juz mam 30 lat po rozwodzie i z dzieckiem samotna

ja jestem pelnosprawna i tez nie mam milosci po rozwodzie i z dzieckiem wiedz nie uzalajcie sie nad soba bo to nie ma znaczenia jak sprawnym sie jest tylko od charakteru

Gość X54
przepraszam jesli ktos poczul sie dotkniety ale to jest fakt moglbym prztoczyc wiele przykladow ale sami poszukajcie w internrcie jest tego masa poparte opisami osob kalekich i filmami

slyszalam o tym i nie musisz o tym pisac jezeli cie temat nie dotyczy.aha i do tych zdrowych pan co ich niby nikt nie chce.ja nie uzalam sie nad soba.ten watek zalozyla osoba niepelnosprawna i ciesze sie ze moglysmy jako osoby niepelnosprawne o tym popisac.a wyz drowi piszcie we wlasnych watkach jak nie macie nic madrego i pozytywnego nam di napisania.aha!i cos jeszcze!pozytywnego to nie znaczy zebyscie nas po glowach glaskali!dziekuje!zdenerwowalam sie alew przepraszam jezeli kogos urazilam.

Gość ktos jeszcze sie wypowie?
w tym temacie

Gość widac po tym temacie i wpisach
ze jednak temat osob niepelnosprawnych,nie jest dla co poniektorych mily...az przykre...

Gość ma szansę
a szkoda że temat zamarł.

Gość a ja mam inne pytanie
czy któraś z Was pracuje zawodowo bądź ma swoją firmę?

Gość ma szansę
Nie wiem jak inni wypowiadający się ale ja pracuję,przymierzam się założyć własny biznes.Jestem niezależna finansowo i mieszkaniowo.

ja juz chyba mowilam ze jestem chora od urodzenia,i mieszkam z rodzicami.nie,nie pracuje.mam niska rente.

Gość tak powinnaś
Villemka- a nie myślałaś o podjęciu pracy zdalnej,którą mogłabyś wykonywać w domu(pisanie jakiś artykułów,przepisywanie tekstów,tłumaczenia)?

Gość ma szansę
o właśnie ktoś podsunął dobry pomysł:), nie chcesz podjąć choćby takiej pracy?

Gość ma szansę
a jakie masz wykształcenie? p.s. to nie jest jakaś moja chora ciekawość,tylko się tak zastanawiam czemu twoi rodzice i ty sama nie zadbałaś o wykształcenie.Przecież sporo ludzi na wózkach uczęszcza do szkół i kończy studia

Gość a ja znalazlam
Villemka - nie pisalam w weekend bo temat mam w pracy w ulubionych, a w domu jakoś czasu nie bylo poszukać. Otóz masz już trochę lat a i czasy się zmienily, więc zainwestuj w siebie. Dowiedz się w PFRON czy jest jakaś możliwość do dofinansowania nauki lub ulatwienia Ci życia w jakikolwiek sposób. Mam jeszcze pytanie - mieszkasz w mieście czy na wsi? Może moglabyś sobie dorobić w jakimś zakladzie pracy chronionej. Chalupnictwo byloby dla ciebie szansą na dorobienie do niskiej renty.

Gość ma szansę
Villemka-zakłady pracy chronionej to nie tylko jakieś szwalnie czy inne tego typu firmy,sama znam osobiście firmę,która posiada taki status a jest to firma zajmująca się marketingiem.Po za tym coś mi się wydaje,że robisz z siebie cierpiętnicę że jeździsz na wózku(nikt nie mówi że jest łatwo),ale ludzie na wózkach- mają mieszkania,rodziny i pracują.Można też dostać dofinansowanie na samochód,naukę,kursy..Ale nic się samo nie zrobi,trzeba chcieć.

Gość a ja znalazlam
Oj Villemko - ja Ci tylko podaję propozycję. Zaklady pracy chronionej to nie są te dawne spóldzielnie inwalidów gdzie pakowano sznurówki do pudelek lub szyto jakieś ścierki koszmarki. Chodzi mi o to że zatrzymalaś się w jednym miejscu i nie widzisz jak moglabyś spożytkować swój wolny czas którego masz za dużo. Milość może przyjść w najmniej oczekiwanym momencie , ale czekanie na nią nie może stać się obsesją i jedynym celem w życiu.

Gość a ja znalazlam
Poza tym zacznij się uczyć . Można również przez internet. Wyjdź albo raczej wyjedź z tej stagnacji :)

nie nudze sie sama ze soba!mam mnostwo przyjaciol!glownie zdrowych. od czerwca do wrzesnia nie ma mnie w domu bo siedze na dzialce.mam pasje jest nia ezoteryka,zreszta w sytopce mam adres forum na ktorym jestem zarejestrowana.gorzej jest zima.ale tez jakos sobie radze.pozdrawiam i dziekuje za dobre rady.

Gość Znam pewnego chloPaka
Ma 24 lata , jeździ na wózku ale Jest bardzo pracowity , pracuje w urzędzie miasta, jest specem od promocji miasta , ma tysiące pomysłów. , pasje , u niego nie ma dnia bez robienia czegoś poza praca. Ponad to swietnie fotografuje , uczestniczy w różnego typu imprezach . Nie narzeka . Jest dusza towarzystwa :)