Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam karmiących butelkami

Najlepsze są butelki szklane.

Polecane posty

Gość taka ja :)
nie, akurat nie jestem autorką niestety :) macierzyństwo jednak powoduje ciezkie uszkodzenia mózgu u co niektórych kobiet :O

Gość do autorki.......
no powoduje,autorka dala tego najlepszy przyklad:D

Gość do autorki.......
ty znasz tylko takie teksty jak wrzody, zajady? tyle? czy jeszcze cos chlapniesz? gdzies ty sie wychowala?

Gość jdjsllojnbhhh
spokój mi tu:) może jakaś nieuświadomiona Mama poczyta topic i zmieni plasti na szkło:) kłótnie tutaj nie pomogą:)

Gość Nikola w.
Mam troje dzieci i używam tylko szklanych butelek.Kiedyś miałam plastikowe,a podgrzewałam mleko w mikrofalówce-w gazecie przeczytałam że nie wolno plastiku podgrzewać w mikrofali bo plastik wydziela trujące substancje.Wiec tez proponuje mamom szkło.

Gość hahahabuahahahah
i znowu bura suka zmienila nicka:D i sobie sama odpisala:D bura suko do budy:D:D

Gość conecting people
ja co prawda nadal używam plastikowych butelek, ale też mam zamiar zmienić na szklane, bo nie trzeba ich często wymieniać, a i też są o wiele zdrowsze.

Gość tutaj siedzą same wariatki
Czepiacie się autorki jakby wam wielką krzywdę wyrządziła. Ja używam plastiku i zmieniać jak narazie nie zamierzam, ale nie neguję tego co napisała autorka:o W pewnym sensie ma rację, bo każdy je i pije ze szkła, a nie plastiku. Wy tylko potraficie być złośliwe i wredne. W realu pewnie wszystkie żmije rzuciłyby się na nią z nożem.

Gość uppppppppppppppu
up

ja mialam plastiki bez "B" :) ale i tak wole szklane i mam szklane Campola a do herbatu mam niekapka plastik ale jz mu tam wrzatku nigdy nie wlewam tylko soczki i herbatke z granulek hipaa to nie musi byc wrzatek ja osobiscie nie neguje plastiku ale nie cierpialam tych bytelek wole szklane maly akurat malo mleczny jest je tylko na noc i w nocy mleczko wiec nie mam problemow ze rozbije super sie myja i sa na pewno zdrowe

ano wlasnie czemu my pijemy ze szkla?? a nie z plastiku ... chyba za samczne by to nie bylo:) niestety niekapek ze szkla to by wytrzymal godzine ... ale tez duzo pijemy z rurki ze zwyklego kubeczka

Gość idealne
ja się zgodzę że szklane jest lepsze. wystarczy popatrzec na plastikowe pudełka na drugie śniadanie - nosiłam w takim gorącą zupe do pracy i po pewnym czasie porobiły się wżery. szkło jest neutralne dla pożywienia.

Gość To prawda. Zgadzam się z
tytułem tematu! Najlepsze są szklane.

Tylko że porządne szklane są bardzo drogie. Ja 2 lata temu kupowałam z zagranicy na eBayu bo zależało mi, żeby miały silikonową osłonę całej powierzchni, żeby nic się nie stało jak dziecko nimi gdzieś rzuci. Miałam WeeGo. Zapłaciłam w pytę ale było warto! Teraz drugie dziecko korzysta.

WeeGo wyglądają tak: http://store.metrominis.net/thumbnail_images/wee_go_bottles.jpg mają w ofercie również bidony dla dorosłych skonstruowane na tej samej zasadzie. Są jeszcze na rynku silikonowe osłony w różnych kształtach które naciąga się na dowolnej firmy butelki, np. Silikids: http://www.naylanaturalcare.com/store/prodimages/silikids.jpg albo Cobblelife: http://www.safeasmum.com/wp-content/uploads/SiliconeWraps.jpg

* które naciąga się na dowolnej firmy szklane butelki

Dokladnie - chcecie miec pewnosc ze plastikiem nie trujecie dziecka, nejlepiej wybrac szklana butelke. Moja pierwsza plastikowa bytelka z Aventa po 4 miesiacach uzywania wygladala jak przeszorowana papierem sciernym - sam mat. Teraz uzywam szklana butelke od Cherubbaby. Ma dobry smoczek i nic nie matowieje, nigdy wiecej plastiku.

Gość gość
"To prawda zgadzam się" te linki już nie działają. Choć debata na tym forum ma dość burzliwy przebieg, mimo wszystko fakt faktem, że szkło jest zdecydowanie zdrowsze, mimo że łatwiej je stłuc i jest cięższe, ale można to obejść., właśnie takimi osłonkami silikonowymi. Ja znalazłam coś takiego: www.silikonovecolorove.pl.

Gość gość
Mialo być: silikonovecolorove.pl

Tez uważam że szklane butelki są najlepsze, wiadomo że dla malutkich dzieci bywa to kłopotliwe ale ja np. używam butelek: weck.com.pl I normalnie wodę z filtra w nich trzymam i fantastycznie się sprawdzają, są też super do przetworów tak jak i ich słoiki.

Gość gość
SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/ SRECK żałosna spamerska ŚCIERO!!! :/