Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaguuuubioona

czy jeśli wesele będzie na 40 osób muszę mieć białą suknię?

Polecane posty

Gość zaguuuubioona

czy jeśli planujemy samo przyjęcie na 40 osób to musze mieć sukienkę taką prawie za 2000 czy mogę mieć jakąś skromniejszą ? I czy przy takiej ilości osób trzeba zamawiać orkiestrę ?

mozesz zrobc wesele na 1000os bez orkiestry i bialej sukni. Ale pamietaj ze bez orkiestry ludzie sie po prostu nudza :O i siedza za stolami jak na stypie. jak ci sie podoba biala suknia to sobie taka kup jesli cie nie stac to kup jakas wyjsciowa w np kremowym lub ecru kolorze. i ju zpo problemie.

Gość twój cyrk, twoje małpy
możesz sobie ubrać garsonkę i puścić muzę z cd. Przecież to Twój ślub

Gość cdac
przeciez suknia to rzecz gustu mozesz miec skromna na weselu na 300 osob a liczba gosci nie ma nic do tego:/ a orkiestra na weselu to raczej musi byc

Gość takasobiejajajajaja
przeciez to twoje wesele to kto ci kaze zkaldac biala suknie za 2000zł zakładasz to co chcesz to jest twoj dzien i nikomu nic do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a poza tym orkiestry tez nie musi byc przeciez robisz takie wesele jakie ty chceszi jakie sobie wymarzylas a ze nie tak trzeba :/

nic nie musisz! ja na cywilnym miałam spodnie i białą bluzkę. przyjęcie na 30 osób, obiad i deser, bez orkiestry, zdjęć, kamerzysty. teraz kościelny i będę miała sukienkę, raczej beżową, albo jeszcze ciemniejszą, chcę przeznaczyć max 400-500 zł, a moze jeszcze tańszą uda mi się znaleźć, nawet typowo ślubna nie musi być, żadnego welonu itp. zamiast orkiestry DJ, bez kamerzysty, chyba tylko fotografa znajdę albo i to nie. tym razem małe przyjęcie na 50 osób, do godziny 24. bez oczepin i innych zabaw weselnych.

Gość zaguuuubioona
jagoda369 mój tata powiedizał tak samo że będzie jak na stypie. Sukienki itd nie chcę bo mnie na to nie stać a rodziców nie chcę na to naciągać. JEśli kupię normalną sukienkę to do tego welon raczej musi być prawda ? i bukiet? A jakie mam nałożyć do takiej sukienki ? jeśli ślub będzie 5 lutego

Gość zaguuuubioona
A jakie mam nałożyć do takiej sukienki BUTY ? jeśli ślub będzie 5 lutego

Gość zaguuuubioona
up

jAK KUPISZ NORMALNA SUKIENKA TO WELONU NIE MUSISZ ZAKLADAC ale przyznam ze bedziesz lepiej wygladac jak ten welon bedzie. W koncu panna mloda bedziesz :) Buty moga byc slubne albo takie w jasnym kolorze najlepeij polbuty na obcasie. A tak wogole po co robisz wesele jak Cie nawet na suknie nie stac :( Nie pisze tego zlosliwie tylko na Twoim miejscu wolalabym wziasc slub w kosciele potem do restauracji rodzice tesiowie + chrzestni i na tym koniec. To Ty jestes ta 18-latka w ciazy ktora zalozyla ostatnio temat o slubie na kafe???

welonu nie musisz mieć :) bez przesady. jakiś skromny mały bukiecik by się przydał, ale jak nie chcesz nikt cię nie zmusi! zamiast orkiestry pomyśl nad DJ-em, koszta dużo mniejsze (my płacimy 1000 za DJ i solistkę, sam DJ ok 700 zł by wziął, a koszt orkiestry u nas od 3000 w górę). co do butów to nie wiem. ja na cywilu miałam zwykłe kozaczki (brałam 30 stycznia). zresztą na zimowych ślubach widziałam że kobiety miały wysokie kozaczki zwykle kremowe, a potem na sali zmieniały na zwykłe buty ślubne.

Gość zaguuuubioona
jagoda369 no tak to właśnie ja I założyłam nowy temat ponieważ nikt mi już nie odpisywał Własnie chcemy tak zrobić że tylko najbliżsi no ale z tych najbliższych zrobiło się 40 osób

Nie ma czegoś takiego jak MUSZĘ ;)! Chcesz to ubierz spodnium.Mas ochotę ubierz beze. Welon?? Chcesz ubieraj!Ja nie to możesz diadem,kwiaty czy i nawet kapelusz. I tak można wymieniac i wymieniać ;)

nie miałam w ogóle białej sukienki, nawet na slubie koscielnym, bo nie chciałam, przecież to zaden obowiazek, welonu ani wianka tez nie miałam, zwłaszcza wianka nie miałam, juz od dawna i na nogach miałam półbuty, które pasowały do stroju, a nie zadne kozaki, mimo że slub był w styczniu, przeciez to tylko kwestia zeby przejc z domu do samochodu z samochodu do koscioła, nie zamarzniesz, a kosciol ogrzewany, przynajmniej u mnie ;) jedyne czego załuje, to ze nie mialam czegos cieplejszego na ramiona, bo po polowie mszy trochę czulam zimno, ale nogi w ogóle mi nie zmarzły ;) powodzenia

Gość cytrusekmietusek
Miałam złotą suknię, diadem i welon i slub cywilny, do trego obiad a potem zabwa w domu, bez kamerzystu, fotografa i orkiestry. Było super. Rob jak chcesz, tak aby CI było0 dobrze, to TWOJ dzień:)

Gość zrozumiano
ślub w kościele, biała suknia i welon tylko dla cnotliwych tzw. nie ruszanych, dające przed - ślub partyjny tj. cywilny

Gość Mężatka od dwóch lat
Hej :) ja miałam wesele na 40 osób :) miałam biała suknię, ale nie nowa a odkupiłam używana :) tak jak dziewczyny piszą to Twój /Wasz dzień i jak będzie wyglądał to zależy tylko od Was. Powodzenia :)

Gość zaguuuubioona
Dosżłam do wniosku że zrobię tak jak radzicie Kupię sobie jakąś zwykłą białą sukienkę chodz pewnie będzie mi ja trudno dostać? I jakieś białe kozaki ponieważ w półbutach będzie mi zimno bo jestem straszny zmarzluch . Bez welony bez bukietu chociaż się zastanawiam nad jakimś malutkim bukiecikiem żebym miała co zrobić z rękami :) Ale co na wierzch ? Oczywiście w kościele czarna kurtka zimowa bo umarznę no ale co pod spód ? na sukienkę ?

Gość zaguuuubioona
prosze o wypowiedzi

Ja też planuje skromny ślub, na 40 osób razem ze mna i mężem (jesteśmy po cywilu a w przyszłym roku kościelny planujemy) Zagubiona wydaje mi się że welon odpada i biała suknia skoro jesteś w ciąży, proponuje ecri lub beż. A co do bukietu to ja na Twoim miejscu bym kupiła taki mały i skromny. Jeżeli chodzi o orkiestrę to już Wasza sprawa, my raczej będziemy mieć nagrane utwory na cd, gdyż planujemy przyjęcie tylko do 24. A sukienkę chyba zakupię taką [url=http://moda.allegro.pl/seksowna-satynowa-suknia-m-38-z-koronka-hit-i1355672507.html jest ładna i nada się jeszcze na inne okazje:)

Gość zieloną
Jak na 40 osób,to koniecznie zieloną!!!!!!!

a co masz do niebieskiego?? to jest indywidualna sprawa każdej kobiety jaka suknie założy

Gość b1eata
u mnie na weselu bylo 51 osob z mlodymi i starszymi mialam biala suknie odkupiona od znajomej za 170zl z paczka do sukni dostalam welon wiec zalozylam kwiatki tez byly chocwedlug mnie przesadne ale mysli sie po czasie. chociaz byl to kwiecien mialam biale futerko na plecach(-2) a na nogach polbuty. co do orkiestry to moze przesada ale pomysl z dj-em popieram u nas byl i zabawa byla przednia.

Gość b1eata
nad kiecka to jeszcze pomysli. jest zima czas studniowek a kiecki drozeja dotego biala w zime raczej malo popularna ja radzilabym poszukac jakiejs uzywanej skromnej sukni slubnej lub poprostu odwiedzic wyporzyczalnie i tam cos wybrac

Gość już żonka....
Oczywiście w kościele czarna kurtka zimowa bo umarznę no ale co pod spód ? na sukienkę ? czarna kurtka ? Lepiej futerko albo jakiś jasny płaszczyk...jak nie masz, to poszukaj na allegro jakiś używany, albo może pożycz od koleżanki, w zwykłej kurtce do sukni ślubnej czy nawet sukienki będziesz wyglądać nieelegancko...

Gość już żonka....
jeżeli chodzi o suknię, to skoro ślub w kościele, to jednak proponowałabym jakąś ślubną suknię, nawet używaną, do tego buty też ślubne, nie żadne kozaczki, msza nie jest długa, nie zmarzniesz, mały bukiecik, raczej bez welonu, zamiast tego np. jakiś kwiatek we włosy, lub diadem...proponowałabym zamówić chociaż fotografa, żebyś później miała co oglądać i dzieciom pokazać po latach, a jak nie masz kasy na dj-a czy zespół, załatw jakiś sprzęt i poproś jakiegoś znajomego, żeby puszczał utwory, u mojej przyjaciółki na weselu za dj-a robił jejkuzyn, sprawdził się nawet w roli wodzireja:)

Gość b1eata
ja futerko porzyczylam od znajomej w ostatniej chwili ale mozna tak jak kiecke wyporzyczyc

Gość mama29-2010
ja bralam cywilny w styczniu, przyjecie na 30 os, muza z CD, sukienka jasno blekitna, biale futerko. czarna kurtka - nie wyobrazam sobie- welon? chyba wolalabym jakis kwiat czy stroik, wspolczuje wydatku nabiale kozaki- ja zalozylam sliwkowe a na sali zmienilam na srebrne pasujace do sukni

Gość Suzana2008
Ja mam na 40osób tez slub i mam biała suknię z allegro za 170zl liczymy ze wydamy na sale orkiestrę wódkę jedzenie 6tys to moze skromnie ale warto i po chodzić i po szukac gdzies zawsze jest taniej

Gość Gdyby któras z was była zainte
zainteresowana, mam suknię ślubną, którą chcę sprzedac tanio. Suknia jest koloru ecru, pokryta koronką, bez ramiączek, od bioder poszerzana. MA tez lekkie marszczenia na brzuchu, więc nawet małą ciążę zatuszuje. szyta jest na wzrost 169 + niewielki obcas a nosze rozmiar 36-38. Posiadam do niej również bolerko z krótkim rekawem.