Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika1984.

Zapraszam mamy siedzące w domu :)

Polecane posty

hej. A ja wam mowie /sory za slowo/ ze to gowno a nie skaza.Filip miałby juz chyba umrzec gdybym wierzyła lekarzom.Juz mial i skaze i neurologiczne kłopoty i jeszcze kilka innych chorób.Jesli dziecko ma tylko lekkie krosteczki na buzi to nie jest to zadna skaza a jedynie jeszcze nie unormowane oddychanie skóry przez pory. Skaza bedzie jesli ma krostki tez na całym tulowiu,zgieciach rak,udach,jesli ma strupy,wymiotuje badz ulewa,ma zaparcia labo biegunki.To jest wtedy skaza białkowa. Moja Zuzia tak miała wiec wiem co to znaczy. To co ma moj Filip to nie jest zadna skaza i jesli wasze dzieciaczki tez maja tylko kilka krosteczek czasami to moim zdaniem nie potrzebne i zadne pepti i inne takie swinstwa.Polecam mleko Humana.Do nabycia w sklepach Niwex i w necie.My jedziemy na nim niemalze od urodzenia. Poza tym smaruje małemu buzie mascia z wit A a jesli z jakiegos powodu czasem mu wiecej krostek wyskoczy daje mu 5 kropelek Zyrtecu.To nie jest silny lek a pomaga. na szczecie po wielu poszukiwaniach ja znalazłam madra pania pediatre ktora tez uwaza ze teraz nadmiernie dzieci obarczaja skazą białkową.A,,,,i Filipek juz od tygodnia trabi zwykłe mleko 3,2% z kaszką i nic mu nie jest. Moj mały dzis bardzo niespokojny i płaczliwy.Ledwo co zasnął.Nic jesc nie chciał w dzien,ledwo zjadł troszke zupki i mleczko na noc. Okazało sie jak mu myłam zabki ze mu wychodzą gorne trójki czyli zeby oczne.Dałam mu ibufen w czopku i 5ml hydroksyzyny.Troszke mu to złagodzi ból i bedzie wiecej spał.Jesli bedzie przechodził te zeby tak jak moja Zuzia to czeka nas niezły czad.Ona az histerii z bolu dostawała.Ale wtedy nie wiedziałam jak jej ulzyc.teraz jestem madrzejsza i wiem ze moge dac mu cos p.bolowego i na sen i ze mu to nie zaszkodzi.

no napisałam tyle i niema.Chyba mnie zaraz trafi wrrrrrrrrrrrrrr

napisze raz jeszcze. Uwazam dziewczyny ze to /sory/ gow no prawda z tym azs i skazą Jesli dziecko ma jesynie drobne krostki na buzi to jest to jeszcze niedojrzała praca porów i skóry.Moja Zuzia miała skaze i wiem jak to naprawde wyglada.Biegunka lub zaparcia,wymioty,ulewania,strupy i krostki na całym ciele a szczegolnie buzia,tułow,zgiecia łokci i uda. Teraz lekarze bardzo pochopnie oceniaja i widac ze to dla kasy. Filipkowi juz wymyslili azs i inne choroby a nawet padaczke i jakies zaburzenia neurologiczne.Na szczescie trafilam na madrą pediatre i do niej przepisałam dziecko.kazała mi sie nie martwic niczym dawac normalne mleko i nie słuchac lekarzy. Jesli Filipkowi z jakiegos powodu czasem wyjdzie wiecej krosteczek daje mu 5 kropelek zyrtecu i jest ok.To nie jest silny lek a pomaga.Buzie smaruje mascia z wit A A dzis mojemu synkowi wychodzą trójki górne czyli zeby oczne.Cały dzien prawie nic nie je,jest marudny i płacze. Dałam mu na noc czopek ibufen i 5ml hydroxyzyny zeby sie wyciszył i pospał.Jesli bedzie przechodził te zeby jak moja Zuzia to czeka nas niezły czad.Ona dostawała wtedy histerii z bolu a ja nie wiedziałam jak jej pomóc.teraz juz wiem ze mozna troszke pomoc dziecku lekami. jesli chcecie porady o mleku to polecam Humane.Filipek pije je niemalze od urodzenia.Nie jest łatwo dostepna bo jedynie w necie i sklepach Niwex ale to bardzo dobre mleko.

a i zapomniałam napisac ze my juz od tygodnia podajemy małemu normalne mleko 3.2% z kaszką i nic mu nie jest. Jesli wasze maluszki maja tylko kilka krostek na buzi to wywalcie te wstretne pepti i dawajcie dzieciom normalne modyfikowane.jak niby organizm ma sie przyzwyczaic do białka krowiego jak go wcale nie dostaje? Musi na poczatku troszke krostek byc ale pozniej zobaczycie ze to znika.No chyba ze dziecko ma na prawde skaze ale to zaraz wyjdzie.Spróbujcie polecam. I nie słuchajcie lekarzy bo oni maja z tego zyski ze wam te swinskie mleka zapisują .

łapa--ja zrobie tak jak piszesz spróbuje jeszcze raz na innym mleku i bede obserwować co sie dzieje. A powiedz mi co z glutenem czy mam poczekac nim mały sie przyzwyczai do nowego mleka, bo pediatra przy skazie to mówiła ze dopiero w 9 miesiącu. A jesli by faktycznie nie miał skazy to już czas wprowadzic hmm

I jeszcze tak sobie mysle że jakby posmakowało mu inne mleko to by wiecej jadł i bardziej przybierał, bo sama lekarka mówiła że to pepti jest mniej wartościowe od innych :o

Cześć dziewczyny, łapa-- coś jest w tym co napisałaś, moich znajomych maluszek jak miał jakieś 2 tyg. dostał dziwnych czerwonych chrostek na buźce i męczył się biedaczek z tym dosyć długo, wyglądał jak muchomorek :) Pierwsza diagnoza brzmiała skaza białkowa i oczywiście mamusia musiała zrezygnować z produktów mlecznych, przez co podejrzewam w końcu zubożał jej pokarm i w rezultacie mimo iż chciała karmić do roku musiała przejść na mleko modyfikowane. W ostateczności okazało się, że to była poprostu silna ciemieniucha! No i po tej trafnej diagnozie udało się szybko maluszka wyleczyć :)

hej dziewczyny :) Pisałam Wam ,że z ta skazą to masakra jakaś jeste teraz wrrr...moj maly miał kolki tez krostki i dostal mleko Prossobe czy jakos tak na receptę ale bardzo krotko podawalm bo sie nim nie najadał i było wstrętne w smaku może komus sie wydać ze jestesm wyrodna matką ale sama mu zmieniłma to mleko na NAN i bylo wsio ok!Mały się najadał był o wiele spokojniejszy i do dzis nic mu nie jest!Teraz pije z kartonu melko 3,2 z miodem i tez nic mu nie jest! Ktoś pisal o Humanie z tego co wiem to to mleko jest dostepne w kazdej aptece tylko chyba na zamowienie :) Moja mamuśka dziś wychodzi do domku ale nie moge do niej pojechac bo o 15stej przychodzi do mnie fryzjerka (własnie szukam cieawej fryzury w necie) ale jutro pojedziemy z małym na cały dzien! U mnie w lidlu jest masa pampersow tych w promocji dzis byłam w szoku poszłam po płatki małemu i widzialam a wczoraj kupiłam w realu bo myslałm,że juz dawno w lidlu nie ma troche przeplacicłam nie wiem czy dostarczyli więcej czy co bo wczesniej nie było!Więc zapraszam po pampki do Zabrza :D U mnie dziś wiosna :P poyłam sobie dwa okna i czuje sie jakoś super oby taka pogoda została już bo aż chce się zyć :) Miłego Dnia :):)

http://mamosfera.pl/humana// Tu jest o mleku i jest tam sklep internetowy.jest tez w sklepach Niwex Ja daje Humana po 10 mies.To bardzo syte mleko bo z dodatkiem kaszek i innych dodatków.Polecam poczytac.Moj głodomor tylko tym mlekiem sie najadał. wczesniej Humana 1Plus i nastepne.Super mleko jak dla Filipka. A gluten ja dawałam duzo wczesniej niz zalecają.Juz jako 5-6 mies niemowle moj mały gryzł skórke.jakies krostki tam miał ale ja sie nie przejmowałam.A tak w ogole myslałayscie o tradziku niemowlecym? Dziecimaja to czesto i im przechodzi.Poczytajcie w necie.

oj dziewczyny, masakra teraz z tymi skazami. Co drugie dziecko to ma. U nas też był porblem, jak mała miała ze 3 miesiące. Coś ją zaczęło uczulać, robiła zielone kupy ze śluzem i oczywiście werdykt że to skaza. Nasza pediatra była akurat na urlopie i jakaś inna nas przyjęła, kazała mi odstawić nabiał ale nadal karmić piersią. Ale u nas to nic nie pomogło, przestałam jeść wszytsko z mlekiem, na każdym produkcie czytała, czy nie ma mleka. No i nic się nie poprawiło, więc sama znowu zaczęłam jeść nabiał, bo bałam się odwapnienia (niby brałam jakies preparaty z wapniem, ale wiadomo, że to nie to samo). Potem przy okazji szczepienia już nasz apediatra jak jej powiedzieliśmy o wcześniejszej wizycie, to się wkurzyła, że teraz każdemu dziecku skazę wynajdują, a u nas poprostu cos małą uczulało, ale do tej pory nie mam pojęcia co. Teraz już będę po mału musiała zacząć jej dawać jakieś kaszki na mleku no i boje się, jak na nie zareaguje, bo w końcu nie wiemy, który lekarz miał rację i czy to nabiał ją uczulał, czy coś innego (chociaż po odstawieniu nabiału też nic się nie poprawiło).

Hej Dziewczyny! dzięki za odzew w sprawie azs. U mnie bez zmian, mimo mojej beznabiałowej diety buzia Filipa dalej brzydka, nawet powiedzialabym że się pogorszyło... skóra na buzi wygląda jakby była poparzona :( strasznie sie drapie biedaczek i niespokojnie śpi. Więc sądzę że i u nas to nie jest skaza, tylko jakieś uczulenie, ale nie wiem na co. Jutro wypiorę wszystkie jego rzeczy, pościel itp w płatkach mydlanych. Pójdziemy też do lekarza bo już nie wiem co mam robić...

kup w aptece hydrokortyzon i mu posmaruj,nic mu nie bedzie a ulzy mu.Jakbys miała to elocom tez mozna uzyc.Jakby miał uczulenie z proszku to miałby na całym ciele.Chłopcy maja czesto wieksze problemy z skora niz dziewczynki.Nie boj sie mu buzi posmarowac i mu ulzyc.A moze masz zyrtec w kropelkach.Lekarz pewno cos wam na to da ale jak stwierdzi skaze to znowu bedziesz musiała nic nie jesc itd.Moj mały tez tak miał.Ja miałam elocom wiec mu posmarowałam i mu zeszło no i dałam ten zyrtec.A po kilku mes skora wrociła do normy. U nas horror bo wychodzą trójki.mały cały czas płacze i wszystko gryzie i tez własnie ma czerwona buzke. Na dodatek jestesmy na etapie kredytu ii kupna domu.Cały dzien zszedł na banki i takie tam inne.

łapa---super życze powodzenia w zalatwianiu formalności cięzki czas przed Wami!A to juz macie pewno upatrzony ten dom coo?? czemu sie nie chwalisz?? :P U nas be zmian ja czekam na męża maly spi dzis byliśmy u mamy z małym bidulka leży tylko,tak mi jej szkoda bo to taki człowiek,że 5 minut nie posiedzi zawsze ma cos do roboty a tu,niestety musi leżeć :( Kurde dziewczyny jak ja już bym chciała wiosnę :) dzis pogoda była w miarę chyba z 10 na plusie ale dośc silny wiatr wiał ale ogolnie fajnie było! W sobotę mielismy iśc na disco ;) z okazji Walentynek i moja bratowa ma urodziny ale jednak nie idziemy bo nie mam gdzie malego zostawic niby mama mowiła żeby został u nich bo jest tato to sobie dadzą rade ale odpuszczamy tym razem nie będe ich męczyć małym :)

Gość cartusia
Cześć dziewczyny:) No to widze, że nie tylko ja sie wkurzam na lekarzy z powodu domniemanej skazy białkowej. Otóż powiem wam tak: byliśmy z małym u innego pediatry i rzeczywiście zalecił tak jak dermatolog smarować maścią witaminową i przejść powoli najpierw na bebilon AR mieszając z pepti a później AR mieszać z normalnym bebilonem. Zobaczymy jak będzie bo po pepti wcale ładniejszej buźki nie miał dopiero po maściach sie poprawiło. Do tego gastrolog dziecięcy powiedział, że to nie są krostki skazowe i od razu można spróbować dać normalny bebilon. Ale my spróbujemy tak po kolei. Na prawdę można oszaleć z tymi lekarzami! Wkurzające to jest jak cholera! Aha i dodatkowo pediatra nam powiedział, że jak są problemy z brzuszkiem to trzeba koniecznie zrobić badanie moczu- super, że nasz peditra o tym wspomniał ;/. Mamy go kąpać w oilatum i najlepiej co dwa dni tak sie podobno robi u dzieci, które mają problemy skórne. Nasz peditra w ogóle zaczął nas straszyć, że trzustka przestanie pracować, że całe życie będzie musiał być na diecie bezmlecznej, a okazało się, że to nie prawda na trzustkę nie ma to wpływu zdaniem gastrologa, a na szczęście ze skazy białkowej większość dzieci wychodzi tylko jedne szybciej drugie później. I najczęściej okazuje sie to łojotokiem, albo trądzikiem.

Gość cartusia
A zapomniałam dodać, że ten mądry pediatra, który stwierdził bez wahania skazę białkową i ostatnio stwierdził, że nasz maluszek ma nadwage ma 15 tygodni nosi rozmiar 62/68 waży 6800, a niby powinien koło 5500, ale jje normalnie czyli 5 posiłków po około 150 ml. Wygląda slicznie bo wcale, ani nie jest gruby ani chudy. Gastrolog powiedział, że u dzieci do 1 roku życia nie stwierdza sie czegoś takiego jak nadwagi. Ehh normalnie ręce opadają jak sie słucha tych lekarzy :/. Durnota kompletna- musze zmienić pediatre i to chyba będzie najlepsze wyjście :)

hej :) cartusia---->>> nam zawsze lekarze powtarzali,że mały jest za gruby :| masakra jakaś owszem był taki troszkę przy sobie,że tak powiem ale nie był GRUBY!teraz tez kawał chłopa z niego ale nie ma żadnej nadwagi jak zaczoł chodzic tak wszystko zgubił i teraz wygląda super!Natomiast mojego brata córka w czerwcu skończy 4 lata i jest tak chuda,że koszmar normalnie waży chyba z 14 kg więc chyba wolę aby Filip był troszkę "masywniejszy" hehe...My mielismy takie przejścia z lekarzami,że mogłabym książkę o tym napisać ;/teraz juz po prostu konsultuję z innymi lekarzami,żeby nie opierać sie na opinii jednego lekarza bo można naprawdę dziecku zrobić większą krzywdę niz nam sie wydaje! Ja dziś lece do dentysty czekam na tate bo ma przyjechać do Filipa bo mąż w pracy! Pogoda nawet nawet troszke wiatr wieje ale mniejszy niż wczoraj i świeci slonko więc umułam sobie okna :P życze Miłego Dnia:):):)

cartusia--mój pediatra z kolei ciagle mi móiw że mały za mało waży no fakt bo tylko 6kg i tez jada 5 posiłków po ok 150ml plus słoiczki, także ja juz sie tym nie przejmuje przybiera w swoim tempie wazne ze zdrowy. Ja też teraz spróbuje z innym mlekiem. Naprawde można ocipieć z tymi lekarzami :p My robiliśmy badanie moczu i kilka razy posiew i wszystko oki wyszło więc mały po prostu taką ma urode, nie wszystkie dzieci musza byc pulchne :) aa nie przywitałam sie Witam :D cos sie źle czuje żeby tylko mnie nic nie brało tfu tfu tfu..zmykam sie położyc, pozdro :)

Oj dziewczyny, współczuje wam, naprawde macie przejscia z tymi lekarzami. Nam się trafiła pani prdiatra, któa nie lubi za bardzo leków w dzieci pchać, ma dość 'normalne' podejście. Nie mogę na nią narzekać. Dzisiaj właśnie dzwoniłam małą zapisać na szczepienie i dopiero za 2 tygodnie ma wolną wozyte. W szoku jestem. Mam nadzieję, że mała do tego czasu jakiegoś przeziębienia nie złapie albo coś. cartusia dość spory ten Twój maluszek. Nasza mała za 2 dni kończy 7 miesięcy i ważyłam ją rano, to ma 6800g i 67cm długości. Też nosi rozmiar 62 niektóre już 68, ale ma też jeszcze pare ciuszków na 0-3 miesiące i nasza pediatra powiedziała, że najwyraźniej taka jej uroda, że jest dość drobna. WIęc widać, to zalezy od podejścia lekarza. Inny pewnie by nam powiedział, że jest za chuda.

Hejka! Widzę że większość z nas ma jakieś przejścia z lekarzami... ;) U nas lekka poprawa, smaruje Fila hydrokortizonem i plamy zrobiły się już jasne, zostały teraz takie suche placki i nie wiem za bardzo czym to smarować bo po kremach oilatum czy emolium robi się czerwony... kupie jutro zwykłą maść witaminową i posmaruje... jestem dalej na diecie beznabiałowej ale jakiejś większej poprawy puki co nie widzę, dalej co jakiś czas wyskakują mu jakieś krosteczki na głowce szczególnie na czole, które się potem zlewaja, a po jakimś czasie znikają i tak w kółko. W przyszłym tyg. idziemy do lekarza, zobaczymy co powie. Hmm a jeśli chodzi o temat wagi to moj "maluch" też jest dość spory jak na swój wiek. Ma 4 miesiące a ubranka nosi w rozmiarze 80, waży prawie 8 kilo, ale nie jest gruby, tylko strasznie dłuuugi więc rozchodzi się to... wysoki chłopak będzie po rodzicach ;) pozdrawiam, miłej nocy!

hej dziewczyny widzę że steryd jest dobry na wszystko tylko ja radzę uważać szczególnie na twarzy moje dziecko ma już prawie pięć lat od pierwszego miesiąca latamy po lekarzach bo mała naprawdę miała skazę (gdy odrzuciłam nabiał wszystko wróciło do normy a gdy zjadłam cokolwiek z mlekiem to od razu był wysyp )trafiliśmy do alergologa prywatnie tez dał nam maści robione i po tym ładnie schodziło mówił też żeby nie stosować sterydów powiem tak nie wiem czy mała tak naprawdę z tego wyrosła bo choć je mleko to ciągle jest coś nie tak ze skórą teraz jesteśmy na etapie testów a o jej zmianach skórnych co lekarz to mówi inaczej zgłupieć można jedyne co wszyscy powtarzają to to żeby uważać ze sterydami zwłaszcza na twarzy dlatego radzę mamom stosować sterydy na skórę w porozumieniu z lekarzem zawsze rozcierając maść na dłoniach a później delikatnie nałożyć na skórę cienką warstwę (chyba że lekarz zaleci inaczej)

Cześć dziewczyny, jak czytam te Wasze perypetie z lekarzami, to cieszę się, że my mamy na tyle fajną Panią doktor, że jak czegoś nie jest pewna, to konsultuje to z innymi lekarzami i tez nie lubi za dużo leków "wpychać" dzieciom :) A jeśli chodzi o temat wagi, to nasz maluszek 5 dni temu skończył 8 miesięcy i waży ok.9,5 kg i nosi ubranka na 80-86, body na 86. Jest długaśny miesiąc temu miał 75cm (97centyl). Jak był młodszy, to przybierał ponad normę i lekarz na szczepieniach zawsze się dziwił, że karmię piersią :) Każdy maluszek jest inny! Sąsiadka ma córcię ponad 2 miesiące starszą od Miłoszka i jest dużo mniejsza jeszcze mieści się w gondoli. Najważniejsze, że dzieciaczki rozwijają się w swoim "równym" tempie ;) U nas tak mniej więcej jest od początku, waga około 50 centyla, wzrost około 97.

Co tam dziewczyny , ruch tu jak w Rzymie :) chociaz ostatnio sama nie miałam weny by pisac:p u nas wszystko dobrze, zębów dalej brak, ślinienie sie na maxa aaa pewnie spędzacie romantyczne wiczor taki przedsmak walentynek hihi ja własnie szykuje sie do kina na Karola :) także owocnej nocki zycze;) i buziaki dla maluchów :)

Cześć dziewczyny, no rozpisałyśmy się ostatnio wszystkie,że ho ho ;) My byliśmy wczoraj w kinie na Jak się pozbyć celulitu, no i powiem wam, że jakoś nie byłam przekonana do tego filmu, ale dałam się wyciągnąc mężowi i nie żałuję. Teksty nieziemskie i naprawdę fajna komedia :) Tylko trochę późno był seans, bo o 23 a skończył się o 1, więc dzisiaj byliśmy trochę nietomni ;) Dobrze, że nie musiałam dzisiaj gotować, bo wbiliśmy się po basenie na obiad do moich rodziców. Ale pech chciał, że nie byliśmy sami, bo przyjechała też dawno nie widziana ciotka z wujkiem i oczywiście było "tysiąc pytań do" i zachwyty nad Miśkiem, może to i przyjemne, ale trochę uciążliwe jak człowiek jest półżywy. Popołudniu wybraliśmy się na przejażdżkę po okolicy i spotkaliśmy znajomych, których zgarnęliśmy do siebie na kawkę i tak nam zeszło prawie do 21. Jestem już padnięta jak pies pluto, więc zmykam do łóżka. Oooo, słyszę, że mój ślubny już śpi (czyt. chrapie ;) ) Dobrej nocki :)

lineczka--moj synus by powiedział pies KLUTO :D U mnie jakos bark czasu weejned zleciał nawet nie wiem kiedy ;/ my nie bylismy nigdzie w sobotę mielismy mały wieczor Walentynkowy było miło ;) Dzis idziemy z małym na plac zabaw mamy karnet mały dostał od Chrzestnego na kilka wejśc a,że mąz ok 15stej będzie w domku więc zjemy obiadek i zabieramy go :) Ja zaraz biorę sie za obiad niespodziankę dla męża z racji tego,że uwielbia owoce morza dziś mu zrobie na obiad ja tego nie lubię wiec my z malym będziemy jest pulpeciki w sosie koperkowym :) Pogoda nawet nawet świeci slonko ale wieje wiatr ;/ niech ta zima sie już kończy :) Pozdrawiam i życzę udanych Walentynek :)

co moge napisac pracuje wychowuje synka 4 letniego, mam kochanego meza, zyje nam sie dobrze i nasz maly diabelek majstruje nam niespodzianki co nowsze i smieszniejsze hehhe nasze oczko w glowie

Tak to już jest z tymi naszymi pociechami nie dadzą nam sie nudzic :):) Ja czekam na meża zaraz będzie z pracy :) Kingull---jak film??warto iśc na niego do kina??