Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do u nas na uczelni

BABY Z WIOSEK NA STUDIACH W DUŻYM MIEŚCIE

Polecane posty

Gość fwefwef
no właśnie całe studia mieszkają z rodzicami, "studiują", potem płaczą, że nie ma pracy. Niby jak ma być jak całe studia nic nie robili i mają zero doświadczenia? z domu się wyprowadzają przed 30-tką i biedują bo nie umieją zarządzać kasą

Gość do fwefwef
tak i jako telemarketerka studiujac Prawo wyzyjesz? JEszcze na dodatek w Poznaniu ktory nie jest najtanszy? :) Wiesz jestes zalosna.

Gość fwefwef
no chyba lepiej byc ambitnym i dążyć samemu do celu niż żerować na kim popadnie?

Gość Grzegorz Kleszcz
dziewuchy! dlaczego tyle w was jadu i nienawiści? do pięt nie dorastacie facetom :O a teraz - co do tematu tu nie chodzi o to czy studentka jest ze 100tys miasta czy z wioski gdzie żyje 100 osób. chodzi o to, że poziom studiów (na każdym etapie, poczawszy od egzaminów wstępnych, poprzez poziom wykładów i wymagań) katastrofalnie! sie obniżył i musi wrócić prosta, uczciwa , surowa selekcja - ona powinna zdecydować o tym, kto się nadaje na studia a kto nie...

Gość :)))))))))))))))))))))
do erutowew w zawiązku z postem: Czegoś wam jednak żal, macie wielkie wiejskie chaty z gankami i potrójnymi garażami ale od razu widać z poniektórych że są ze wsi. Te kompleksy i poczucie niższości, brak klasy, złośliwość, brak gustu, brak dystansu. Latacie jak z piórem żeby tylko coś uszczknąć, większego świata, przykleić się gdzieś , pokazać że jesteście k**wa lepsi, żałosne. Idealnie to podsumowalas! CUDOWNE! :)

Gość fwefwef
mam 9zł na godzinę, pracuję różnie. Jak są egzaminy to mniej i wtedy dokładają mi rodzice, jak nie ma egzaminów to po szkole idę do pracy i siedzę ile się da. No i weekendy mam ok 1000zł, akademik opłacam ze stypendium, reszta kasy idzie na życie coś jeszcze?

do fwefwef--> słyszałam że na prawie w Wawie są sami lanserzy jak ty :-P ja studiuje 2 kierunki dziennie na UJ jak to bardzo podkreślasz i zastanawiam się czy nie szukać pracy, chociaż moi rodzice tego nie pochwalają. bo się da-trzeba tylko mieć trochę intelektu:-P

Gość fwefwef
studiuję na UAM

fwefwef--> daj spokój i już się nie wysilaj. nic nie przetłumaczysz. zawiść jest tutaj powszechna. my i tak wiemy swoje ;-) i mówcie co chcecie, ale ja i tak współczuje mieszczuchom:-P

Gość monika2345
inteligencja ;) KLATKI schodowe, bloki, sklepy osiedlowe;) getta

monika2345--> dokładnie :-) każdy kto się urodził w mieście ma chyba w dowód osobisty wbite że jest z inteligencji, bo miasto=inteligencja ;-) a zwłaszcza ci z blokowisk i mieszkań 40m2 z czasów PRL

Gość ale melina sie zrobila
Powiedzmy to sobie szczerze. Na wsiach jest gorszy poziom nauczania. Wiadomo, ze sa od tego wyjatki a w miescie tez jest masa dennych szkol. Ale na pewno nie jest tak, ze szkoly nawet najlepsze ze wsi maja lepszy poziom zdawalnosci matur niz najlepsze z duzych miast. teraz mozemy mowic nie wszedzie sa rowne szane. NIE PRAWDA. oosby zew si maja duzy problem zeby dostac sie na dobre studia gdyz szkoly we wsiach sa slabsze, maja slabsza kadre, gorszy dostep do wielu publikacji (bo mniej bibliotek), mniej miejsc w ktorych moga sie rozwianac np. kółek teatralnych, szkół muzycznych, szkół tanca. Maja w wiekosci gorzej wyksztalconych rodzicow. Nie oklamujmy sie wiekszosc lekarzy, architektów, prawnikow i ludzi z doktoratami itd. Mieszka w miescie BO TU MA PRACE. Np. Myslcie,ze prawik zalozy kancelarie adwokacka we wsi. Wiadomo, ze nie.

A ten prawnik posle tu na miescu do sykolz swoje dyieci bo to miesyka. Biura architektonicyne cyz spolki budowalane tey glownie sa w miescie lub okolicach miast. Tak samo jest z lekarzami.

Gość monika2345
myślę, że tak bo tam ma mniejszą konkurencję jeśli jest myślący oczywiście

Gość monika2345
i gdybyś nie zauważyła - inteligencja wynosi się z miast jak najdalej zostają właśnie ci z bloków z czasów PRL i uważają się za bóg wie kogo

Gość erutowew
w blokach mieszka głównie napływowa wieś z przed 50 lat.

Gość NA PEWNO TO JAKIES UOGÓLNIENIE
problem tu leży w zachowaniu dziewczyn z wiosek , bo na prawde jak sa jakies biedniejsze to są zawistne i atakują a niestet na tych prawdziwych wsiach nie miasteczkach za miastem jest patologia

Gość monika2345
a mieszczuchy gdzie?;)

Nie CI z blokow z regoly ida do zawodowek itd. A Ci bogatsi faktyczmnie sa na nowej wsi ale inej niz te wasze dawne popegeery gdzie polowa facetow to pijaki a polowa bab zaciazyla ponizej 20 roku zycia. TO INNA KATEGORIA ZYCIA POZA MIASTEM NIE WASZA.

ale melina sie zrobila---> mam pytanie. skoro na wsi jest gorsza edukacja, to jak to możliwe, że idąc do bardzo dobrego LO w krk, zauważyłam że najlepsze oceny w mojej klasie miały właśnie bądź osoby dojeżdżające z mniejszych wsi, bądź w ogóle wynajmujące mieszkanie w mieście czy też mieszkające w internacie? typowe osoby z miasta ( nie mówię że wszyscy, ale spora część) miała niesamowicie roszczeniowe podejście do życia. dostali 1 to nie dlatego że się nie nauczyli, tylko się nauczycielka uwzięła na nich, sami uważali że są zajebiści i w sumie nie wiem po co chodzili bo pozjadali wszystkie rozumy

Gość ehhhhhe
nie ważne czy z miasta czy ze wsi wazne ze sie dobrze piesci

Gość NA PEWNO TO JAKIES UOGÓLNIENIE
i temattem topiku chba jest ich zachowanie na studiach w mieście

Gość monika2345
od razu widać, że w życiu na wsi nie byłaś...żal mi ciebie..naprawdę

do NA PEWNO TO JAKIES UOGÓLNIENIE Ale no nie przetlumaczysz im. Przeciez to widac golym okowiem wyjedziesz poza maisto na dawny PGR i widzisz pelno patologii. Bieda, bezrobocie, pijanstwo, dzieci rodza dzieci.

Gość erutowew
mieszczuchy tam gdzie zawsze,miasta się rozrosły niesamowicie, głównie za sprawą ludzi ze wsi szukających pracy, i tacy ludzie uważają się za miastowych. Bezczelni

talatajaca --> oczywiscie,z emoglo tak byc, ze tych ktorych spotkalas byli madrzy. Ale raczej tak nie jest. Wiadomo, ze zawsze trafia sie wyjatki ale ralnia pokazuja ze sa to WYJATKI.

Gość ja tez pani na trzech pokojach
z blokowiska. Popieram tą co tak najżdża na wsiury. Fakt faktem, ja tez się z tym spotkałam wiele razy. Są też wyjątki, że wsiury to miłe wstydliwe koleżanki, a te 90% wsiur to wredne, chciwe, dążąu. Kują po stancjach i po swoich stodołach le wlezie co by 5iątkę zobaczyć w indeksie. Co jeszcze? Dojeżdżające - te są najgorsze. Wredne, zazdroszczą, że ja nie musze jeździć codziennie. Wsiury wykorzystują mnie bo ja mieszkam w mieście, to mam dużo czasu, więc muszę latać dla nich za książką . I wsiury nie są takie biedne, bo ubierają się w bogate rzeczy, mają markowe ze sklepu, buty każda wsiura na wysokim obcasie. Ciągle wydzwaniają na komórki. Chlopaki wożą je samochodami.

nie potrafię sobie wyobrazić wsi jakie wy opisujecie. Może dlatego że ja sama jestem z małopolski, z dość bogatego regionu kraju. U mnie nie wiele osób utrzymuje się z rolnictwa, większość jeżeli uprawia ziemię to z przywiązania do tradycji oraz dla lepszego smaku :-) mimo wszystko nie podoba mi się wasza zawiść. mówicie że to dziewczyny ze wsi są zazdrosne? a o co pytam? to wy plujecie jadem już 4 stronę. zastanówcie się maniurki z metropolii