Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana-swoim-życiem.

Ja i moja matka jesteśmy podporządkowane mojemu ojcu i dziadkowi!!

Polecane posty

Mój ojciec jest bardzo stanowczy w tym co mówi, gdy zaszłam w ciążę przez wiele miesięcy nie odzywał się do mnie. A później ja z rodzicami i dziadkiem ze strony taty wyprowadziliśmy się do większego miasta. I co? rodzice tak zrobili że jak ktoś nas odwiedza to mój syn mamo czy tato musi mówic do dziadków, do mnie mój syn mamo mówi tylko wtedy gdy nikt nas nie odwiedza bo rodzice chyba by się ze wstydu spalili. Z resztą moja matka myśli tak samo jak ja ale również ona nie ma odwagi sprzeciwic się swojemu mężowi. W końcu on jej wmówił że ona jest jego własnością, że bez niego by sobie nie poradziła w życiu.. Czasem za karę potrafi mnie i matke w jednym pokoju zamknąc mówiąc że baba w jego domu nie będzie rządziła. Nie raz wyzywał mnie od dziurawców, miał do mnie żal że nie urodziłam się chłopcem a mój dziadek jego ojciec to już szkoda mówic, również miał pretensje do mojej matki oto że urodziła dziewczynkę. Z ojcem swojego dziecka nie mam żadnego kontaktu niestety.

Gość jesli to prawda to jesteś
ofiarą przemocy domowej

Oczywiście że jestem, tylko niestety nie mam na to żadnych dowodów bo przed ludźmi udajemy szczęśliwą rodzinę a w rzeczywistości jak całkiem inaczej. Aż mi wstyd o tym mówic a przecież nie pójde na policje na własnego ojca, nie zrobiłabym nigdy czegoś takiego.

Gość iieiie
w patologiach tak bywa, ale to dosc nietypowa patologia. Wyrazy wspolczucia dla was wszystkich.

Mam 28 lat, pracuje, zarabiam 2500 tysiąca na miesiąc. Ale to zbyt mało by zacząc samodzielnie życ, razem z małym dzieckiem. W pewnym sensie mam dużą pomoc ze strony rodziców, z drugiej czuje się osaczona podobnie jak moja matka. Namawiałam ją kiedyś żebyśmy się obie wyprowadziły stąd i coś wynajęły ale mama boi się tak samo jak ja.

Nie zarabiasz zbyt mało. Dodaj do tego alimenty i dasz radę. Raczej nie chce Ci się nic zmieniać i zakrywasz się jakimś strachem. Po pierwszym wpisie myślałam, że masz 10 lat mniej. Jesteś dorosłą kobietą i czas wyjść z więzienia

Właśnie najwyższy czas wyjśc z więzienia, jeśli ktoś ci na to pozwoli. Gdybym coś takiego zrobiła to ojciec zacząłby jęczec że wszyscy z jego otoczenia dowiedzieli się że urodziłam nieślubne dziecko, a tak wbrew pozorom dało się to jakoś ukryc. Mój syn wie że to ja jestem jego mamą, ale przy obcych ludziach tym słowem musi określac babcie.

Gość całkowicie czarny kot
Nie funduj swojemu dziecku tego, co zafundowała Tobie Twoja matka.

Ojej tatuś zacznie jęczeć.Chyba dziecko ważniejsze teraz niż tatuś dręczyciel? Jak lubisz to co mAasz to siedź cicho i nie zawracaj gitary

Jutro porozmawiam z matką by pomyślała o wyprowadzce i razem poszukamy jakiegoś lokum do wynajęcia. Mam nadzieje że ją przekonam. Mój ojciec do mojego dziecka ma całkiem inny stosunek niż do mnie.

Najpierw przekonam matke by się również zdecydowała na zrobienie pierwszego kroku. A potem razem wynajmiemy jakieś mieszkanie. I nigdzie nie napisałam że mój ojciec jest ważniejszy od dziecka, chce by mój syn miał szczęśliwe dzieciństwo i postaram mu się to zapewnic.

Gość oj biedny ten twój tata
Dał ci dach nad głową, wychowuje twoje dziecko, utrzymuje twoją matke i jeszcze pretensje do niego?

Gość Magda88896
najpierw powinnaś zbadać sobie głowę, 28 LAT zarobki 2500 zł to wystarczająco dużo żeby odłożyć i spierdolić po ciamachu przed patologicznymi ludźmi!!!!!!! chora prowokacja:O ale jak dla ciebie jest ważna opinia otoczenia niż dobro dziecka i własne to dalej siedź w tym gównie

Jak dla mnie to jest chora sytuacja. Tobie po prostu jest tak wygodnie typowy układ kat -ofiara.Znajdź tanie mieszkanie i dasz sobie radę, nie jesteś już dzieckiem.

Gość gagadagsag
Dlaczego na kafe jest tyle patologii?:O

Witaj ,wspóczuję Ci takiego układu to chore bo prawda zawsze wyjdzie na jaw .To 21 wiek i ja osobiście mam szacunek dla kobiety która urodzi a wiele jest przypadków że idzie na zabieg i wtedy to jest zbrodnia.Jesteś młoda i na pewno porazisz sobie ,nie mogę nawet wyobrazić sobie jak jest skołowany Twój syn a tatuś niech się wstydzi swojego zachowania ,jaki to przykład dla dziecka taki pschopata.Uciekaj dziewczyno sama a jeśli mama zdecyduje się też to obie.Sam nie miał syna to przywłaszczył sobie wnuka to potworne.Musisz dokładnie się przygotować bo to nie będzie łatwo ,przez tyle lat nikt mu się nie sprzeciwił to jednak Twoje życie i nie pozwól aby dalej Was niszczył.Z całego serca życzę powodzenia.

Gość a terapia rodzinna
najwyższy czas o byś o tym pomyślała?

Witaj ,wspóczuję Ci takiego układu to chore bo prawda zawsze wyjdzie na jaw .To 21 wiek i ja osobiście mam szacunek dla kobiety która urodzi a wiele jest przypadków że idzie na zabieg i wtedy to jest zbrodnia.Jesteś młoda i na pewno porazisz sobie ,nie mogę nawet wyobrazić sobie jak jest skołowany Twój syn a tatuś niech się wstydzi swojego zachowania ,jaki to przykład dla dziecka taki pschopata.Uciekaj dziewczyno sama a jeśli mama zdecyduje się też to obie.Sam nie miał syna to przywłaszczył sobie wnuka to potworne.Musisz dokładnie się przygotować bo to nie będzie łatwo ,przez tyle lat nikt mu się nie sprzeciwił to jednak Twoje życie i nie pozwól aby dalej Was niszczył.Z całego serca życzę powodzenia.

Napewno spróbuje jutro z matką porozmawiac i mam nadzieje że ona również zdecyduje się i zrobi swój pierwszy krok. Co prawda ojciec nigdy mnie ani matki nie uderzył ale potrafi dręczyc w inny sposób a jeszcze gorsze jest to że ma poparcie w swoim ojcu a w moim dziadku. I to oni właściwie decydują o losach moim, mojego dziecka a nawet mojej matki.

Gość mam wrażenie że tobie się
wygodnie żyje na koszt ojca. On ma tak jakby "syna" Ty jesteś pewnie dalej na jego utrzymaniu.. korzyści są właściwie obustronne :D

Gość kolega ma rację
Pozwalasz na to, żeby twój syn zbierał takie wzorce? Potem będzie tak samo podle traktował kobiety.

Zamierzam z tym skończyc, ale wolałabym żeby w takiej sytuacji moja matka była przy mnie i przy moim dziecku. Mój ojciec nie uważa że traktuje mnie i matke źle, ani nigdy nas nie uderzył, ani nie zwyzywał. Po prostu rozkazuje mi i swojej żonie a my niestety obie uwierzyłyśmy że on jest od rządzenia nami. Z drugiej strony dziadek i pradziadek to jedyne męskie wzorce jakie mój syn ma.

Gość dddfs
Mężczyźni zawsze mają rację :)

Gość trudne jest życie kobiety
zwłaszcza u boku prawdziwych mężczyzn.

Gość uciekaj im szybciej tym lepiej
dla własnego dobra i dobra dziecka.

Wyrwać się z przemocy psychicznej nie jest ławo ale można jeśli się chce.Kobieto jakie to wzorce jeden i drugi psychopata .To Twoje życie i decyzja należy do Ciebie ,czas przeciąć pępowinę i się usamodzielnić.Mama jest żoną Twojego ojca i jeli takie życie jej odpowiada to niech sobie tak żyje ale Ty nie musisz na takie draństwo się godzić ,sama też dasz radę ,nie bój się bo kidyś może być za póżno ,ojciec zawładnie Twoim synem a Ty zostaniesz sama.Porozmawiaj z ojcem jakie masz plany i tych planów się trzymaj. Powodzenia.

Wyrwać się z przemocy psychicznej nie jest ławo ale można jeśli się chce.Kobieto jakie to wzorce jeden i drugi psychopata .To Twoje życie i decyzja należy do Ciebie ,czas przeciąć pępowinę i się usamodzielnić.Mama jest żoną Twojego ojca i jeli takie życie jej odpowiada to niech sobie tak żyje ale Ty nie musisz na takie draństwo się godzić ,sama też dasz radę ,nie bój się bo kidyś może być za póżno ,ojciec zawładnie Twoim synem a Ty zostaniesz sama.Porozmawiaj z ojcem jakie masz plany i tych planów się trzymaj. Powodzenia.

Rozmawiałam z samego rana z matką. Ona powiedziała że obie porozmawiamy z ojcem dzisiaj. Dzisiaj było to co zwykle, wszyscy całą rodziną wybraliśmy się do kościoła(tak by wyglądało że jesteśmy szczęśliwą i kochającą rodziną), co do zawładnienia syna to niestety to już się właściwie stało. Teraz najwyższy czas by to zmienic.

Gość wuwuwuwuwu
Dziewczyno ty jestes chora psychicznie?:O