Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja myślę, że....

bardzo niegrzeczne dziecko jak sobie z nim poradzić ???

Polecane posty

Gość a ja myślę, że....

moje dziecko to żywe srebro córka ma 7 lat jest bardzo niegrzeczna, nie słucha, pyskuje, chce postawić na swoim jest jedynaczką ma wszystko czego ja i mąż nie mieliśmy będąc dzieckiem czasem nie ma na nią sposobu żeby ją poskromić boję się co będzie jak dorośnie nie ma zespołu ADHD tylko ma trudny charakter ja ani mąż tacy nie byliśmy jak byliśmy dziećmi już nie wiem co robić żeby zmieniła swoje zachowanie brak zabawek itp. na nią nie działa

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
za dużo jej popuściliście i to sporo lat temu nie teraz ciężko będzie to zmienić tym bardziej że ma 7 lat. charakter dziecka kształtuje się od najmłodszych lat, ale próbujcie to zmienić za dużo swobody dziecko nie powinno mieć wszystkiego co zapragnie

Gość a ja myślę, że....
jak chce coś dostać wtedy jest słodziutka i potulna jak baranek w szkole w klasie jest ich 28 osób z czego 19 chłopaków większość same urwisy i może to też ma zły wpływ

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
jak chce jest potulna i słodziutka bo wie że to działa i wtedy jej kupicie co chce to już wiedza dzieci w młodszym wieku i tez to wykorzystują

kazde dzieco potrzebuje granic, a jak ich nie ma, to prowokuje , zeby jakas reakcja i stale struktury sie pojawily. dziecko potrzebuje granic, aby czulo sie bezpieczne. usiadzcie z corka i porozmawiajcie- ustalcie wspolne zasady i kary za ich zlamanie.

Gość nie chłopcy mają wpływ
a to, że rozpuściliście dziecko jak dziadowski bicz, niestety. Dyscyplina, konsekwencja i może coś jeszcze da się zrobić. Ja się ocknęłam jak syn miał 4 lata i się udało. Z 7 l może być już problem, ale musicie próbować, bo Wam na głowę wejdzie

Gość a ja myślę, że....
rozmowa też tu raczej nie działa bo poprawa jest na chwilę wiem że słownictwo i niektóre zachowania przynosi ze szkoły

Nie kupujcie wszystkiego, cozechce, chociazby pieknie prosila. Wieksze prezenty kupujcie tylko na swieta i urodziny. Na nadprogramowe niech sama sobie zbiera z kieszonkowego. Jesli jej cos kupicie, to niech to bedzie nagroda- robcie np. bilansy tygodnia- co wypracowala (zachowaniem, pomoca w domu) na plus, co na minus. Mozecie wymyslec sobie jakis system. Jak osiagnie ilestam punktow, moze dostac cos w nagrode. Oczywiscie w granicach rozsadku.

Gość a ja myślę, że....
myślę, że to tez przez to ze jest jedynaczką i ma wszystko dla siebie a z kolei boje się jakie byłoby to drugie dziecko ?

bo dziecko trzeba kochać mądrze!!!! pozwoliłaś żeby weszło wam na głowę, dałaś mu "wszystko". Tylko z tego co czytam to wszystko nie przekłada się na czas poświęcony dziecku tylko na rzeczy materialne. Konsekwencja, systematyczność, jasne granice i może się uda.

Gość 45435435
Dzieci z ADHD wlasnie tak maja, ze nie sluchaja.... Byla badana przez psychologa albo psychiatre co specjalizuje sie w ADHD?