Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zarazek

boje sie czy nie zaraziłem hiv

Polecane posty

Witam. Mam problem... Pewnie spotkam się z obrażaniem i wyzywaniem no ale zaryzykuje i opowiem co mnie martwi... A więc: Jestem gejem i jak to wczesniej próbowałem kontaktów sexualnych z innymi. czasem bez zabezpieczenia. A teraz znalazłem kogoś kogo pokochałem i z nim uprawiam sex bez zabezpieczenia. Boje się czy wczesniej sie nie zaraziłem HIV od pozostałych partnerów sexualnych i co najważniejsze czy teraz nie zaraziłem przypadkiem mojego ukochanego. Co mam robić? pomóżcie mi... P.S. czy jakbym miał tego HIV-a i nie daj Bóg zaraził tego mojego ukochanego HIV czy to też podlega karze? Prosze o odpowiedzi

Jesli to nieswiadome zarazenie, to nie, nie podlega karze. Zrob sobie badania, sprawdz gdzie mozesz. To jest anonimowe, w ciagu godziny czy dwoch masz wynik. Niech partner tez zrobi.

Gość karolcia ...
tak jak osoba wyzej mowi - anonimowe badania a nastepnym razem bez gumki nie ryzykuj

ehh boję się tych badań, no ale bez nich cały czas mam taki wewnętrzny niepokój... a wie ktoś może gdzie w Krakowie można wykonać takie badanie?

Gość rttrtetrtt
echh.. gostek, wystarczy że zapiszesz się do krwiodawstwa i to wszystko. pobiorą krew i zbadają ją. badają krew również pod względem hiv więc jak będziesz mógł oddawać, to znaczy że zdrowy jesteś.

rttrtetrtt no właśnie o tym myślałem tylko, że co by było gdybym nie daj Bóg miał ten HIV? to już pewnie o tym by cały świat wiedział... Coralick dzięki za linka :)

Gość osrana wiewiórka
Jeśli chcesz uniknąć krępujących pytań to oddaj krew. Przy okazji robią wtedy test na obecność wirusa HIV - bez zbędnych pytań, szarpania za język, wypytywania o szczegóły ...

i jakbym się tam zapisał to wynik badania krwi też jest tego samego dnia? a co z ochroną danych osobowych gdybym np miał tego HIV-a?

Mysle, ze jakbys oddal krew i okazaloby sie, ze jest niezdatna, to wysla Ci listem wyniki. Na pewno trwa to dluzej niz zrobienie testow na HIV. Jak ja oddawalam krew kiedys, to w ciagu tyg wyslali mi legitymacje honorowego krwiodawcy. Znaczy, ze krew zdrowa. Poza tym robienie takich badan to zaden wstyd. Zarazic mozna sie w rozny sposob, nie z wlasnej winy. Jak tak bardzo Ci zalezy, co pomysli Pani w okienku, to mozesz powidziec, ze miales kontakt z czyjas krwia przy udzielaniu pomocy. Nie masz na czole, ze jestes gejem. Spokojnie:)

Gość her komendante
aż mnie mdli - bleee jak się zarazisz to dostaniesz karę za swoje pedałowanie

Gość tertetert
a to że tydzień póżniej sie dowie o tym czy jest nosicielem, to bez znaczenia przeciez. tydzień poczeka. idż do punktu krwiodawstwa.

Tydzien, a godzina czekania, to jest roznica. Poza tym to marnowanie czasu ludzi pracujacych w punkcie krwiodawstwa i tych, ktorzy ta krew pozniej badaja. Aha, badania na HIV robi sie nie od razu po ryzykownym kontakcie. Jest tzw okienko serologiczne, i jesli minie zbyt malo czasu wynik wyjdzie negatywny, choc tak naprawde moze byc pozytwny.