Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akjjkjkjfkjfl

ile kosztuje miesięczny pobyt w domu spokojnej starości?

Polecane posty

Gość gość
Bardzo polecam dom opieki dla osób starszych www.senior-residence.pl oddałam tam pod opiekę moja mamę, jest zachwycona, ja mam w końcu lżejszą głowę bo nie musze się o nią martwić. Tam ma odpowiednią opiekę całą dobę, bardzo polecam, zapytaj się u nich ile to by wyniosło:)

Gość gość
W obrebie Warszawy jest też http://pomorska.domyopieki.pl/ bardzo przyjemne miejsce, bo mają swój ogród i sad, ciszę, spokój, babcia ma tam dobra opiekę lekarską, rehabilitację i laseroterapię, nie narzeka, miejsce jej się podoba, ma fajną koleżankę w pokoju.

Gość OliwiaBork
Ja płaciłam za cały miesięczny pobyt 2800zł w domu opieki z zachodniopomorskim http://seniormed.com.pl/ . Może to tanio nie jest, ale moja mama była traktowana z szacunkiem, pielęgniarki miłe, bardzo tam dbały o to, by niczego jej nie brakowało. Wiedziałam, że moja mama jest pod dobrą opieką.

Gość gość
Za 2700 złotych, co uważam jeden z najlepszych wyników w branży opiekuńczej możesz zlecić pobyt osoby starszej w www.domzlotajesien.pl/zaklad-opiekunczo-leczniczy/ Niesamowicie trudno jest zejść poniżej 3000 złotych, szczególnie w Centralnej Polsce. We wskazanym przeze mnie domu opieki mieszkał mój pradziadek (89 lat). W wieku 85 lat strasznie pogorszył się mu stan zdrowia. Często odwiedzały go osoby z przeszłości. Ogólnie dość straszna sprawa, jeżeli człowiek nie ma wiedzy medycznej. W rodzinie złożyliśmy się na stały pobyt w domu opieki i pradziadek już po pół roku normalnie rozmawiał i tak naprawdę wrócił do siebie. Dożył jeszcze solidnego wieku i uważam, że każdy na tym wyszedł dobrze. Pradziadek miał asekurację we wszystkich czynnościach życiowych, jadł pięć posiłków dziennie, a w ostatnich latach zamawialiśmy raczej lekkie dania. Pradziadek wykazywał się sprawnością ruchową właściwie do ostatnich chwil. Wiem, że wysłanie osoby bliskiej do domu opieki to naprawdę trudna decyzja, ale uwierz to dobra decyzja. Wiele zależy też od kadry, nastawienia, wyposażenia.

Gość EwaGawron
To zalezy gdzie . Jeśli szukasz dobrego domu starości to zerknij sobie na bazę tych domów tutaj http://www.domisenior.pl/ warto zapoznac się z nią aby potem mądrze zadecydować. Znajdziesz tam tez wiele przydatnych informacji na temat seniorów . Wybierając dom spokojnej starości pamiętaj że osoba bliska musi czuc sie tam bezpiecznie i komfortowo.

Mój tata jest w Domu Rodzinnym w Nowym Dworze Mazowieckim - http://domrodzinny.pl/ . Płacimy 4000zł za pokój jednoosobowy z łazienką. Jest również możliwość pokoju dwu lub trzyosobowego wtedy koszt to 2700zł miesięcznie lub dostania się na NFZ gdzie pobierane jest 70% emerytury. Najważniejsze, że ma tam dobrą opiekę całodobową oraz poznał nowych ludzi z, którymi chętnie spędza czas.

Gość gość
W państwowym ośrodku jak ktoś ma mala emeryturę to nawet słyszeć nie chcą a w opiece społecznej dopłaty nie dostaniesz tylko powiedzą żeby rodzina doplacala. Pobyt min.3 tys i leki oddzielnie są liczone, lepsza opieka lekarska tez kosztuje i rehabilitacja tez. Lepiej się w domu staruszkiem zająć bo te 3 tys to są za spanie i wyżywienie bo ośrodek duży trzeba utrzymać i personel tez a i tak każdy patrzy żeby jeszcze w łapę dać. Najgorzej jak staruszek ma majątek np.dom i działki a nikt się nie chce nim zajmować tylko rodzina na korzyśc***atrzy : dom zgarnąć, działki sprzedać i kasę wziąść a staruszka po rodzinie zucac raz tu raz tam i tak za nic. Moja znajoma ma teraz taka sytuacje i proszą ja o pomoc powiedzmy ale wszystko juz zagarneli wiec ona nic nie dostanie a im się już opiekować nie chce bo przecież na 150 zł dziennie to uch nie stać żeby dać. Brak słów. Ludzie bez sumienia.

Gość gość
Lepiej wziąść pielęgniarkę na parę godzin dziennie. Koszt 30-45 zł za godzinę. Chętnych jest dużo tylko trzeba sprawdzić kwalifikacje. Najlepiej w przychodni spytać.

Gość gość
W prywatnym domu 3-5 tysięcy.

Witam, Rok temu w raz z rodziną w domu opieki umieściliśmy naszą babcie. Długo szukaliśmy ,sprawdzaliśmy opinie, jeździliśmy po ośrodkach i postawiliśmy na Senior Med. Piękny nowoczesny budynek przystosowany dla starszych osób , domowa atmosfera , biblioteka , sala rehabilitacyjna , wykwalifikowana i bardzo miła kadra pracownicza , duży zielony ogród z ławeczkami gdzie moja babcia bardzo chętnie spędza wolny czas , dla osób kochających zwierzęta ośrodek posiada dwa piękne kotki które umilają czas pensjonariuszom na dworzu

Gość gość
Mamy dziadków w www.senior-residence.pl, też bardzo im się podoba, a tak się martwiłam jak się okazało, że jesteśmy zmuszeni tam ich oddać pod opiekę – widzę, ze nie potrzebnie, polecamy! :)

Gość jarbilla
Jeśli chodzi o koszta to są bardzo różne i wszystko zależy od domu opieki. Moja babcia jest w domu "DOM RODZINNY", który mieści się w Nowym Dworze Mazowieckim. Została tam skierowana z NFZ i opłata za pobyt wynosie 70& jej emerytury miesięcznie. Prywatnie jest to chyba koszt około 4tys złotych miesięcznie.

Gość malsan
Z tego, co się orientowałam jest to koszt około 3,000 zł miesięcznie, oczywiście dużo zależy od danego ośrodka. Dla nas dom opieki był ostatecznością. Dopóki bliski może dobrze funkcjonować we własnym domu z pomocą opiekuna to warto, żeby tam został. Jak szukacie kogoś do opieki w Warszawie, to http://goldcare.pl jest godna uwagi, mają wysoko wykwalifikowanych opiekunów.

Gość gość
Polecam www.dzis.eu. Sprawdziliśmy ofertę paru innych domów opieki, ale tu moja mama stwierdziła, ze będzie czuć się najbardziej komfortowo – i nie myliła się. Mija już parę miesięcy odkąd korzystamy z ich usług, bardzo jest zadowolona, wiec polecam.

Gość gość
UWAGA OSTRZEŻENIE !!! Wszystkie wpisy w których pojawia się link do strony to spam. To reklamy tych domów opieki. Wiec wyobraźcie sobie jaki jest ich poziom skoro w czasie pracujmy wchodzą na fora i nie płacąc umieszczają kryptoreklamę.

Gość Klaudi744
Trzeba niestety przyznać, że ceny nie są niskie… Warto wiedzieć ze co się płaci i nie oszczędzać przesadnie tylko zapewnić swoim bliskim jak najlepszą opiekę. Dlatego ja wybrałam dla mojej cioci ośrodek Finezja w Dąbrówce niedaleko Warszawy. Można załatwić też pokrycie części kosztów z ramienia NFZ.

Gość Rędaszka
Ja korzystam z usług domu Senior Med w Wiązownej , bardzo chwalę sobie zakwaterowanie i warunki w jakich teraz przebywa mama. Cena jaką ja płacę za pokoik 3 osobowy to 2700zł i uważam , że to dobra cena a warunki jeszcze lepsze :)

Gość gość
Wszystko zależy od wygód, lokalizacji itp. Sprawdź np. ten - jest bardzo dobry http://krzeminek.pl

Gość Justyna DOM
Koszt pobytu w domach opieki jest różny 2-6 tyś miesięcznie, gdyż cena uzależniona jest od m.in. od stanu zdrowia pensjonariusza oraz pokoju( pok. 1-osobowy czy wieloosobowy). Im większe miasto tym z reguły wyższa cena itd. Warto rozważyć kilka ośrodków, sprawdzając legalność danej placówki. Justyna DOM Prywatne Domy Opieki

Gość JoannaKiw
Zgadzam się, trudno jest wskazać dokładną kwotę, myślę, ze widełki 2000-6000 są adekwatne. Dodam jeszcze, że poza stanem pacjenta, specyfiką pokoju ważnymi czynnikami sa też: poziom wyposażenia i stanu domu seniora, oferowane zabiegi, dostępność usług dodatkowych, takich jak np. salon fryzjerski, posiłki. Czynników jest sporo. Moim zdaniem jednak najważniejsze powinno być jednak dobro osoby starszej, a wiec warto wybrać dom, który jest sprawdzony, gdzie pracują dobrzy i życzliwi ludzie i gdzie poziom życia jest wysoki. Mój bliska mieszka aktualnie w domu, gdzie miesięczny pobyt kosztuje znacznie więcej, niż 2 tysiące, ale mam pewność, ze jest to odpowiednie miejsce. Dwa, ze Leśny Dom Seniora jest jest z tych określanych jako „luksusowy”, z czym się zgodzę. Wystarczy zobaczyc film https://www.youtube.com/watch?v=Ql53huL1-JI. Pytanie podstawowe brzmi – ile pieniążków możemy przeznaczyć miesięcznie na pobyt bliskiej osoby w domu seniora oraz to, jakich warunków oczekujemy. A potem należy dobrze sprawdzić, czy domy, które bierzemy pod uwagę je spełniają.

Gość Katarzyna

Zależy od domu Seniora i warunków pobytu. Wiesz, kot t nie wszystko, ja bym się skupiła na Twoim miejscu na kadrze i opiece. Moja mama mieszka w Magdalence w Dusznikach Zdrój już pół roku i jestem przekonana, że przy najwiekszych checiach nie byłabym jej w stanie zapewnić takiej opieki, jaka ma tam. A to jest przecież najważniejsze. 

Gość Marta999

Ceny są zróżnicowane w zależności od standardu. Ja zdecydowałam się na prywatny dom w Częstochowie Nad Strumykiem. Z tego co porównywałam w okolicy oferują najwyższy standard i opiekę medyczną. Ceny też umiarkowane. Sami zobaczcie https://www.domsenioraczestochowa.pl/