Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfhdjhhgjff

USA- AUSTRALIA

Polecane posty

Gość Bywalczyni swiata
No oczywiscie, ze LV jest piekne. Samo w sobie jest piekne i co z tego, ze sa sztuczne palmy.... Znajdz mi drugi taki stan w usa gdzie ludzie moga sie swobodnie bawic ;)

Kwaśna mandarynka o gustach sie nie dyskutuje ;) Mi sie podoba każda metropolia i nie wazne czy poukladana jak Paryż czy obskurna jak Kair. Jak widze drapacze chmur, 5 pasów na jezdni, mnostwo ludzi zabieganych to czuje sie swietnie. TRoche sie boję, ale lubię taką adrenalinę. Poza tym widoki z góry, inni ludzie, nikogo sie nie zna, pelen luz, to jest to.

Gość ehhhhhe
plonie ognisko i szumia knieje

Gość kwasna mandarnka
Las vegas jest fascynujace, jest pełna bogactwa i blichtru- ale co tam pieknego. podroba wiezy eiffla, podróba piramid, - przeciez to smaito to ejsden wielki kicz posrodku pustyni- zobacz na fotki w dzien z lotu ptaka - okropne misato

Nie byłam w Australii jakoś mnie nie ciągnie ze względu na klimat ale chętnie zobaczyłam bym Nową Zelandie, podobno piękne widoki i super klimat. W USA mieszkałam tylko w Atlancie i jakoś mnie to miasto nie zachwyciło. 100 razy bardziej podoba mi się europa, Kopenhaga, Berlin, Praga, Paryż to są miast do mieszkania na stałe :)

Gość Bywalczyni swiata
Masz racje Pariss, ze o gustach sie nie dyskutuje. Ja powiem, ze MNIE bardzo sie podoba LV noca. Oczywiscie mieszkac tam na stale bym nie chciala ale jezeli czlowiek chce sie "zabawic" to po to wlasnie jest vegas :) Pariss ---- jak bedziesz miala mozliwosc to jedz tez na Floryde i odwiedz Key West. Jest to raj na ziemi i wielka odskocznia od drapaczy chmur ;)

Gość kwasna mandarnka
Wredzioszek- bo wiekszosc amerykanskich miast- mzoe poza Bostonem, Nowym Jorkiem i tymi starszymi maistami an wschodnim wybrzezu wyglada podobnie, w centrum wizowce poza centrum zadupie albo bogate zadupie albo getto- i tyle w tamacie. moze jedynie san francisco sie wyłamuje i klika mnieszych msiat uniwesryteckich. no i Nowy Jork ale o tym mówiłam

Gość Bywalczyni swiata
I z tym tez sie zgodze, ze w wiekszych miastach sam efekt robi downtown ,czyli drapacze chmur. Poza nimi tylko autostrady i zadupie ;). Centrum NY jest np. nieco wieksze niz centrum Chicago :)

Bywalczyni, Key WEst i Miami tez mi sie marzy i na pewno tam zajrze na jakies plazowanie. Jest na mojej liscie must see ;) Oprocz tego Philadelphia, San Francisco, Nowy Jork, Waszyngton. Za kazdym razem jak bede w USA to mam w planie odwiedzic cos z tych miejsc. Ostatnio polecialam do Meksyku sama i bylam zachwycona.

Gość kwasna mandarnka
Bywalczyni swiata- byłas w jakis europejkcih 'prawdziwych" miastach :O

Gość Bywalczyni swiata
Pewnie, jak sie ma mozliwosc to nalezy zobaczyc jak najwiecej :)

kwasna mandarnka>> mozliwe, ze masz racje tak jak mówiłam wcześniej nie znam stanów poza Atlantą, wole zwiedzać miasta Europejskie, jeszcze jest kilka miejsc w Europie które chętnie bym odwiedziła a stany ze swoimi atrakcjami sa narazie na końcu :P

Gość Bywalczyni swiata
No wlasnie, mandarynka chcialam napisac cos o europie :) Bylam w kilku "prawdziwych miastach" europejskich i tak: Paris - bardzo mi sie nie podoba :( Najwiekszy syf jaki moze byc a myslalam, ze w Polsce leza tylko kupy na ulicach i uliczkach :( Londyn - podoba mi sie :) Italy - tez brudno ale zabytki np. coloseum czy watykan piekne. Szwecja - masakra :( nie cierpie chyba tylko przez sam klimat :( Rosja- Moskwa - bardzo czysto!!!! no i piekne cerkwie ze zlota. No i niemcy - bez wiekszych emocji ;) Planujemy z mezem lecie na wakacje do Hiszpanii, wiec wypowiem sie jak wrocimy :D I caly czas pisze o moich odczuciach w danym miejscu ;( Prosze nie krytykowac, mnie tylko dlatego, ze ktos ma inne zdanie i inne spojrzenie na dany kraj :)