Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kejsiiii

Ratunku! Wilgoć w nowym domu!!!

Polecane posty

Gość Kejsiiii

2 miesiące temu wprowadzilismy się do budowanego przez 2 lata naszego domeczku. Oczywiście nie wszystko jeszcze zrobione - powoli wykańczamy pokoje... jakieś 2 tyg temu zauważyłam, że rogi w niektórych pomieszczeniach robią się mokre, w łazience już pojawiły się brunatne plamki na suficie :( Mamy zamontowane kratki wentylacyjne, skąd więc ta wilgoć? Dziś rozszczelniłam wszystkie okna, może pomoże... ?

Gość duuuzo grzac
spryskac preparatem na plesn i wietrzyc.

Gość mam prawie to samo
trzeba regularnie wietrzyc wtedy powmieszeniai grzac , zeby wlasnie zimno i mokro nie bylo , a co juz tam jest to sie pozbyc ,

Gość OTULONA KSIĘŻYCEM
DOBRY OKAP W KUCHNI, DUŻO GRZAC I WIETRZYC

Gość Kejsiiii
fecet z jajami ale wilgoć pojawia się na styku z sufitem, na dodatek również na ścianach wewnętrznych (gdyby było na zewnętrznych to bym zrozumiała szybciej, ale tak?) Mam to samo, czy ta wilgoc jest związana z tym, ze budynek jesscze nie wyschł? Nie uśmiecha mi się odwieczna walka z wilgocią i gzrybem....

Gość Kejsiiii
Ewa, ostatnią zime budynek spędził samotnie ;) jeszcze tu nie mieszkaliśmy, nie było posadzek i tynków, ale był już zadaszony

tak właśnie podejrzewałam mury w jesień i zimę stały mokre i nieogrzewane zimno + wilgoć = grzyb/pleśń teraz to tylko pozbyć się grzyba, tego co jest (a szkoda, tak od razu trzeba chemię na nowe mury lać...) za pomoca ogólnodostępnych środków (ew. nawiercać otwory, ale może nie będzie to konieczne) a potem grzac i wietrzyć na maksa jak sie grzyba nie pozbędziesz raz a dobrze, to się będziesz z nim męczyć przez całe życie

Gość Kejsiiii
up up

Gość Kejsiiii
Ewa, tynki i posadzki robiliśmy dopiero pod koniec lata... wydaje mi się, że mury były już co nieco przeschnięte. Zresztą wiele osób buduje w jeszcze bardziej ekspresowym tempie. A nasz dom odstał w sumie ok roku w stanie surowym zamkniętym...

Gość maruder jakich mało :O
Ja tez od 2 lat mieszkam na nowym domu ale pilnowaliśmy jak oka w głowie aby budynek był ogrzewany i nawet wtedy kiedy nie było tynków Wstawilismy tzw koze i paliliśmy drewnem i odpadami z desek a jak juz zostało zamontowane ogrzewanie to było lato i wtedy zaczelismy grzac i otwierac i wietrzyc po sezonie letnim budynek został DOKŁADNIE osuszony i ocieplony !To moze byc tez wina izolacji ! \Postaraj sie kupic specjalne urządzenie do pochłaniania wilgoci włączasz i przez noc potrafi naciągnąc sporo wody !

własnie im szybciej budynek zostanie wykończony tym większe ryzyko wilgoci ...chcąc tego uniknąć trzeba własnie suszyć dodatkowo ,ogrzewac na wszelkie możliwe sposoby i potem wietrzyć .My robiliśmy tak ,ze robotnicy w środku pracowali a w piecyku paliło sie i było ciepło potem jak ludzie wychodzili otwieraliśmy okna i drzwi aby wywalić tą wilgoć ...tak było pół roku .Potem jeszcze urządzenie do zbierania wilgoci i jakoś udało sie !.Budynek dobrze izolowany i ogrzany,ocieplony tak naprawde schnie 2-3 lata

Dodam jeszcze ,ze nawet jak juz sie wprowadziliśmy to dalej stosowaliśmy suszenie domu ...:) wszystko szczelnie zamknięte nahajcowane w piecu a potem wietrzenie

Gość gość
a może zabezpieczyć jakoś budynek???"?

Gość DariaKawa
ej, dziewczyny, a macie może jakieś firmy które robią takie izolacje? potrzebuje na cito

Gość Małos
kurcze, współczuję, warto pomyśleć o takich zabezpieczeniach już na starcie, zanim się wprowadzacie do takich domów nowych, ale no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Izolacje przeciwwilgociowe to dobra decyzja. Jesteśmy z mężem na etapie wykańczania domu i właśnie takie zrobiliśmy. Jak potrzebujecie, mogę się podzielić kontaktem: http://www.zuw-walawski.pl/. Mam nadzieję, ze pomogłam

Gość gość
Detektor usuwa ci wilgoć? A wysyła ją na komórkę, czy tylko na strone www?

Gość gość
Obawiam się, że ostatecznym rozwiązaniem będzie zatrudnienie firmy, która zajmuje się osuszaniem budynków i pozbywaniem wilgoci. Mocno zawilgocona piwnice w mojej firmie osuszyli http://mador-osuszanie.com , zalatwiajac to szybko i profesjonalnie.

Gość koteczek321w
Polecam zamontować https://www.domiwoda.pl/rekuperatory/9-rekuperator.html u nas się sprawdza i to bardzo dobrze jeśli chodzi o wilgoć. Wcześniej też właśnie na ścianach w rogu czy też na suficie pojawiały się czarne zabrudzenia teraz problem się rozwiązał

Gość gość
Duża wilgoć w domu zazwyczaj oznacza problemy z wentylacją. Jeżeli jesteście z województwa małopolskiego to polecam wam zgłosić się do firmy www.blazejklima.pl Zajmują się wentylacją i klimatyzacją. Oni będą potrafili pokonać nadmierną wilgoć w waszych domach.

Gość mamaMaiiii
Oj z wilgocią sama nie wygrasz jest to dość poważna sprawa. Też miałam problemy z wilgocią jak wprowadziłam się do domu po rodzicach, niestety nic nie pomagało, a stosowałam najróżniejsze środki. Dopiero mąż zdecydował się na firmę https://drymat.pl/oferta/bezinwazyjne-osuszan ie/ która zajmuje się osuszaniem wilgoci, na chwilę obecną mamy problem rozwiązany.

Gość mamaMaiiii
Oj z wilgocią sama nie wygrasz jest to dość poważna sprawa. Też miałam problemy z wilgocią jak wprowadziłam się do domu po rodzicach, niestety nic nie pomagało, a stosowałam najróżniejsze środki. Dopiero mąż zdecydował się na firmę https://drymat.pl/oferta/bezinwazyjne-osuszanie/ która zajmuje się osuszaniem wilgoci, na chwilę obecną mamy problem rozwiązany.

Gość gość
Najlepszym rozwiązaniem na wilgoć w domu jest sprawna i nowoczesna wentylacja. Firma www.climag.pl Oferuje rekuperatory, dzięki którym zawsze będziemy mieć czyste, suche i świeże powietrze bez otwierania okien.

Gość gość
Warto zgłosić się do firmy, która zajmuje się wykonywaniem hydroizolacji budynków. Od siebie mogę wam polecić www.atp-hydroizolacje.pl Po za hydroizolacją oferują też osuszanie budynków. Ich siedziba znajduje się pod Warszawą.