Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprytna zona w ciazy

Zastanawialismy sie z mezem nad wyborem porodu i mnie zdenerwowal

Polecane posty

Gość klainka
Ja pierwsze dziecko urodziłam przez CC.Drugie SN.Zdecydowanie polecam poród SN mimo iż popękałam i nacinano mnie.Pierwsze i drugie dziecko po 4 kg i oboje zdrowi do dziś.

Nie chce cie zbyt brutalnie otrzeźwiać, ale wiedz że rana po cesarce potrafi czasem boleć 10x bardziej niż krocze po porodzie SN. Czasem nacięcie na brzuchu źle się zrasta, nie chce się goić, wdaje się zakażenie, podchodzi ropą, także jest nie wesoło, a przy SN jak przygotujesz krocze to ani nie pękniesz ani nie będziesz nacinana. Wystarczy zaznaczyć że nie życzysz sobie nacięcia. Tylko trzeba długo przed porodem przygotowywać tkankę krocza i uelastyczniać ją.

gratuluję że udało ci się przekonać męża do cc :) ja też chciałam cc ale tak wyszło że w końcu urodziłam sn i szczerze mówiąc bardzo się z tego cieszę. z porodówki sama przeszłam na położnictwo, bardzo szybko doszłam do siebie i dziewczyny po cc mi zazdrościły tego że jestem tak "sprawna" po porodzie. poza tym nie mam szerszej pochwy, a seks... hmm... zyskał nową jakość. jest nam duuużo lepiej a ja w końcu dowiedziałam się co to znaczy orgazm "pochwowy" :) nie potępiam twojego wyboru bo sama też byłam za cc a że wyszło inaczej... :)

To nie jest przekonywanie.Tylko racjonalne myslenie.Gdyby dzieci mialy sie rodzic przez CC i byloby to dla nich lepsze,to Pan Bog dalby nam zamek blyskawiczny,zamiast pochwy. Ale nie potrzebna jest ta debata.Bo kazdy wybierze co chce :)

mialam juz jedna operacje wiem co mnie czeka wiec dzieki za uswiadomienie:D Co to zamkow i tego co dal nam Bog i natura to chyba lekow nam natura wraz z Bogiem nie dala? Idac takim tokiem myslenia mozna dojsc do wielu wnioskow ale po co? Mam wybor to z niego korzystam- proste. Nie rozumiem za bardzo po co mnie tu przekonujecie czy tez uswiadamiacie?:D

I dobrze robisz :) Ja będę miała drugą cesarkę, na życzenie i bardzo się cieszę że jest wybór i nie muszę przechodzić horroru z pierwszego porodu. Pozdrawiam i życzę zdrowego dziecka :)

Gość teneryffaa
mam mały margines bólu i rozwazałam pomysł z cc , ale po pierwsze żaden z lekarzy z którymi rozmawiałam nie był przychylnie do tego nastawiony a poza tym rozmawiałam z koleżanką i szwagierką po cc , przez miesiąc po porodzie nie jest kolorowo , a już pierwsza doba "po" makabryczna , z tym że obie miały cc z powodów medycznych . Do tego moja położna potwierdziła ze przy dobrych wiatrach urodze szybko i na drugi dzień będę mogła wstać do dziecka, a po cc mam na to nie liczyc . Faktycznie urodziłam w 2 godziny z dojazdem , bez znieczulenia bo juz nie było czasu na kłucie . Ból jest , ale bez przesady , chyba wolę taki ból nawet parogodzinny niz pocięty brzuch i macica . Poza tym wszstko inne takie samo , bo też sie krwawi w połogu i moja kolezankę też potem bolało krocze. Po prostu nasturalnie czym blizej zblizajacego sie porodu to moze kosci miednicy sie jakoś rozsuwają i szyjka sie powiększa. Nie wiem to akurat moje własne rozmyslanie . A i przede wszystkim to że niby po porodzie SN ma byc szeroka pochwa ... Gorszej głupoty nie słyszałam .

Gość blizny na ciele kobiety nie sa
ani troche sexy, a juz szczegolnie wielkie na brzuchu. bedziesz brzydko wygladala w bikini i nago. twoj facet lubi blizny? wiekszosc normalnych ludzi raczej odstraszaja takie szramy. :o

jaka blizna? Blizna po cesarce to malutka kreseczka w okolicach bikini. Chyba masz jakies dzwine wyobrazenie na temat malutkiej blizny:D Tak pokroja mnie pionowo, poziomo i jeszcze na krzyz:D Wez nie badz smieszna:D

Gość wszystkie
baby co wybierają cesarke to głupie cip* według mnie, głupie krowy co najpierw chcą dzieci a pózniej boją się rodzić naturalnie to po co to dziecko robiłaś głupia

kiedys cieto pionowo a nawet jak poziomo to blizny byly okropne wiem bo moja mama po wycinaniu wyrostka ma brzydka blizne. Zas moje 3 kolezanki po cesarkach maja malutkie blizny a nie jakies szramy

zreszta blizne mozna usunac laserowo:P co za problem:D

Gość bambaryłła
O jezu wielki mi dramat - blizna. Tak samo wielki jak tak czy tak zszyta pipa. Niech autorka sobie rodzi jak chce, jaką ma mozliwosć i w ogóle, a wy sie zajmijcie swoimi sprawami.

po laserowym tez widac, bo tez jest blizna tylko innego formatu (taka odbarwiona skora) i jest to bardzo bolesne.

pipy oststnio nie pekaja. trzeba tylko miec wiedze i sie przygotowac :P

Gość olllllloni
hej, mialam 2 cc, pirwsze z przymusu drugie z wyboru- nie dalabym sie ciac w kroczu i nie jestem masochistka na te wszystkie atrakcje naturalnego porodu. jak dla mnie cc to rewelacja-w drugiej dobie wyszlam ze szpitala- a blizna malutka. co do bezpieczensatwa to dzieci podduszone czy z zawinieta peppowina rodza sie przez cc???hehe, a do tego streptococcus przez cc ma duzo mniejsze szanse

a mi tam wisza pekajace pipy czy tez nie pekajace:D Ja nie chce rodzic naturalnie i juz. A pytania po co mi dziecko sa zabawne. Karmic piersia tez nie bede to juz w ogole padnijcie z oburzenia:D

Na kafe panuje przekonanie, ze po urodzeniu dziecka przestajemy być kobietami. Musimy poświęcić pochwę, olać na zawsze seks, dbanie o wygląd zewnętrzny to w ogóle abstrakcja. Liczy się tylko dzidzia... Piszecie o powikłaniach po cc, a po naturalnym nie ma? Wypadające narządy, nietrzymanie moczu, kału? Rewelacja, co?:D Zmieniamy pieluchę wtedy i dziecku, i sobie :D

Gość miej to gdzięś ;)0
Teściowa niech się nie wpieprza, bo jak jest taka mądra, to niech sama za ciebie urodzi, ma w tym wprawę. To twój wybór i nikomu nic do tego. Moja mnie też wkurzała notorycznie, jak do niej pojadę np. że w ciąży się nie należy często badać, bo to usg szkodzi dziecku a na to jak zareagowała że jestem w ciąży, to aż mi się przykro zrobiło. Bo wyszło na to,że ona myślała, że jestem bezpłodna, bo od razu po slubie nie było dziecka. Teraz czekam, aż będzie mi plany układać, kiedy następne dziecko. Wtedy będzie awantura ;) Głupia baba

Gość miej to gdzięś ;)0
sprytna... i bardzo dobrze myślisz. Nie ma się co zmuszać do rzeczy, do których nie masz przekonania. Jedne karmią piersią inne butelką to jest wolny wybór. Teraz niby, propagują karminie piersią, ale jaki oburzenie jest wokół, jak publicznie tak karmisz dziecko. Ludzie nie wiedzą w którą stronę głowę odwrócić, bo niby to żenujące dla niektórych ale ciekawość często zwycięża, żeby zobaczyć cycek matki polki. Olać głupie gadanie i robić po swojemy, co nie zanaczy,że gorzej ;)

Gość LondyńskiSmog
Co prawda poród porodowi nie równy ale w moim przypadku całość trwała 20 minut. Bóle parte nie bolały (zastanawiałam się po co by mi było znieczulenie) a bolało zanim doszło do pełnego rozwarcia. Dziecko urodziło się czyściutkie i bez wrzasków. Po CC bym się bała, żeby za szybko nie zajść w kolejną ciążę bo to zagraża życiu. Zrobiłabym CC tylko w wypadku wyraźnego wskazania lekarskiego z obawy o zdrowie własne lub dziecko.

"Gdyby dzieci mialy sie rodzic przez CC i byloby to dla nich lepsze,to Pan Bog dalby nam zamek blyskawiczny,zamiast pochwy. " A gdyby chciał żebyśmy się ubierali to rodzilibyśmy się w ubraniu. I gdyby chciał żebyśmy nie chorowali to od razu z pakietem antybiotyków. Pieprzenie :o

Gość Allibi
forumginekologiczne.pl/txt/a,4617,0,mozliwe-powiklania-po-cieciu-cesarskim-informacje-dla-pacjentek Bardzo Hasrdcorowa lektura.

To co jak urodze dziecko to nie nalezy mi sie chwila zapomnienia . Moj maz tak rznie mi kocura ze nie jedna by pozazdroscila ... Z kolezanka sie kiedys umowilam ze jej nagram i musialam meza wypozyczyc na jedna noc bo chciala to przezyc ... mowie wam moja pochwa najwazniejsza by mnie w nie rzznal!

Gość od zarania dziejow rodzi sie
naturalnie...A wam teraz dano szanse na "lapowkowe"cc to na kazdym kroku kombinujecie..Co z was za slabe kobiety jak wy sie bolu porodowego boicie? Przezyjcie to a nie pierdolicie bzdury ! Cc to jest wypadkowa mozliwosc..Po cholere wam dzieci...Dacie komus lapowke zeby wychowal bo zrobi sie trudniej?

Przerobcie sie na facetow glupie dziwki jak nie chcecie rodzic..!

ale ja nie chce miec kuta ska tylko moja waska pochwe nie chce !!! Dziecko w sumie bedzie wychowywane od poczatku przez babcie bo ja kocham sie se xic !!

To trzeba bylo sie zebezpieczac glupia pizdo! A wiadro to ty masz bez SN..Dwie raczki wlozyc i zaklaskac :D