Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama29-2010

W jakim wieku maluch na sanki ?

Polecane posty

Gość mama29-2010

Prosze napiszcie mi czy mozna noworodka wozic sankami na lezaco? Od ktorego miesiaca wozilyscie swoje maluchy? a co przemawia za ym by nie wozic na lezaco?

noworodka na sankach? hmmm oryginalny pomysł :P a gdzie amortyzacja? a gdzie ochrona przed wiatrem, śniegiem i zimnem? a co jak sanki się przewrócą? ja bym sanki na następny rok zostawiła :) maluch będzie większy i sanki będą frajdą. w tym roku postaw jednak na wózek :D

Gość to ja podpowiem
W wozku chyba bedzie cieplej i bezpieczniej. Niemowlak i tak spi, czy sanki czy wozek to widok ten sam.

Gość poniedzialkowaaa
Matko jedyna, jak można nawet wpaść na taki pomysł w łepetynkę sie stuknij , a co chchesz mu jakieś wrażenia zafundować? i tak nie bedzie pamietało, także zostań przy wózku

Gość nio nio
ja myśle że co najmniej dziecko musi mieć te 7 miesięcy, musi stabilnie siedzieć nawet mimo oparcia hehee uśmiałam się noworodka na sanki....a jak sie przewróci? bo za tym bedzie mu zimno i nie wygodnie, zresztą co ja piszę...puknij się w czółko i zresetuj lepiej!

Gość ojezuskuuuuuuuuuuuu
ale się mamusia trafiła :( wolę nie wiedzieć co jeszczce masz za pomysły, mam nadzieję,że ojciec trzeźwo myślący

Gość oczywiscie ze mozna
tylko nie wybieraj zbyt stromych górek na początek :P Ośle łączki jak już coś.

a na poważnie dziewczyny czy 7 miesięczne dziecko mozna wziąć na sanki z oparciem i w śpiworku, zamierzam takowe nabyć:). Koleżanka ma dziecko w wieku mojego i zabrała już małego na spacer. Co myślicie, czy lepiej poczekać do następnej zimy?

Gość Rosjanie woza noworodki
Rosjanie woza noworodki w sankach nie zastanawiajac sie. Bo co maja zrobic, maja taki klimat. Maja w sprzedazy specjalne koperty dla noworodkow podbite bardzo grubym naturalnym futrem i wprost pisza "koperty dla noworodkow, dobre dla wozka i sanek". To futro tez pelni role amortyzatora. Sa tez sanki dmuchane, jakby ktos sie bardzo martwil o amortyzacje. No wiecie, jest takie powiedzenie" Co dla Rosjanina dobrze, to dla Niemca-smierc". Czy wiecie, ze w rosyjskich ksiazkach do pielegnacji dzieci pisze cos takiego : " Noworodka nie wolno wywozic na spacer, gdy temperatira jest ponizej minus 12. Czyli jak jest minus 10, to rosyjski noworodek spaceruje. Natomiast dalej pisze, ze dzieci 1-miesieczne mozna wyprowadzac na spacer o kazdej temperaturze. Czyli rosyjskie 1-miesieczne maluchy spaceruja sobie w minus 20.

Gość misia1111111111111111111111
NIE NO TO CHYBA ŻART sama sobie pojezdzij na sankach

Mój synek ma skończone 7mc -kupiłam sanki z pchaczem i tak sobie jeżdzimy i małemu bardzo sie podoba (siedzi juz stabilnie od 1,5mc)

Natusia moja skończyła wczoraj siedem, jeszcze stabilnie nie siedzi, to znaczy przewraca się, ale w tych sankach jest wysokie oparcie to się zastanwiam:)

Mozna wozic noworodka w "sankach", a wlasciwie w malym toboganie do tego przystosowanym: http://en.wikipedia.org/wiki/Pulk Mieszkam w Norwegii i tutaj malutkie dzieci (jeszcze nie chodzace) ciagnie sie w takich toboganach np. idac na spacer lub na narty (biegowki). Wazne jest, zeby tobogan byl dobrze izolowany od podloza czyli sniegu, np. wyscielany skora barania i dziecko bylo opatulone w cieple ubrania i puchowy spiwor. Moja corka jezdzila na sankach jak skonczyla roczek - sanki z oparciem i mata izolacyjna (bp, baby bob firmy hamax): http://www.amazon.co.uk/Hamax-Baby-Bob-Sledge/dp/B0011E0L7G Teoretycznie mozesz wozic juz dziecko 7-8 miesieczne, ktore pewnie siedzi, jesli masz duze sanki z oparciem, potrzeba jednak dobrego spiworu lub welnianego koca, bo nieruchomo siedzace dziecko szybko marznie.

Gość bambaryłła
Sanki to jak dziecko umie siedzieć. Tak z 8 miesięcy powinno mieć, wczesniej nie ma sensu. Bo też pomysl - jak je tam umocujesz? Pasami przypniesz ?:) Czy fotelik samochodowy wsadzisz, zeby sie wywalił?

Gość mama29-2010
fajna babka z forum a Twoje pomysly to sa na najwyzszym poziomie na forum- tylko jagoda Cie moglaby przebic :D dzieki za fotke z sankami i gondolka i toboganie oraz wpis o dzieciaczkach z Rosji czy- czyli jednak mozna ale nie! w Polsce zacofane i swietojebliwe mamuski to zeżra nawet na forum... ja sie po prostu spytalam bo maz wpadl na ten pomysl po 1) wozil sam swoje dzieci i jako nastolatkowie mają sie dobrze po 2) skradziono nam wozek i w tej chwili nie mam kasy na nowy moze jeszcze napiszecie, ze jak bede w chuscie nosic dziecko to sie maluch udusi? ehhh. polski zascianek a w Unii od kilku lat...

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
słuchajcie, zastanówcie się najpierw, moja kolezanka woziła dziecko 3 miesieczne sankami ale w foteliku samochodowym- nosidełku- i było super. Trzeba tylko znalesc spasob, nie zawsze jest tak mozliwość wyjścia z wózkiem!!!!

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mała agatka a od kiedy to Ty tak piszesz o zimnie i ochronie? Z tego co mi wiadomo to swojego dziecka aż tak bardzo nie chronisz przed zimnem wypuszczajac dziecko na mróz -10 bez rajstop;/

- moje dziecko ma 2 latka a nie tydzień - pisze o zwykłych drewnianych sankach a nie specjalnych norweskich sankach do przewozu dzieci - pisze o naszych polskich warunkach, tzn części chodników odśnieżonych, części zaśnieżonych, nierównych, grożących wypadkiem - gdybym ja wyszła z dzieckiem w foteliku samochodowym to by mi się mały zapłakał - nienawidził i nadal nielubi (już nieco mniej) jazdy w foteliku, poza tym bałabym sie ze owe sanki mi się przewrócą na nierówno odśnieżonym chodniku - a co do rajstop - sama nie nosze pod spodniami narciarskimi więc i u dziecka nie widzę powodu do zakładania :D

Gość mama29-2010
hm.... zle napisalam bo moje dziecko juz nie noworodek, ma 1,5 m-ca.. spoko nocy mamusie