Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwert0000

Studia - gospodarka przestrzenna. Politechnika Łódzka, UWM czy PWSZ Wałbrzych?

Polecane posty

Gość qwert0000

Hej,w tym roku zdaję maturę,zdaję na wszystko na podstawi (jp,mat,j.ang+geografia).Chcę iśc na gospodarkę przestrzenną zależy mi jednak bardzo żeby GP była prowadzona programem studiów inżynierskich a nie licencjackich (wiadomo ile wart jest dziś tytuł licencjata)...i nie na jakichś uniwerkach rolniczych agro-przyrodniczych itp...Rozważam 3 uczelnie: Politechnika Łódzka, Uniwersytet Warm-Maz (Olsztyn) i PWSZ Wałbrzych gdzie GP ma zostać uruchomiona w przyszłym r akademickim.Na którą uczelnię najlepiej sie wybrać?Na PŁ pewnie bedzie sporo chętnych na uwm pewnie jeszcze więcej,najmniej będzie ludzi na pewno szło do Wałbrzycha...czy ktoś może mi coś napisać o tej uczelni??? Dodam że uczę się przeciętnie.pozdrawiam i dzięki ;)

Gość oley studia zostań nindża
:classic_cool:

Gość qwert0000
podbijam

Gość vfvdfv
nie wiem czy na PŁ biora geografi epod uwage ale jesli nie to masz male szanse na dostanoe sie z podstawowa matura. aaa no i wybralabym PŁ a nie uniwerek czy jakas tam szkolke...

Gość qwert0000
no zależy mi przede wszystkim na tym żeby szkoła była państwowa...i uczyła w kierunku inżynierskim a nie licencjackim.chemii chyba zdawać nie będę a wiem że na PŁ jest brana pod uwagę...czyli tylko UWM Olsztyn i PWSZ wałbrzych.

Gość qwert0000
podbijam.

Gość posrauo cie z tym walbrzychem?
:P

Gość qwert0000
nie posrauo tylko nie chce mi się powtarzać na czym mi zależy :)

Gość grtytrbfy
Składałam na UWM na GP. Matura też na podstawie, z przedmiotów tych, co ty. Z żadnego poniżej 80%. Dostałam się, choć nie w pierwszym terminie. Wyskoczył mi komunikat, że jestem przyjęta w dzień, do którego trzeba było zawozić papiery, więc albo miejsca się zwolniły, albo rozszerzyli nabór. Na początku wybierasz sobie specjalność - szacowanie i wycena nieruchomości i coś tam, już nie opamiętam. Na każdej z tych dwóch było 36 miejsc, także ciężko, bo ja byłam z tymi swoimi wynikami 168. Nie mam pojęcia, jak to się stało, że jednak zostałam przyjęta. Ostatecznie wybrałam inny kierunek, też inżynierski ( bo na UWM masz 7 semestrów na GP). PS. Matura to pikuś:)

Gość qwert0000
Dzięki ale rozumiem że miałaś nie mniej niż 80% i byłaś na liście rezerwowej?

Gość grtytrbfy
Miałam powyżej 80% z każdego przedmiotu. Może to byłą rezerwa, nie wiem, to na pewno nie był drugi nabór, bo drugi jest jakoś... na początku września? A ja mogłam te papiery składać jakoś w lipcu.

Gość qwert0000
rozumiem dzięki.obawiam się że albo wałbrzych albo muszę zmienić plany...bo do tego wałbrzycha neizbyt mi się spieszy...

Gość grtytrbfy
Jak to zmienić plany? Ucz się, składaj na UWM, niewiele szczęścia potrzeba. Olsztyn jest fajny;)) Ja, mimo niezbyt intensywnych(tak myślę) przygotowań do matury jakoś ją zdałam i to chyba nie najgorzej, chociaż poszłam po najmniejszej linii oporu:) A co planujesz? Masz jakiś inny kierunek upatrzony?

Gość qwert0000
Myślę jeszcze o ekonomii ale ekonomistów to teraz pełno...W każdym razie dzięki za rady, będę myślała nad UWM :)

Gość studentka GP PŁ
jestem na tym kierunku (gospodarka przestrzenna) jako pierwszy rocznik na politechnice łódzkiej. Śmiało mogę polecić, interesujące , nie nudzimy się ( co to to nie, przy takiej ilości godzin nikt by się nie nudził :)) Pozatym miejsc było 90 a na roku jest nas jak na razie trochę ponad 60. Reszta nie dotarła na rozpoczęcie widocznie.. :) Nie wiem jak będzie w przyszłym roku jeśli chodzi o liczbę kandytatów, otwarcie tych studiów było mało nagłośnione.