Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga Chorzów

Karmię TYLKO piersią. Mały skończył 4m-ce! Coś wprowadzić???

Polecane posty

Gość Kinga Chorzów

To mój pierwszy synek, nie mam doświadczenia, karmię tylko piersią, mały bdb przybiera na wadze, nie dopajam itp. Tylko pierś. Dziś mały skończył 4mce. Coś dodać do jego żywienia? Jeśli tak to co i jak? Jeśli nie to kiedy? i również od czego zacząć, w jakich godzinach podać. Może to durne, ale martwię się, że jak np. dodam jakiś posiłek to będę miała mniej mleka prze to, że mały bedzie jadł coś innego, potem mleka zabraknie i ogólnie pogubię się w tym :(

Gość a może tak wybierz się do
pielęgniarki środowiskowej?? powinnaś być bardziej odpowiedzialna, i szukać porady u fachowców, a nie na forum.... opamiętaj się dziecko

ja po skończonych 6 miesiącach , a co poczytaj na necie a ina zupkach , kaszkach masz napisane od ilu są miesięcy

Gość Kinga Chorzów
U mnie nawet położnej nie było,ale to już inna bajka. No ok, ale po tychg 6m-cach od czego zacząć? W jakich godzinach? itp... proszę od dokładny opis. Jeśli mając 25lat jestem dzieckiem to..... się cieszę :classic_cool:

Gość a może tak wybierz się do
no twoje zachowanie na to wskazuje. nie rozumiem, jak w tak poważnych sprawach można sięgać porad na forum:(

wiesz najlepiej przejdż się do pediatry , choć ja nie chodziłam , ale jak masz wątpliwości to na pewno lepiej , co jak i o której nie pamiętam moje chłopaki maja 4 i 6 latek :-)

A można tutaj sięgać po rady, bo może siedzą tu doświadczone matki. Jeżeli będziesz nadal karmić piersią to wprowadź pokarmy stałe dopiero jak dziecko będzie miało 6 miesięcy. Zacznij od jabłka. Później banan, marchewka, ziemniak. Po trochu wprowadzaj nowe produkty i odczekaj ze 2 dni po podaniu nowego, aby wykluczyć reakcje alergiczne. Poczytaj więcej na internecie, bo bardzo dużo znajdziesz na ten temat. Wszystko trzeba wprowadzać stopniowo i po trochu.

Gość misia1111111111111111111111
nie przesadzajmy kobieta prosi o radę czy to coś złego. są już od 4 m. obiadki,deserki.kaszki. ja od 4m wprowadzałam już marchewkę ale stopniowo i bez obaw nic maluchowi się nie stanie.

Jak córka skończyła 4 mc podałam kilka łyżeczek marchewki bobovity, potem jabłuszko, marchew z jabłkiem itp po kilka łyżek w odstepach 3 dniowych. Potem był deserk + kilka łyżek zupki od 4 mc , potem 5mc i tp. Nie gotowałam, dawałąm gotowe dania ze słoiczków do ok 8 mc, kaszki dopiero w 6 czy 7 mc zaczęłam podawać i to sporadycznie bo córka na piersi. Teraz ma 15 mc , pierś 2x na dobę to podaję kaszki na mleku modyfikowanym rano i czasami wieczorem, albo jogurt naturalny.