Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama3latkiii

Czy Wasze dzieci sa bardzo bojaźliwe?

Polecane posty

Gość mama3latkiii

Moja córka 3,5 roku, boi sie smarkania w chusteczkę , przyjmowania leków, jakis czas temu dużych samochodów, autobusów przejeżdżających ulica(już jej przeszło), katarku, czasami nawet panikuje jak mam jej wysmarować buzię kremem :(

Gość mój będzie miał 3 w marcu
Nie boi się niczego. Jeszcze nie było rzeczy, ktorej by się rpzestraszył.

Gość fiucia
Na moje oko to skądś to ma. Moze sie nad nią za bardzo trzęsiecie

Gość Kiniullka
mój ma 2latka i boi się tylko jak jest ciemno. Mówi wtedy BABA nie wiem czemu :/ nie wejdzie do ciemnego pomieszczenia itp Poza tym wszystko przyjmuje na klate, ale to jest chłopak :) a dziewczynki są bardziej wrażliwe :) Nie widzę w tym nic niepokojącego, bo byłam podobna, hehe

Gość mama3latkiii
nie jestesmy, ani nie bylisy z mężem bojaźliwi, nie "cackamy" się nad córką, wychowujemy ja "noramalnie" Zaczymam sie martwic tą jej bojaźliwością, chociaż inne dzieci boja się lekarzy a córcia nie, może ma po prostu swoje słabe strony.

to chyba wynika z charakteru. Ja i mąż nigdy niczym syna nie straszyliśmy; nie istnieją baby jagi, diabły itp, a mimo to ma swoje jazdy i pewnych rzeczy się boi.

Gość mama3latkiii
aa i zaznaczam ,że córka nie ma problemów z nauką, przedszkolanki chwala umiejętności córki, jak na swój wiek umie bardzo duzo, juz jako 2 latka wykazywała duże zdolności np. liczenie, pisanie liter, zapamietywanie bajek (potrafiła na pamieć opowiedziec całą bajkę która jej czytano na dobranoc, itp.

Mój się ciemności nie boi idzie w ciemno ale ja tez tak jak kot chodziłam. W sumie to niczego się nie boi na chwile obecną ale tez nigdy nie był straszony niczym i nikim. Może Twoja córcia ma taki wrażliwy okres i wyrośnie, daj jej jeszcze czas.

moja 2latka boi sie halasu-typu cos spadnie i huknie, mowi wtedy "mama burza idzie" i strach w oczach

Gość mama3latkiii
noo moja córcia też boi się głośnych rzeczy, np. kosiarka , kiedys bała się odkurzacza, ale jej przeszło :) oj dużo tego wymieniać :( nie którzy tylko z jednym problemem, a u mnie całe mnóstwo. Oczywiście nie narzekam, jest moją najwspanialszą dziewczynką na świecie - wiem ,że jest mądrym dzieckiem, bardzo duzo potrafi, ale czasami martwi mnie jej bojaźliwość

Gość mama3latkiii
że w życiu przez to sobie nie poradzi, będzie nie smiałą osobą

Gość mama3latkiii
może źle ujełam,że "sobie nie poradzi", ale będzie jej ciężej przez jej niesmiałość i bojaźliwość bo to się łączy w całość

Gość mama3latkiii
ponawiam temat :)

mój boi się odkurzacza, suszarki do włosów, miksera, i .... mężczyzn! kiedyś było gorzej, od jakiegoś czasu lęki pomalutku przechodzą :) mogę już odkurzać przy nim, ale stoi za fotelem :P moge wysuszyć włosy, ale stoi i patrzy przerażony, no ale przynajmniej już nie wpada w płacz. co do mężczyzn to zależy od dnia, czasem płacze na sam widok jakiegoś pana po drugiej stronie ulicy, a czasem nawet nie zwróci na niego uwagi. wg mnie wyrośnie z tego :)

Gość mama3latkiii
Mała Agatka... mam nadzieję,że jej też przejdzie. Wiem,że to nie aż taki duży problem, ale jak to matka martwię się nawet pierdołkami :)

autorko...moja córka ma 2 lata, a mówimy, że niedługo chyba zacznie bać się własnego cienia. Jakaś masakra z tym jej "boje".

deli - nasz sąsiadka ma 2 latka i boi się cienia :P tragedia z tym jej strachem :P spokojnie przejdzie jej! ja jako dziewczynka podobno też bałam się wszystkiego - psa, noża, chustki do nosa, taty!, kartki, gorącego jedzenia, zupy!!!, a jakoś teraz te rzeczy mnie nie przerażają :)

Gość mama3latkiii
uspokoiliście mnie :)