Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

Zdesperowana to Ty jesteś na zdjęciu w stopce? ale chudzinka z Ciebie :) tylko pozazdrościć:)

Majoweczka--- królik wersja mini i tak raczej odpada. Przy takim głodomorze jak mój N to kilka takich by trza było upolowac:) becia---- a może twoja mała przechodzi skok rozwojowy, że taka niedobra??? "Skok rozwojowy 26 tydzień Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest nie tak np gdy ludzie zderza sie ze soba to moze byc zabawne ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym wlasnym- przezyciem calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych. Nowe umiejetności: - Siada samo - Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka - Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w oby dłoniach - Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki - Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami - Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje - Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia - Nasladuje machanie raczka na pozegnanie - Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi " Mój teraz przechodzi skok rozwojowy ten od 14 do 19 tyg. Masakra- też nic nie mogę zrobic bo w domu jest jedno wielkie marudzenie. Wszystko jest na nie!!! Dwa dni temu przenieśliśmy małego do jego pokoiku. Do tej pory spał w naszej sypialni w kołysce. Nie jest zle, ale dalej budzi się co ok. 4 godziny na mleko. Gruszki jeszcze nie podałam bo stopniowo wprowadzam pokarmy co 5 dni,zebym wiedziała wrazie czego co mu zle służy. Ja kupiłam oilatum junior do twarzy na ebayu, ale oddałam siostrze, bo po tym kremie mały miał bardzo silną reakcję alergiczną- cała tważ w jednej chwili zrobiła się bardzo czerwona jakby popażona i mały bardzo płakał. Teraz uzywamy Aveeno i jestem bardzo zadowolona. Przed tym kremem miał suchą i szorstką buzię a teraz jest tak miękka i gładziutka że aż chce się głaskac smyka po buzce:)

Hej Niania Moja przechodzi chyba jeden wielki skok rozwojowy odkad skonczyla jakies 2,5 miesiaca wszystko jest na nie!!!Moja Olivka jest bardzo ciezka w obsludze:) az glupio sie przyznac, ale nie raz trace cierpliowsc, wczoraj tak mialam, wszystko mnie juz wkurzalo i dolowalo, poszlam spac o 8 razem z mala. Na dodatek mama mi podniosla cisnienie i byla klotnia, ja sobie zartuje a ona oczywiscie bierze wszystko na serio, bosshhee! Chyba juz czas wracac do domu, za dlugie te wakacje... Kasienka Jak sie trzymiesz?Powodzenia!!! Kashi Wszystko ok? Doszlas do siebie po cesarce? Majoweczka Z gory bede wdzieczna jesli cos fajnego znajdziesz:) Ja narazie tylko zerklam w necie, ale jakiejs konkretnej nie znalazlam, mam nadzieje ze w weekend moze moj M znajdzie jakas ciekawa firme

hej laski jak ja się czuję..? jestem jakaś taka zdziczała... boję się :O

Majoweczka wielkie dzieki, jest tansza niz ta, ktora ja znalazlam o cale 50zl i mniej restrykcji, co mozna przewozic:) Bylam dzis u okulisty, bo jak bylam na zakupach w galerii to wyszla mi jakas wada, wiec poszlam u siebie do optyka sprawdzic czy to sciema czy rzeczywiscie cos nie tak, no i wyszedl astygmatyzm, musze nosic okulary na stale! W czwartek do odbioru, cena 517 zl grrr, ciekawe jak M zareaguje Kasienka, bedzie dobrze, pewnie juz jutro przytulisz malucha do piersi!

Pobudka dziewczyny:) U mnie dzis 21 stopni ulala ale mi ten tydzien zlecial, wczoraj bylam na malej domowce, dobrze ze mnie moje dziecko nie widzialo, jak wrocilam do domu hehe

Gość ankaanka234
Jeśli siedzisz w ciągu dnia długo przy komputerze i masz stały dostęp do internetu to sprawdź jak łatwo i bez wysiłku można na tym troszkę dorobić.Nie są to wielkie pieniądze, ale zawsze coś.. Zarabiasz na wyświetlających się reklamach. Wystarczy mieć włączony komputer: http://pl.20dollars2surf.com/?ref=294519

Kasienka Jestes juz w domku? Kurka maz dzwonil do dentysty we Walii, bo chcialam isc w PL zeby miec biale plomby, jeden zab 120zl, mowie do meza zadzwon do naszego dentysty, bo moze beda te biale tansze, a oni mu zaspiewali ze miedzy 40f a 80f, chyba ich cos boli hehe

witam! A my dalej walczymy z alergią:( Prawdopodobnie mały jest też uczulony na mleko sojowe, bo dostał bardzo silnej reakcji alergicznej- najwiękrzej jak do tej pory. czyli mleko z piersi, mleko krowie i mleko sojowe odpada. odstawiłam też stałe pokarmy dopóki nie będzie poprawy po nowym mleku. Teraz podaję mu nutramigen, mam nadzieję że na to nie będzie uczulony!!! To może opowiem jak byłam 1 kwietnia u lekarza. Normalnie szok- myślałam że babka sobie jaja ze mnie robi na prima aprilis No więc moja HV wysłała mnie do lekarza bo jak mówi na pierwszy rzut oka widac że mały ma alergie i wymaga mleka nutramigen. Mówię jej że byłam już u czterech lekarzy i żaden nie chce dac mu tego mleka bo mówią że to nie jest konieczne. Ona na to- idz do 5 lekarza, a jak nic nie załatwisz to przyjdz do mnie to ci pomogę. No więc idę do lekarza numer 5. Wchodzę do gabinetu, od nowa opowiadam co się dzieje i mówię prosto z mostu że już mam dosyc lekarzy, że ona jest piąta z kolei i mam już dosyc nowych recept na kremy, maście i sterydy na wysuszoną skórę, bo moje dziecko to nie królik doświadczalny żeby na nim wszystkie specyfiki testowac! Mówię jej że ja lekarzem nie jestem, ale to dla mnie logiczne jest że jak nic nie pomaga to chyba najwyższy czas żeby zacząc leczyc dziecko od srodka. no to ta się mnie pyta co ja teraz chcę zrobic... no to ja mówię że chcę mleko nutramigen, a ona do mnie co to jest!!! Tłumaczę lekarzowi że jest to mleczko dla alergików, a ona do mnie że pierwsze słyszy i żebym jej zapisała nazwę to sprawdzi. Ja jej zapisuję tą nazwę,patrze co ona robi, a ta włącza internet i sprawdza na googlach NUTRAMIGAN i mówi że nie ma takiego mleka! No to ja do niej że nie NUTRAMIGAN tylko NUTRAMIGEN. Szybko wyczytała informacje o mleku i mówi do mnie że faktycznie jest takie mleko tylko ona nie wie czy numer 1 czy 2 i czy lipil czy nie lipil!!! Nosz kur...a mac. Nie dośc że rozwaliła mnie tym wyszukiwaniem na googlach to jeszcze mnie się pyta które ma wypisac! po krótkiej wymianie zdań wypisała mi tą receptę i pyta się czy coś jeszcze chcę. Dała mi recepty na wszystko co chciałam i dalej się pyta czy coś jeszcze, no to się wkońcu zapytałam czy zamierza w ogóle zbadac mi dziecko, bo od początku wizyty nawet nie zerknęła mi na małego tylko jak sterowana wypisywała mi recepty na wszystko co chciałam! Podciągnęła mu tylko rękawek do łokcia i mówi że faktycznie duża wysypka i sucha skóra i sie mnie pyta czy chcę więcej balsamów do ciała. Nie było sensu dalej walczyc o badanie bo jak by zbadała mu płucka to jak niby miałabym jej zaufac że wszystko jest ok... mówię wam-czułam się jakbym to ja całą wizytę prowadziła! Jedyny plus jest taki że wystawiała mi recepty na wszystko co chciałam:) Ale te Google to był szok

Niania normalnie zaszalalas z tym postem :)jak dobrze popiszemy to moze wskoczymy na 25 strone:) Wiesz ze ja nawet nie wiedzialam ze oni maja tam mleko nutramenigen, sie lekarz troszke doksztalcil po Twojej wizycia hehe, ja juz przywyklam ze musi sie naprawde cos powaznego dziac z dzieckiem zeby porzadnie zbadal lub odeslal od razu do pediatry w szpitalu, ale dzielna jestes 5 lekarz - szacunek normalnie:) Mam nadzieje ze to mleczko posluzy lepiej, mi to rece opadaja z tymi alergiami...za kazdym razem jak cos daje nowego to juz mam wizje ze cos bedzie nie tak, poki co nie sluza malej brzoskwinie, maliny i chyba pomidory. U mnie jak mala miala skaze bialkowa i wysypke po niej, to mi lekarz sciemnial ze to moje hormony powoduja wyspke...wogole nie bral pod uwage ze to alergia U mnie z kolei mala 3mala sie dlugo, jak wszyscy chorowali, a teraz na zlosc cos ja bierze, katar byl, znikl ale zawsze rano charczalo jej w gardle, jakby wlegma, a dzisiaj jest ciagle spiaca, apatyczna, nic jej nie smieszy, zmierzylam temp, bo jakas taka ciepla mi sie wydawalo i wyszlo 37,4 i doszedl jakby kaszel, ale to tez moze byc od sliny, wiec mykam dzis wiczorem dla pewnosci do lekarza, zeby mala podleczyc, bo w sobote wracamy.

Becia--- no ty miałaś prawo nie wiedziec o tym mleku tutaj, ale lekarz??? Jak nie wie jak leczyc dziecko to albo niech nie przyjmuje małych dzieci albo niech odeśle do pediatry. Mój chyba zaczął ząbkowac. wczoraj nie jadł przez 8 godzin! Nic nie dało mu się wcisnąc, tylko płakał i gryzł smoka i wypluwał. Udało mi sie go nakarmic dopiero przez sen. Dzisiaj zjada max po 100 ml. i też więcej nie chce. Na miejscu dolnej chyba dwójki pokazała się mała biała kropeczka, którą można już wyczuc pod palcem, coś jak chrząstka. Ciekawe czy to jest ząb? Coś mu się odwidziało i nie chce spac na plecach. Muszę go układac raz na jeden, raz na drugi bok bo inaczej wierci się i nie zaśnie A tak w ogóle to leń z tego mojego syna jest. Ma już 4 i pół miesiąca i dalej nie przekręca się z brzucha na plecy. Raz tylko się obrócił jak był bardzo zdenerwowany. Nawet jak leży na plecach to nie kręci się na boki tylko leży cały czas prosto

Hej dziewczyny!Ja dlugo nie pisalam, ale od czasu do czasu podczytalam cos. Niania gp to ma chyba wiedza ogolna i moze liznal wszytkiego po trochu.Jednak alergia to dosc czesty problem wiec powinien sie znac. Moja Amelia miala miejscami sucha skore.Po jakims czasie zrobila sie tez czerwona,zlaszcza po kapieli.Gp powiedzial ze ta lagodna egzema.Poczytalam troche na temat leczenia tutaj i oni nagminnie stwierdzjaj ze to egzema.Amelka jakis czas ma skore ok,ale niekiedy pojawiaja sie takie plamki.Moze to od proszku.Niby non bio, a tak na prawde sie nie wie. U mnie zabkowamie bez wielszych problemow.Ma juz od od ponad 2 miesiecy dolne jedynki i teraz wychodza gorne.Budzi m sie w nocy,ale to pewnie przywiazanie do cyca. Becia milych ostanich dni w Polsce. Ja sie boje lotu bo Amelia cos ostatnio wpada w ryk ja wchodze z nia do sklepu.W wozku na ulicy siedzi ladnie,ale jak z nia wejde do srodka to jest koszmar.Ostatnio bylam w bootsie kupic pare sloiczkow.Rozplakal mi sie takimi lezkami przy kasie, ze ledwo co sie wygramolilam z zakupami.Moze ma za duzo bodzcow.Sama nie wiem.Kiedys miala ryk w wozku.Jednak to byla gondola.Zobaczymy. Pozdrawiam pa

Niania u mnie mala to na dobre zaczela sie przekrecac jak miala 5 miesiecy.Najpierw na brzuszek, a pozniej na odwrot.Teraz to juz to robi to wszytko ekspresowo,ze ani na chwile ja na lozku nie zostawiam. Wiec u ciebie jeszcze czas.Dobrze jest klasc na kocyk na podlodze.Wtedy ma lepiej .U mie zaczela fikac jak ja wlasnei zacelam wiecej na podloge klasc. Ameli ma juz osiem miesiecy i bedzie juz chyba niedlugo raczkowac, bo podnosi sie wysoko na rakczkach i caly tulow:)

Hej Madziulek Juz osiem miesiecy wow:) my dopiero dobilismy do 6 Moja ma skaze bialkowa a stwierdzili tez egzeme, odkad ma mleko dla alergikow oilatium do kapieli i doublebase do smarowania, suchych miejsc brak, choc policzki zawsze ma lekko rumiane:) Niania Nie schizuj z tym przekrecaniem, moja w wieku 3 miesiecy obrocila sie 4 razy, raz za razem na plecy a potem zapomniala na kolejne 2 miesiace!!!!Ale jak juz sie przypomnialo to jest masakra. Madziulek moja tez szaleje po wyrze kreci wkolo, kula unosi dupsko lapki i raczkuje do tylu, czekam az podlapie motyw ze do przodu tez sie da, wtedy to bedzie dopiero jazda:) Moje bobo ma czerwone gardelko, kaszelek i marudzi wiec zmykam spac, bo nie wiem jak dlugo bedzie mi dane pospac:(

Madziulek Tez mialam schize przed lotem, bo mala jest niespokojna i ma humory, ale razem z mezem dalismy rade, plakala przed startem, bo nie moglismy chodzic i przed ladowaniem, balam sie powrotu, bo mialam wracacsama, ale leci ze mna mama kolezanki a do tego przelozyli mi lot na 22 wiec luz, mala powinna spac:)

Gość Nescafe87
Hej :) Ja kiedyś poszłam do GP żeby przepisał mi wapno w syropie. Tutaj nie ma i szukaliśmy właśnie razem w goglach :) Mam duży problem z Kacperkiem. W nocy w piątek byliśmy z nim w szpitalu. Gorączka prawie 40st, silna biegunka z krwią. Zrobili badania krwi- kłuli go 40 minut i w końcu pobrali krew z pięty, badania kupki i wyszło że wyniki bardzo dobre. Jest środa. Biegunka nadal, coraz więcej krwi, ja jestem załamana bo nikt nic nie wie skąd to. Może po zmianie mleka z SMA1 na SMA2? Nic nowego nie je od piątku daję mu ryż banany tosty żeby zlikwidować biegunkę troche pomaga. W nocy wstaje do niego co 15 minut, bardzo mało mi je mleka, chociaż picie w niego wmuszam. SMA 2 odstawiłam i daję znów 1. Nic innego mi nie przychodzi do głowy... :( dziś nie śpie od 1 mały marudzi cały czas nawet po paracetamolu, a oni w kółko każą czenać. Na co? :( Ide z nim do GP dziś....

Gość Nescafe87
W piątek ważono go w szpitalu 8600, a kilka dni temu miał 9400 :(

Nescafe Nowa pisala na tamtym forum ze na biegunke jak dzieci lapaly wirusowke w szpitalu to robili sok z marchwi,pomagalo bo marchew zatwardza, ugotuj w malej ilosci wody i potem to razem zblenduj!!! Mam nadzieje ze szybko znajda co i jak, kumpeli tez nie dali nic jak maly mial rozwolnienie przez dobre dwa tygodnie, tyle ze to nie bylo z krwia a on mial apetyt, idz do tego GP i konkretnie nagadaj, powiedz ze jest slaby, nic nie je itp. tak zeby Cie nie splawili!!! 3mam kciuki Majoweczka Kurier zamowiony przyjedzie w piatek :):)

Nescafe--- kurczę, nie wiem co ci poradzic:( Jak wyniki są dobre a mimo wszystko czujesz że coś jest nie tak- no bo przecież jednak ma dalej tą biegunkę z krwią i traci na wadze- to ja na twoim miejscu poszłabym do szpitala i nie wyszła dopóki nie zrobili by prześwietlenia brzuszka. Jakby odmówili i dalej kazali czekac to zażądałabym na piśmie odmowy leczenia! Odkąd mnie spławiają ci "znachorzy" jestem bojowo nastawiona do tej" służby zdrowia"!!! Trzymajcie się i daj znac co tam u GP

Gość Nescafe87
Wróciliśmy ze szpitala. Byliśmy tam od wczoraj. pojechałam do gp onod razu że od szpitala. Pojechaliśmy. zrobili drugi raz badania krwi, kupki, usg brzuszka i prześwietlenie. Wszystkie wyniki idealnie i nie ma nigdzie żadnych zmian. Kupek jest ok 15 dziennie wodniste i coraz więcej krwi. Wysłali nas do sdomu i kazali przyjechac jak się pogorszy. Dziewczyny a może to mleko? Zmienialiśmy z SMA1 na SMA2 4 tyg temu i od tamtej pory zaczał miećluźniejsze kupki? Ja już nie wiem sama co to. Nic mu już nie daję do jedzenia tylko baby rice i mleko od piątku. I nadal żadnej poprawy. Zmieniłam spowrotem mleko na SMA1.... padam z nóg

hej dziewczyny!:) ja tez pisze z Uk, mieszkam w Londynie i mam mala Marysie:) ma 2 miesiace.... postaram sie przexczytac caly Wasz topik, zeby miec orientacje co i jak... poki co jestesmy po pierwszm szczepieniu...ja podejrzewalam i chyba nadal podejrzewam alergie tzn skaze bialkowa...cere na buzi ma nieciekawa, po kremach nastapila poprawa, a Gp stwierdzil lekka egzzeme- no bo co innego:)!!! a na ulewanie przepisal gaviscon i dopiero dzisiaj zaczelam stosowac..ja podaje jej mleko aptamil 1- probowalm juz aptamil comfort- ale chlustala po nim.. przybiera na wadze bardzo ladnie i dlategio wg nich nie ma mowy o uczuleniu na mleko.... no nic najpierw poczytam a pozniej bede si ebardzij udzielac;) jest ktoras z Was z zachodniego londynu??

acha na alergie na mleko- jest nutramigen! ja kupilam na ebayu ale nei podam dopki nie pojde do polskiego pediatry- bede w Polsce 4 czerwca- Nutramigen smierdzi i jest niesmaczny to preparat mlekozastepczy hydrolizat! ale Gp tu nie chca tego przepisywac...mozna tez sprobnowac Aptamil Pepti- mozna obydwa kupic na ebayu ale po co placic skoro powinnysmy to miec za darmo...

Witaj agi:) Mój mały też bardzo ładnie przybierał na wadze i nie chcieli mu zrobic żadnych badań tylko mówili że wyolbrzymiam i sama szukam problemów. Okazało się że ma nietolerancję laktozy, skazę białkową i nietolerancję na mleko sojowe. od kilku dni podaję mu nutramigen ale poprawy narazie nie widac:( Nescafe--- Całkiem możliwe że to od zmiany mleka. A kiedy wróciłaś do SMA 1??? Bo jak minęło już kilka ładnych dni z 1 i dalej nie ma poprawy to ja zastanowiłabym się nad zmianą mleka na całkiem inne. Chyba nie zaszkodzi sprawdzic a może byc poprawa. Nie rozumiem tylko jak przy dużej ilości krwi mogą byc idealne wyniki- chocby USG-że nic nie wykazało- przecież ta krew musi się z kąś brac!

Przypomniało mi się że jak koleżanki mała miała biegunkę to podawała jej papkę z rozgotowanych jabłek. Podobno surowe jabłka rozrzedzają, a rozgotowane jabłka zatwardzają kupkę

niania jak ich zmusilas do zajecia sie sprawa porzadnie???? bo ja sie boje zasugerowac nawet, bo mnie jak zwykle wysmieja....

Hej Nescafe Ja nie sadze ze to od mleka, w koncu przejscie na dwojke to jednak wciaz to samo mleko tylko chyba bardziej tresciwe co? A sprawdzili czy moze maly nietoleruje gluten? Objawami sa wlasnie biegunki i spadek na wadze, ale objawia sie to dopiero po dobrym miesiacu od pierwszego podania glutenu a nawet pozniej! Zycze zdrowka i 3mam kciuki za malego, na zdjeciach wyglada na duzego, zdrowego chlopa i pewnie szybko sie pozbiera Agi Witam, fajnie ze jest ktos nowy:) U mnie bylo tak samo, nie chceli zrobic testow na nietolerancje laktozy, a to ze mala miala wysypke zganiali na moje hormony, a HA twierdzila ze to egzema, no i lekarz mnie zbyl , bo mala ladnie przybierala. Moja HA byla super rozmawialam z nia co i jak i jak byla u mnie to akurat mala zrobila kupe, wiec wziela ja do badania i wyszla nietolerancja. Ja mam mleko dla alergikow neocate z apteki i jestem z niego zadowolona, buzka sie wyleczyla, ale caly czas musze uwazac na wszystko co jej daje, bo czesto jej cos tam wychodzi. Niania Moze zapytaj o to moje mleko jesli to sie nie przyjmie? Z drugiej strony troche czasu minie zanim nowe mleko zacznie dzialac... Ja juz jutro wracam, wiec propozycja spaceru nadal aktualna:) U mnie mala wczoraj miala focha na jedzenie i na mleko, wypila raptem moze 450ml i to jeszcze polowa z tego byla wmuszona i nie wiem o co jej chodzilo? U mnie w firmie lekki przestoj, odbija sie na nas tsunami w Japonii, maz bedzie pracowal 3 dni w tygodniu przez kilka tygodni, a pozniej 4 dni w tygodniu ( ja wtedy wrocejuz do pracy), placone bedzie wszystko 100% ale w sierpniu produkcja wzrasta i bedziemy pracowac soboty za darmo zeby oddac ta kase, ktora nam zaplacili, jak sie siedzialo w domu. W sumie z jednej strony nie jest zle, spedzimy troszke czasu razem, a w tym okresie pogoda jest najlepsza w calym roku, wiec troszke pojezdzimy z mala:)

Becia hej:) Dzieki za powitanie! Ja juz nie moge patrzec na moja HV, dla nich wszytsjko jest normalne...na playgroup nie chodze, nie moge sie przekonac....chodze tylko co 3 tyg na wazenie...ostatnio zdziwila sie polozna, ze mala taka duza juz.....wytlumaczylam, ze jej nei przekarmiam....masakra...ona, ze dziecko nie zawsze jest glodne, kiedy placze....chyba to wiem;) Moja mala ma krostki na buzi, jak smaruje bepanthenem to sie goja...zanika to na jakis czas... a co do kupy to jaka ma byc?? u nas jest zolta i wyglada normalnie, jak serek wiejscki, jest jednak dosc mokra....nie widze tam krwi czy sluzu... a na ciele ma jakas wysypke?? bo mania nie ma,,cala skora jest ladna..na glowce teraz ma lekka ciemieniuszke, ale schodzi od wyczesania z oliwka...

Agi Mala ma 2 miesiace i zolte kupki to ok, moja mala od poczatku robila zgnilozielone mega smierdzace:) U mnie ciagle cos na buzi wyskakuje, ale juz sie tym nie przejmuje, przez skaze bialkowa ma delikatna skore, wazne ze juz nie wyglada tak jak przed zmiana mleka, nawet jak sie meczy, duzo kula po lozku i sie wyglupia to od razu dostaje czerwonych rumiencow, chyba musi z tego po prostu wyrosnac . Ja smaruje w UK doublebase ale chyba sie przerzuce na oilatium soft, sprobowalam go w PL i jest spoko, moze jeszcze zakupie, to co Majoweczka pisala, warto sprobowac!