Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

Agi---- u mnie żaden lekarz nie chciał przepisac tego mleka dla alergików, aż w końcu poszłam bojowo nastawiona do kolejnej lekarki i powiedziałam co sądzę o tym ich podejściu do małych dzieci. Akurat trafiłam na niekumatą i nierozgarniętą babkę i przepisywała mi wszystko co chciałam. Ale po twoim opisie niewydaje mi się żeby mała miała skazę białkową. Skoro kupki ma normalne ,ciałko gładziutkie bez żadnych plam, a na twarzy schodzą zaraz po posmarowaniu...nie wiem, ale skoro mała ma 2 miesiące to może byc trądzik niemowlęcy, który schodzi około 10 tyg. Bardzo dużo dzieci go ma, a obiawia się to właśnie nieraz dużą ilością krostek na twarzy. A je normalnie? tzn nie płacze?, nie zwija się podczas jedzenia tak jakby dostawała skurczy brzuszka? Bączki puszcza normalnie bez płaczu i wysiłku? Becia---wydaje mi się że mam to samo mleczko co ty-Nutramigen- taka mała puszka-400g z pomarańczową górą- śmierdzące i gorzkie:) Przyjeżdzaj, bo pogoda świetna. My teraz całymi dniami poza domem. A na spacer wyjdziemy tylko daj znac jek już będziesz miała chwilę po powrocie

Niania Ja ma neocate tez z pomaranczowa gora, to by bylo to samo,bo sie gubie:) Nescafe A nie mogli dac w szpitalu czegos w rodzaju polskiej smecty na rozwolnienie? Moze niech Ci mama przysle, moze te probiotyki diclofor 30 tez by pomogly, poprawiaja prace jelit? Ja zaczelam dawac jak tu przyjechalam i pierwszy raz zobaczylam zolte kupki po nich:) Agi No mi tez sie wydaje ze te krostki to albo Twoje hormony w ciele dziecka albo od sliny, bo dziecko ma delikatna skore a ph wysokie ponoc. Jak by to byla skaza to by byla cala wysypana i miala place suchej skory np na uszach lub za uszami i duuuzzzoo pierdziochow by szlo:)

Becia--- to nie jest to samo. Neocate to bardzo droga formuła i w UK bardzo żadko wypisuja recepty na to mleko, przewaznie tylko po konsultacji z pediatrą i po wypróbowaniu wszystkiego innego!!! Moje kosztuje ok 14 funtów a twoje ok 34 funa za puszkę! napisz proszę w jakim osrodku zapisałaś małą i kto ci wypisał receptę na to mleczko? HV poleciła ci to mleko? Wcześniej dawali ci inne czy od razu przepisali ci to?

A my w końcu mamy pierwszą spokojną noc za nami:) Mały obudził się rano z uśmiechem na twarzy. nie chcę krakac ale mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej:)

Becia--- zgapiłam od ciebie stopkę bobasy.pl Twoja niunia wygląda na małą łobuziarę he he:)

Niania Powiem Ci ze ja nie orientowalam sie w tych wszystkich mlekach, jak zadzwonilam o wynik kupy i powiedzieli ze mala ma nietolerancje to kazali mi jeszcze raz powtorzyc to badanie,ale bylam akurat na szczepieniu czy jakos tak i mowie czy nie daloby rady zmienic mleka juz teraz,bo mala sie strasznie meczy, a kupe podam jutro, lekarka powiedziala spoko i przepisala wlasnie to mleko, chwilke wczesniej akurat je komus przepisala, wiec moze to mialo wplyw, nie musiala w googlach szukac innej marki moze?hehe Ja po przeprowadzce zostalam w swojej starej przychodni w Troedyrhiw m.in. dlatego ze mam zajebista HA, lekarze jak cos powiem (poza tym 1 razem jak poszlam z wysypka) to zawsze spelniali moje oczekiwania- odpukac, no i panie z recepcji tez super, a Ty gdzie nalezysz? Ty chodzisz na play group? Bo ja chetnie bym poszla ale w 2 razniej:)

niania zdjecia super, najlepsze to z pilka:) a ja tak chcialam uczyc synka grac w pilke:) no ale coz, tutaj jest tez duzo zespolow damskich:)

my nalezymy do przychodni w mieście koło collegeu, niedaleko job centre. poczekam ze 2 tyg. jak nie bedzie poprawy to pójdę do tej co na googlach szukała,bo ona taka fajna do sterowania jest he he Ostatnio widziałam w tv jak dziewczyny tłuką w nogę- masakra- lepiej jak faceci:) także nic straconego, jeszcze niezłe pieniązki może wam niunia w przyszłości zgarniac:) Mały się budzi nareszcie! zaraz pakuję go w wózek i lecimy do parku trochę się poopalac:)

hej dziewczyny ja już po wszystkim :) mam Aleksandra, urodziłam 4 kwietnia o 4.30 rano :) waży 3450, ok. 53 cm (ciuszki 56 za duże :D) poród ciężki, wlekło się od 31 marca, ale wreszcie dałam radę.Synek podobny do męża(a na 100% ma po nim dziurki w policzkach) dziecko spokojne, jest z nami moja mama, pomaga nam, więc Olek śpi po 3,4 godziny ale jak zbliża się pora wybudzenia flaszka się już grzeje bo wstaje głodny zx taką furią że my po mieszkaniu to fruwamy a nie chodzimy :P często zasypia z nami w salonie i zupełnie nie przeszkadza mu pralka, gotowanie ,nasze rozmowy czy śmiechy :) jeszcze go sama nie kąpię, bo ma pępowinę i się boję ale lada dzień powinna odpaść, bo jest już czarna cienka i sucha.zdąrzył mnie już obsikać kilka razy, sebie również.i warto było się męczyć przez cały poród w bólach i skurczach-oboje z mężem mamy chorobę na jego punkcie :D

Kasienka Gratuluje:) fajnie ze dalas znac co i jak:)No troszke sie meczylas, ale juz po wszystkim i mozecie sie cieszyc maluszkiem, a pomoc mamy na poczatku bezcenna:) Jak masz mozliwosc to wrzuc jakas fotke synka:) 3majcie kciuki dziewczyny dzisiaj lecimy! Znow mnie rozlozylo, boli mnie gardlo z nosa mi sie leje, wszystko chyba przez to suche powietrze, choc nawilzam jak tylko moge, to i tak duupaa, mala kaszle, zatyka jej gardlo, a jak pisalam. Mam nadzieje ze brytyjski klimat nas wyleczy hehe:) Pozdrawiam Niania a wiesz gdzie sa play groups w miescie? Bo ja wiem tylko w Pentrebachu;), bylam tam raz na masazu dla niemolakow.

Hej dziewczyny! Fajna mamy pogode ja z mala duzo na dworzu. Nescafe dobrze ze juz maly wraca do normy.Zmartwila mnie twoja historia. Kasienka gratuluje!Twoja dzidzia urodzila sie tego same dnia co ja czyli 4 kwietnia.Baranek:) Becia udanej podrozy

Kasienka Gratuluje, slicznusi:)zdrowka duzo!!! Ja juz w domu!!!Ale sie ciesze!!!niewyspana ale szczesliwa!!! Madziulek skad wiesz ze u nescafe lepiej, przeoczylam jakis wpis czy jak? Nescafe odezwij sie:)

Kasieńkaa--- Gratulacje!!!! Śliczny bobasek, taki malutki i słodziutki:) Becia--- jak tam lot przeżyłyście z małą? Spokojna była czy dała popalic? Ja niestety nie wiem gdzie jest jakieś play groups w mieście, ale zawsze można się dowiedziec. jak bedę w środę na ważeniu to zapytam jak nie zapomnę HV Piękna pogoda. My byliśmy dzisiaj w Rhossili nad oceanem troszkę pooddychac świeżym powietrzem. Byłaś tam becia??? mały nawet był grzeczny, pod koniec trochę pomarudził bo był zmęczony, ale nie chciał spac w wózku. W końcu zasnął jak już mieliśmy wracac do samochodu:)

Gość Nescafe87
Jestem jestm :) Posłuchałam rady pewnej dziewczyny z innego topicu i odstawiłam małemu mleko na cały dzień a potem podałam mu w zamian bezlaktozowe :) jako że dostepne jest tylko sojowe to pije takie a dziś idziemy do GP po tecepte za zwykłe bezlaktozowe. Jest duża poprawa, kupki tylko 1-2 dziennie i jedna w nocy ale nie ma w nich krwi! Dziś właśnie go przebrałam i było troszke krwi. Ale idziemy do GP i bede go męczyć co robić. A mamy fajnego GP więc myślę żę będzie oki i nie będzie problemu:) Weekend był piękny- było 19st w cieniu. :) Przymieżyliśmy Kacperka w sklepie do chodzika hehe. Zasuwał najpierw do tyłu ale jak zakumał że można na boki i do przodu to latał po sklepie piszcząc i zaczepiał wszytkich. Szkoda że nie mamy miejsca w domu na chodzik :(

Gość Nescafe87
Jestem jestm :) Posłuchałam rady pewnej dziewczyny z innego topicu i odstawiłam małemu mleko na cały dzień a potem podałam mu w zamian bezlaktozowe :) jako że dostepne jest tylko sojowe to pije takie a dziś idziemy do GP po tecepte za zwykłe bezlaktozowe. Jest duża poprawa, kupki tylko 1-2 dziennie i jedna w nocy ale nie ma w nich krwi! Dziś właśnie go przebrałam i było troszke krwi. Ale idziemy do GP i bede go męczyć co robić. A mamy fajnego GP więc myślę żę będzie oki i nie będzie problemu:) Weekend był piękny- było 19st w cieniu. :) Przymieżyliśmy Kacperka w sklepie do chodzika hehe. Zasuwał najpierw do tyłu ale jak zakumał że można na boki i do przodu to latał po sklepie piszcząc i zaczepiał wszytkich. Szkoda że nie mamy miejsca w domu na chodzik :(

Witam Ehh rozlozylo mnie przeziebienie, mam nadzieje ze lada dzien dojde do siebie!!! Nescafe No patrz musialas sama znalezc przyczyne, dziwne ze nie zbadali tego w szpitalu? Tzn. ze wczesniej jak byla mniejsza ilosc laktozy to bylo ok na mleku 1? Niania Bylam w Rhossili i kilku innych miejscach na tej samej trasie tylko inne zjazdy : Three Clifs Bay, Oxwich Bay i jeszcze jedna, piekna malutka plaza z obu stron otoczona klifem wpdadajacym z plazy do morza ze nic dookoloa nie widac ladu, super ciche miejsce, zero ludzi, czulismy sie jak na bezludnej wyspie, ale nazwy nie znam, jest maciupki parking na kilka samochodow i bramka, zatrzymalismy sie bo stwierdzilismy ze cos tam musi byc i bylo:) My duzo jezdzilismy, pytalismy znajomych walusow o fajne miejsca albo szukalismy w necie i jazda:) No i mamy fiola na punkcie zamkow:) A Wy byliscie w jakis fajnych miejscach, wartych zobaczenia? Robi sie cieplo, maz ma wiecej wolnego wiec z ccecia bysmy pojezdzili:) Moja Olivka juz ladnie siedzi, poznala swoje zabawki i domek, jest spokojniejsza, lepiej spi w nocy, chyba miala juz dosc nowych miejsc i ciaglego zamieszania wokol nas w PL, wiec cieszymy sie obie z powrotu do domu:)a i apetyt jej wrocil! Pozdrawiam

Gość Nescafe87
Becia mały ma nietolerancję laktozy po infekcji. To się nazywa temporary lactose intolerance following gastroenteritis czyli po grypie żołądkowej. GP dał nam recepty na SMA LF i powiedział że bardzo dobrze zrobiłam zmieniając mu mleko. Powiedział też że alergie na dany czynnik u dzieci poniżej 2 roku życia przeprowadza się eliminacyjnie, tzn wyklucza się z diety alergen na kilka miesięcy i jak jest poprawa to potem znów próbuje się do niego wrócić powoli. Nam kazał przez 2-3 miesiące dawać mleko bezlaktozowe :)

Witam :) Pora wstawac, mezus wyjechal do pracy, a my bawimy sie zabawkami:) Dszi ostatni dzien meza w pracy, bedzie mial wolne do wtorku, potem 3 dni do pracy i kolejne 2 tyg wolnego, jupiiii Nescafe Ale ulga ze juz lepiej co?Maly pewnie szybko nadrobi stracony kg:)Ja powinnam miec niedlugo dprawdzane czy nietolerancja minela, pozyjemy zobaczymy, cytologia tez miala byc robiona a nie byla:( Ale sie dzieci narodzilo u mnie na ulicy, musze kupic jakies ciuszki i zaniesc, na tej ulicy malo kto sie zna, najstarsi stazem mieszkaja tu dopiero 8 miesiecy, wiec stosunki sasiedzki dopiero sie nawiazuja, bedzie szansa poznac kilka rodzin:) Pozdrawiam

Nescafe ---śliczny ten twój mały:) Cieszę się że już jest lepiej Becia---- my niestety za dużo nie jezdzimy więc nie znamy tu żadnych ciekawych miejsc. Przed ciążą jak pracowałam to nie mieliśmy zbyt wiele czasu dla siebie i żadko gdzieś wychodziliśmy Ja mam urwanie głowy z synkiem. Coś mu się odwidziało i jak wcześniej potrafił sam bardzo długo się bawic to teraz cały czas muszę byc przy nim. Nawet nie chce sam spac tylko muszę go usypiac na rękach i śpiącego odkładac do łóżeczka, a jak nie da się oszukac to śpi z nami Uciekam bo znowu płacz...

Hej Co tam u Was? U mnie Olivka kochana odkad wrocilismy tutaj, kilka dni miala jakby rozwolnienie ale na szczescie minelo, prawdopodobnie bylo ono po syropie, ktory przepisala pediatra. W srode jade ja zwazyc, bo cos malo przybiera ostatnio. Niania Jak tam poszukiwanie chaty, koniec kwietnia juz tuz,tuz nie? Jesli ci pasuje i pogoda bedzie ladna to moze we wtorek ten spacerek? My chcielismy gdzies pojechac pospacerowac, ale jakos nie moglismy sie wybrac, potem sie zachmurzylo, a na koniec mala zasnela, wiec jak sie obudzila to pojechalismy tylko na lokalny spacerek:);)ale jutro ruszamy, choc jeszcze nie wiem gdzie...

Hej! Z hatą nie ciekawie. z Councilu już dawno napisali nam że w tym przypadku że grozi nam bezdomnośc, oni mają obowiązek zapewnic nam warunki mieszkalne. niestety idzie im to oporowo. Na własną rękę narazie nie szukamy. wrazie czego pójdziemy do znajomych, a w councilu powiemy że nie mamy gdzie mieszkac:) Nie ma problemu ze spacerem we wtorek:) Musimy się tylko umówic jak i gdzie:) Mój synek znowu tylko na samym mleku. dosłownie po wszystkich innych posiłkach miał okropne bóle brzuszka i jeden wielki płacz! Nawet po samej marchewce albo po samym jabłku żucał się jak opentany i miał coś na zasadzie skurczów brzucha. Przeglądnęłam internet i podejżewam u niego zespół jelita drażliwego albo Candidę. Obiawy ma identyczne jak opisują w necie. Moja HV włamała się w komputer ostatniej wizyty u GP i wpisała nas na listę oczekiwania do dietetyka do szpitala. zrobiła to bo żaden GP nie chciał nam pomóc.Kochana kobieta:) mam czekac 2-3 tyg na skierowanie do tego dietetyka.

Niania Ja sie kurde przejmuje ze mala wysypuje na buzce, ale Wy to macie dopiero problem masakra, musze troszke wyluzowac, bo sa wieksze problemy niz ja mam... A moze probiotyki by troszke pomogly? Jak pojechalam do PL to zaczelam podawac doclofor 30 i mam od tego czasu zolte kupki zamiast zielonych, no ale w sumie w tym przypadku to najlepiej powiedza Ci w szpitalu u tego dietetyka. Z chata rzeczywiscie nieciekawie, w koncu cos dostaniecie ale kiedy... Spacer mi pasuje tak kolo poludnia, w sumie nie mam pojecia gdzie mozna pojechac, w mojej okolicy nic ciekawego na spacer nie ma, najczesciej poprostu jade do miasta pojezdzic i wracam autobusem:) Dzisiaj kurier dostarczyl paczke, ufff ale ile mnie to nerwow kosztowalo, w PL wpisali sobie inny post code wzamian tego co ja podalam ot tak po prostu, ehh szkoda gadac, ciesze sie ze ja mam w kazdym badz razie:)

Becia---Dicoflor 30 właśnie dzisiaj mi przysłali:) Zamówiłam z polskiej apteki internetowej więc zobaczymy. A do miasta zjeżdzasz autobusem czy idziesz spacerkiem? Jak autobusem to daj znac o której to wyjdę na bus station, a jak spacerkiem to idziesz główną ulicą?. jak tak to wyjdę do głównej ulicy i będę szła do góry w twoją stronę gdzieś koło Penydarren. fajne fotki. Niunia jaka uśmiechnięta na każdym zdjęciu:)

W dol jade spacerkiem:) pod gorke juz nie daje rady wracac;) No to mozemy sie tak spotkac na glownej ulicy, wyjade z domu o 12 zeby dojsc np. do ciapaka to mi zajmuje jakies 10-15minut. Hehe Ty bedziesz musiala nas jakos poznac:) Daj znac czy Ci pasuje ta godzina i jakby co to na wszelki wypadek sprawdz neta przed wyjsciem, bo z moja wariotka nigdy nic nie wiadomo:)Ty jakby co to tez napisz...

Z dowlais do polskiego sklepu u ciapaka idziesz 10-15 minut???To chyba mieszkasz gdzies na początku dowlais a ja myślałam że tam na górze. Ok. to wyjdziemy do głównej i nie zdziw się jak cię jakaś obca z wózkiem zaczepi he he