schoko31 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Witam! Mam straszny mętlik w głowie i taki oto problem: Już drugi raz dostałam miesiączkę w drugim dniu przerwy (od mojego gin.dostałam ulotkę na temat stos.pigułek i przeczytałam tam,że jeżeli krwawienie z odstawienia nastąpi w pierwszym,drugim lub trzecim dniu przerwy należy wziąć pierwszą tabl.z nowego opak.w piątym dniu licząc od pierwszego dnia krwawienia), więc tak też zrobiłam. Okres dostałam w pon.a w piątek wzięłam już 1.tabl.i tak do dzisiaj czyli do czwartku,ale wczoraj zauważyłam,że brakuje mi pierwszej tabletki na rozpoczętym blistrze.I jestem w kropce wiem,że na pewno jej nie połknęłam w pon.(miałam wtedy krwawienie-poza tym jestem czujna i pilnuję,żeby brać każdą o stałej porze) nie wiem co się z nią stało (wydaje mi się,że to sprawka mojej córeczki mimo,że tabsy trzymam wysoko na meblach córcia się wspina i pewnie ona gwizdnęła tą jedną bałam się,żeby jej nie połknęła wtedy nie wiem czy to zrobiła. Ale chciałabym wiedzieć co mam zrobić czy brać dalej te 20 tabsów zamiast 21 i potem zrobić przerwę czy coś innego.Proszę o konkretne odp.Z góry dziękuję Ewuś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schoko31 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Niech któraś odp.zależy mi na Waszej opinii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 16, 2010 to zależy jakie masz tabletki czy takie same w ciągu całego cyklu czy różne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schoko31 0 Napisano Grudzień 17, 2010 Biorę od ponad pół roku Cilest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 17, 2010 to weź jedną z następnego opakowania a to miej jako zastępcze np. jak byś kiedyś chciała sobie przesunąć okres, bo wydaje mi się że ma być 21 minimum ciągiem a jak coś to na wszelki wypadek zadzwoń do gina i się zapytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schoko31 0 Napisano Grudzień 18, 2010 Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gdyby było 20 lat różnicy Napisano Grudzień 18, 2010 dziwne to co piszesz... Zwykle dostawałam krwawienie z odstawienia drugiego dnia i robiłam 7 dni przerwy tak jak zwykle się robi. Następne opakowanie ósmego dnia. A biorę tabletki już kilka lat. Biorąc 5 dnia tak jak ty, robisz sobie bardzo krótki cykle. Czy jesteś pewna że to prawidłowo???? Może coś źle zrozumiałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schoko31 0 Napisano Grudzień 18, 2010 Nie!Mam taka rozpiskę od mojego lekarza i mam się do niej stosować tylko wtedy jak dostaję krwawienie w 1,2 lub 3 dniu jeśli w każdym nastepnym to normalnie 8-go dnia biorę pierwszą tabl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach