Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugy123

Dziecko mówi że widzi kogś - jak na to reagwać?

Polecane posty

Gość gugy123

Mój syn ma 4 lata i od kilku tygodni uparcie twierdzi, że widzi inne dziecko z którym rozmawia. Mówi, że tamten chłopczyk nie żyję, że został zabity itd. Nie wiem co z tym robić... Zabrać dziecko do psychologa??

Gość gugy123
Nie ogląda telewizji bo nie mamy telewizora, jedynie czasami na komputerze puzcze mu jaką bajkę.

Gość po co kupujecie takie
to normalne w tym wieku - wymyslony rzyjaciel. Natomiast - ze nie żyje??? Chyba tv

Gość małe dzieci widzą duchy
Jeszcze nie wiedzą, że to wg dorosłych "nienormalne". Dlatego ja raczej dociekałabym, co ten duch chłopca chce mu przekazać...

Gość aQueo
Jak w jakims horrorze.. Slyszalam juz o takich przypadkach, kiedy dzieci twierdzily, ze ktos jest w pokoju, albo patrzyly w sciane i usmiechaly sie jakby do jakiejs osoby.

Gość po co kupujecie takie
podpytaj sie - skad sie wzila, czy moze zaprosic go na obiad it... albo podczas zabawy - czy to dziecko tez sie bawi?Zebys miala jak najwiecej szzegolow

Gość No to opowiem ci coś
Ja mam 2,5 letnią córkę, która jakis czas temu codziennie wołała mnie do sypialni i mówiła: "mama patrz, tam" pokazywała na scianę. Ja pytałam co tam jest, a ona "no, pani stoi". Dodam, ze jestem z dziećmi sama, maż na delegacjach, no i nie spałam ze strachu kilka nocy. Teraz jej przeszlo;)

Gość wypytaj o to dziecko
jak sie nazywa, ile ma lat, gdzie został zabity i przez kogo. jak najwiecej szczegółów. a potem sprawdź czy ktos taki rzeczywiscie istniał

Gość nio nio
a czy w waszym domu nie umarło kiedyś jakieś dziecko? nawet dawno temu, albo w miejscu, gdzie jest wasz dom? u mojjej kolezanki córka 5 lat od 3rz. też widziała ducha dziecka....

Gość No to opowiem ci coś
Ja myśle, ze nie powinnaś tak szczegółowo dopytywac syna. Imie ok, ale nie kto go zabił, bo to moze na dziecko źle wpłynąć.

Gość gugy123
No ja już go się pytałąm czy może przedstawi mi tego chłopca to synek tłumaczył mi że nie może, że go zobaczyć mogą tylko 'specjalni' ludzie, że często przychodzi do niego w nocy i długo rozmawiają itd. Naprawdę już nie wiem co robić. Jest wiele rzeczy których syn na pewno nigdy nie usłyszał od na a jednak takimi słowami się posługuje, nie wiem skąd to się wzięło.

Gość taaaasooobieeejaaa
moja mama mi opowiadała,że jak byłam mała to ze zmarłym dziadkiem rozmawiałam :)

Gość małe dzieci widzą duchy
Yyy. wexcie jakiegoś egzorcystę albo kogoś, bo ciągły "kontakt" dziecka z duchem może nie być najlepszy dla jego psyche. Może ten duch jest wampirem emocjonalnym i czerpie energię od tojego dziecka. Czy twój syn schudł ostatnio, łatwiej choruje?

no i racja, przedstawić ci go nie może...ale może ci o nim opowiedzieć. Pytaj o szczegóły które ułatwią identyfikację tego dziecka

Gość gugy123
Nie chudnie, nie choruję, ogólnie ma się bardzo dobrze. Zadowolony jak zawsze. Po prostu pewnego dnia zauważyłam że rozmawia sam ze sobą tzn. wydawało się że mówił i odpowiadał na pytania. Kiedy go na początku pytałam o to to nic nie chciał mi powiedzieć, mówił że to tajemnica.

zanim zrobisz z dzieciaka schizofrenika wypytaj o te szczegóły. Moje dziecko kiedys widziało anioła ;)

Gość a ja mieszkam w
no pewnie ze dziecko widzi duchy to calkiem normalne i naturalne ale tylko do ok 5 r.z , moga z nimi rozmawiac bawic sie ja tez taka przygode mialam , nawet i to pamietam teraz bym w kalendarz kopnela :D

Gość a ja mieszkam w
Gryzzelda- ty nie wierzysz ja tez bym nie wierzyla w takie bzdury sama mialam takiego przyjaciela ale to wiem tylko z opowiesci , no i cos troszke przez mgle pamietam i ostatni raz widzialam jak mialam cos kolo 5 lat wtedy sie juz wystraszylam pozniej juz nie a nie martw sie psycholog nie jest mi potrzebny :)

Gość teneryffaa
aż mnie ciarki przeszły ... mam nadzieję ze mi moja córa takiego numeru nie wywinie , bo bym chyba w nocy nie usnęła.

Gość nie moge
nie wierze ze pisza to dorosle kobiety:) za duzo filmow sie naogladalyscie:) podpisuje sie pod tym co napisala Gryzelda:):)

Gość ta niedobra pupaa
ja mysle ze to bzdura wymyslona przez autorke. Psycholog by ja wysmial. Bo tak naprawde, nie ma czegos takiego jak halucynajce wzrokowe, tzn,. nie mozna widziec osob co nie istnieja w chorobach psychicznych. Rzeczy te, to wylacznie pomysl filmowcow. Czasem przy ciezkiej schizofrenii zdarza sie wprawdzie, ze przedmioty moga troche zmieniac ksztalt- np. niektore osoby maja wrazenie ze cos sie przyblza i oddala, np ksiezyc za oknem.

Gość a ja mieszkam w
aha dobrze wiedziec ze od ponad 20 lat choruje na schizofremie no tak :O

Dziwne rzeczy mówisz, bo np. schizofrenik z który jest moim podopiecznym mówi, że widzi cienie, zarys postaci. A ci z którymi miałam kontakt widzieli bardzo różne rzeczy i uwierz mi, nie był to przybliżający się księżyc, a dużo bardziej przerażające rzeczy. Natomiast to na pewno schizofrenia nie jest :D. Porozmawiaj z psychologiem, na pewno się uspokoisz. Ale myślę, że nie jest to odosobniony przypadek. Dzieci widzą, wyobrażają sobie różne rzeczy.

Gość gugy123
No ja nie wiem czy to jest jakaś choroba czy nie... Czy on to zmyśla czy mówi prawdę, dlatego też założyłam ten temat.

raczej wątpię żeby to była choroba. zmyślać może zmyśla, ale skąd teoria o zamordowaniu. Wiesz dzieci różne rzeczy wyłapują, może ktoś przy nim powiedział o zamordowaniu jakiegoś dziecka, gdzieś usłyszał, zakodował i teraz ma historię do opowiadania.