Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamita

rodzimy w czerwcu 2011

Polecane posty

Gość ocet
witam.przybieglam na chwilke.pochwalic sie ze badania genetyczne wykazaly ze dziecko zdrowe!!!rosnie i szaleje :) płci jeszcze nie widac.moze po swietach znajdziemy wiecej czasu na pisanie.pozdrawiam.

Gość mamita
cześć mamuśki !! Ja też nie wpadam ze względu na przygotowania do świąt :) Sprzątanie choinka robienie ozdób świątecznych no i zakupy :) Wczoraj jak wróciłam z pracy po 15 miałam taką werwe :D sprzątałam jak szalona hehe, za to sie nie wyspałam ;/i dziś dniówka w pracy była udręką. A czuje się coraz lepiej nawet dziś zjadłam mięsko na obiad pierwszy raz od 2 miesięcy. aśka2010 uważaj na siebie bież profilaktycznie rutinoscorbin i sie wygrzewaj :) oset super ze z twoją dzidzią wszystko w porządku :) pozdrawiam Was wszystkie :):) i chyba jak ocet napisała że po świętach weźmiemy się za porządne pisanie na naszym topiku. JUZ dzis życzę Wam wesołych spokojnych i co najważniejsze zdrowych świąt a do sylwestra jeszcze się będziemy "widzieć" :):)to sobie pożyczymy szczęśliwego ...

Gość mamita
witajcie nikt sie nie odzywał przez swięta :)jak tam po ?? piszcie pozdrawiam Ja sobie pozwoliłam ze słodyczami ale wage kontroluje :)

Hej, ja jestem chora - Święta przeleżałam w łóżku... Tzn. dopadło mnie przeziębienie. Czuję się fatalnie...

Dołączę sie :) Ja mam termin na 9-10 czerwca :) Pierwszy trymestr objawy ksciazkowe - czyli wymioty wymioty i wymioty Pierwsze USG robione sonda w 13 tyg. Nastepna USG 23 stycznia a wiec juz plec bedzie wiadoma :D Stan obecny: strasznie boli mnie glowa, mam uczucie mdlosci :/

moze troszke opisze jak to bylo ze mna :] Oczywiscie przez pierwszy miesiac nie wiedzialam ze jestem w ciazy :p Tylko te cycki cos zaczely sie robic duze :P (i jak do tej pory to strasznie przy dotyku bola sutki) Przytyc nie przytylam chyba duzo - acz kolwiek cos jednek przybylo. Sisnienie mam niskie przy kazdym badaniu. Brzuszek juz widac, robi sie twardszy :) szkoda tylko ze musze czekac na te pierwsze ruchy maluszka :( Rozmowy przyszlego tatusia z maluszkiem odbywaja sie codziennie :P Ehhhhh do tego jestem przeziebiona. Katar nonstop i na zmiane zatokowy i migrenowy bol glowy :(

Gość katka1501
Witam wszystkie przyszłe mamusie.Ja mam termin na 26 czerwca to moja druga ciaza pierwsza stracilam rok temu mam 29 lat

Gość mamita
czesc dziewczyny topik nam podupada ze względu na brakczasu Dziś miałam wizytę i USG jestem w 17tc lekarz powiedział ze łożysko jest nisko umiejscowione i że trzeba uważać z dźwiganiem i wysiłkiem. Poza tym hemoglobina mi troche spadła (11,5)i mam za mało płytek krwi a reszta wszystko w normie. Przepisał mi żelazo no i bad. moczu nast wizyta za dwa tygodnie. Czuje sie coraz le[piej no i po świetach schudłam 1 kg. Położna zła na mnie ze nie tyje :):) a ja sie ciesze :):P pozdrawiam was wszystkie

Gość mamita
czesc dziewczyny topik nam podupada ze względu na brakczasu Dziś miałam wizytę i USG jestem w 17tc lekarz powiedział ze łożysko jest nisko umiejscowione i że trzeba uważać z dźwiganiem i wysiłkiem. Poza tym hemoglobina mi troche spadła (11,5)i mam za mało płytek krwi a reszta wszystko w normie. Przepisał mi żelazo no i bad. moczu nast wizyta za dwa tygodnie. Czuje sie coraz le[piej no i po świetach schudłam 1 kg. Położna zła na mnie ze nie tyje :):) a ja sie ciesze :):P pozdrawiam was wszystkie

Gość katka1501
witam wszystkich faktycznie jakos po swietach cisza tu ale moze to rzeczywiscie brak czasu w tych ost.dniach tego roku.mamita nie przejmuj sie ja jestem na poczatku 15 i tez przez ostatnie kilka dni schudłam mam nadzieje ze do nast wizyty to wróci bo znow mi sie dostanie:)najwazniejsze ze dzidzia rośnie Pozdrawiam wszystkich:D

Cześć! Czuję się odrobinę lepiej, ale cały czas przeziębiona jestem :-( A u nas tu faktycznie cisza - może po Sylwestrze trochę się rozruszamy? A teraz życzę Wam drogie przyszłe mamusie szalonej zabawy sylwestrowej i duuużo szczęścia w Nowym 2011 Roku!!!

Gość katka1501
hej ja równiez wam zycze udanej zabawy.i szczescia w Nowym Roku

Gość mamita
hejka :) nie pisałam z braku czasu natłok zajęć w pracy mnie dobija A ciąża dalej daje znać o sobie (wymioty, senność, bóle głowy) w dodatku mam podwyższone ciśnienie i puls niby to normalne ale kiedyś serducho mi tak waliło że myślałam ze wyskoczy mi z klatki ;/ . W czwartek jade do gina muszę z nim pogadać na temat mojego łożyska bo mam jak to określił na ostatnim USG nisko schodzące nie wiem jak w sprawach łóżkowych, czy mogę współżyć bo ostatnio jak próbowaliśmy to mnie olał brzuch.

Gość mamita
Miała któraś z was taką sytuacje z łożyskiem ?? piszcie dziewczyny musimy podbudowac topik

Gość mamita
cześć dziewczyny zapraszam do rozmowy :):)

Gość mamita
nie ma nikogo ??

Gość mamita
up up

Gość katka1501
hej hej jestem długo nie zagladałam bo miałam problem z netem ale jest juz ok.mamita nie miałam takiej sytuacji wiec nie bardzo pomoge ale lekarz napewno ci powie. ja mam wizyte na 20 i mam nadzieje ze z moim skarbem wszystko w porzadku

Hej, a ja nie zaglądałam, bo wcześniej nikogo tu nie było i myślałam, ze już nikt nie zajrzy tu... No i do tego dużo pracy w pracy i pogoda powodująca zmęczenie... Wszystko się nałożyło. U mnie już 20 tydzień leci :-) Mdłosci ustały, ale za to żelazo spada i cały czas zmęczona się czuję i spać mi się chce. W poniedziałek idę do lekarza, to z nim pogadam, co dalej robimy. A, no i na dniach będę miała połówkowe - już się nie mogę doczekać, a z drugiej strony strasznie się boję, czy aby wszystko z córcią OK. Tak, tak, z córcią :-) :-) :-)

Gość gatha25
mogę się dołączyć? mam termin na 23 czerwca

Gość gatha25
czuję się ok; na początku miałam perypetie ale teraz jest dobrze; ostatnio straszyła mnie nerka, ale się rozeszło po kościach (odpukać) płci jeszcze nie znam, gdzieś za 2 tyg będe mieć USG wiec wtedy może się dowiemy:) apetyt mam normalny, może troszkę więcej jem niż zwykle, ale rosnę i tak z dnia na dzień

Ja na początku miałam mdłości, teraz jest lepiej, chociaż apetyt nie wrócił... Martwi mnie, ze nie mogę patrzeć na mięso, a żelazo leci mi na łeb na szyję, mimo przyjmowania go w tabletkach :( I w zasadzie od z Nowym Rokiem wyskoczył mi brzuch, wydaje mi się, ze z każdym dniem jest większy :) No i Mała od ok 2 tyg kopie, ależ to uczucie!

Gość gatha25
Mnie apetyt wrócił, bo przez jakieś 3,5 miesiąca było podobnie, podobnie odrzucało mnie od mięs, kawy. Generalnie mdłości miałam takie mocniejsze może 2 tyg, a poza tym do zniesienia. Tak samo przez 3,5 miesiąca nic nie było widać, a teraz rosnę w oczach. Też czuję ruchy gdzieś od 2 tyg - niesamowite uczucie. Są dni, ze jest spokojny, a są takie że chce z brzucha wyskoczyć:) Potem jak jest spokojnie to znowu zaczynam się niepokoić i tak w kółko. Asia, jak często masz robione USG?

No u mnie podobnie, jak czuję ruchy to jest super, a jak nie kopie, to od razu zaczynam się martwić, czasem ugniatam brzuch i wtedy mi odpowiada kopniaczkiem :-) najaktywniejsza jest wieczorem, albo jak np. siadam po dłuższym chodzeniu. Śmiesznie jest jak siedzę w pracy i znienacka dostaję kopniaka ;) A USG mam raz w miesiącu, ale chodzę prywatnie. Państwo chyba jest rzadziej.

Kawy też nie mogę pić, a kiedyś było kilka dziennie... A to Twoja pierwsza ciąża? Bo moja tak i bardzo się wszystkim przejmuję i o wszystko martwię...

Gość gatha25
moja też pierwsza, generalnie bardzo się jej bało, ale jak już się stało to jakoś staram się nie nakręcać i myśleć pozytywnie czytałam, że dziecko rusza się jak mam odpoczywa, jak mama jest aktywna to dziecko spokojne ja też chodzę prywatnie, ale usg mam tylko kilka razy w ciąży i to u innego lekarza:/ na początku miałam często bo były problemy; potem w 12 tyg i dopiero czekam na połówkowe kompletujesz juz wyprawkę?; ja jeszcze ani jednej rzeczy nie mam......

U mnie USG na każdej wizycie jest, a jak miałam plamienie to dodatkowe było. Tez jeszcze nic nie mam dla Maluszka. Ale np. moja mama cały czas mówi, żeby zakupy po porodzie robić... Pewnie jeszcze trochę poczekam, i dopiero przed szpitalem kupię kilka ubranek i pieluszek i innych rzeczy. Teraz myślę o pokoju dla małej, muszę wywalić z niego stare graty i trochę go odświeżyć. Myślę trochę o wyposażeniu typu łóżeczko i meble. Dalej nie wiem, czy kupić łóżeczko turystyczne czy klasyczne drewniane? Bo meble to zwykłe (nie dziecięce) kupię, tylko jasne, bukowe lub brzozowe. A, no a masz typy imion? Bo u nas będzie najprawdopodobniej Zuzia :)