Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnie potrzebuję

Czy o tej porze roku kupię gdzieś borówki?

Polecane posty

Gość pilnie potrzebuję

Pilnie potrzebuję. Czy są mrożone borówki? Moze się orientujecie?

Gość ma-ma...
oczywiście, że są. mrożone w małych, bodajże 250 gramowych pudełeczkach. Widziałam w Tesco. Myślę, że w innych supermarketach lub sklepach typu BOMI, Piotr i Paweł lub ALMA na pewno będą. Pewnie twoje dziecko ma biegunkę? Najlepsze w takich wypadkach są suszone jagody.

Gość pilnie potrzebuję
no ma biegunkę. Suszone to mu podaje już, ale do ryżu chciałam takie mu dac zagotowane bo słyszałam ze też dobre sa, a sam ryż już się przyjadł. Moze wiesz z czym jeszcze mogę ryż podać ? Mam jakiś zanik myślenia i w ogóle nie mogę się skupić, zebrać myśli. Stoję nad tym ryżem i nie wiem co mogę dodać do niego żeby dziecku bardziej smakowało i brzuszek nie bolał.

Gość odpuścić sobie świeta
zawsze słyszałam, że czarna jagoda jest dobra na sprawy żołądkowe a nie borówki. Chociaż jak jesteś z południa, to oni tam właśnie na czarną jagodę mówią borówka :)

Gość pilnie potrzebuję
no z południa- małopolska. Może być czarna jagoda, chodzi mi o takie coś co rośnie u nas w lesie, a nie o te wielkie borówki amerykańskie. A nie wiecie moze co mogę jeszcze prócz tych jagód dodać do ryżu? Bo po te jagody to się wieczorem dopiero wybiorę, a tak na szybko nie mam pomysłu co dać na obiad.

Gość no to mam dla ciebie super
jagody mrożone też są w sklepie. A tymczasem zaparz jabłko i daj z tym ryżem. Albo banana. On też ma właściwości lecznicze w tym przypadku

aha, a jeszcze lepszy skutek daje sok z czarnych jagód. Sprzedają w aptekach i Herbapolu

w lesie to rosna czarne jagody i borówka. Jagoda jest ciemno-fioletowa, borówka czerwona. Tak przynajmniej jest w reszcie kraju :)

a u mnie w ogródku rośnie borówka amerykańska i jest duża i fioletowa, o tych też pisałam wcześniej :) na biegunkę jagody :) mrożone dostaniesz w każdym hipermarkecie. Również widziałam wczoraj w Kauflandzie.

Oprócz jagód polecam jabłko pieczone, uprażone lub po prostu ugotowane np. z ryżem i marchwiankę, może być ugotowana przez ciebie albo gotowy preparat z apteki. Pamitaj, że przy biegunce należy unikać surowych warzyw i owoców i słodkiego. Podawaj dziecku dużo płynów i smectę lub coś w tym stylu. Może warto odwiedzić lekarza, aby sprawdzić czy dziecko nie ma ojawów odwodnienia.

Gość podnoszeeeeee
sa w słoiczkach z bobo fruta bodajze

Gość gość
A orientuje się ktoś, gdzie można kupić tak jakby hurtowo borówki?? Szukałam wszędzie, nie mogę znaleźć, a na wypieki mi potrzebne na już obdzwoniłam i nigdzie nie mogę znaleźć dobrych :C

Gość gość
Makro, na 100%, widziałam parę dni temu.

Gość gość
Jeśli ktoś tu znajduje się zainteresowany nabyciem smacznej borówki, polecam www.berrygroup.eu . Mam coraz to większą sieć sklepów ze zdrową żywnością, i borówka zwyczajnie króluje! Jest smaczna, zdrowa a przy tym nie droga i ma szerokie zastosowanie w wielu domowych daniach. Polecam firmę, mają zdecydowanie najlepszą : )