Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cinderellaaa

nieukładające się, puszące włosy. znacie jakiś dobry szampon lub odżywkę?

Polecane posty

Gość cinderellaaa

mam ciężkie w utrzymaniu, puszące i nieukładające się włosy. nosiłam zawsze długie z przedziałkiem na bok i zawsze bałam się zmian, ale wreszcie się odważyłam, zrobiłam sobie grzywkę! na razie jest ok, bo włosy mam wyprostowane, ale po myciu będzie katastrofa. może polecicie mi jakiś dobry profesjonalny szampon lub odżywkę? cena nie gra roli.

to chyba nie to forum. ale jesli szukasz kosmetyki w miare dobrzych to moze loreal Kerasstase -w salonach fryzjerskich albo na allegro. z doswiadczenia wiem ze jesli masz tendencke do puszenia i krecenia to zaden z kosmetykow nie pomoze tylko prostownica

Gość cinderellaaa
wiem, że nie to forum, ale na zdrowiu i urodzie nie było odzewu, jest tam niewielki ruch, a pomyślałam, że jak siedzi tu dużo kobiet to może kilka odpowie...mam dobrą prostownicę, ale pomyślałam też o tym, żeby wspomóc jakimś dobrym szamponem. wyszukałam 3, które są oblegane na allegro: - joanna z jedwabiem -stapiz sleek line -matrix sleek look może któraś z Was używała? pozdrawiam.

ja kiedys uzywala kosmetykow matrixa , fakt ze wlosy sa ladne po nim gladnie i blyszczace ale i tak po jakim czasie sie zaczynaja sktecac a po dluzszym stosowaniu zaczynaja sie wlosy przetluszczac. te co ci polecalam to moja fryzjerka uzywa wlasnie pod prostownice i one nie dosc ze chronia wlosy to jako jedyny kosmetyk odzywia wlosy pod wplywem prostownicy. koszt to ok 100 zl ale bardzo wydajne. Moim zdaniem jak bedziesz uzywala kosmetykow przeciw puszeniu to bedziesz miala fakt proste wlosy ale obciazone i przetluszczone, a po dluzszym stosowaniu to odrazu po umyciu wlosy beda wygladaly jak tluste. lepiej stosuj prostownice a pod nia specjalnych chroniacych kosmetykow. a najlepiej przy takich wlosach nie miec grzywki. sama przerabialam wiele kosmetykow i roznych ciec grzywki i w koncu zrezygnowalam z niej i zapuscila,. jak padalo to i tak sie zaczynala skreca, na dyskotekach jak troche cieplej tez, czapki zalozyc sie nie dalo, al latem na basenie czy plazy to juz w ogole masakra.

Gość kreska nad ziet
Ja mam podobne problemy z włosami, a pomaga mi szampon i odżywka Isana do włosów przesuszonych (ta rossmanowska firma) w takich dużych litrowych butelkach, a do tego jedwab Biosilk. Regularnie suszę i prostuję włosy, a mimo to są w coraz lepszym stanie, odkąd używam ww. kosmetyków. Kiedy je zwyczajnie wysuszę, wyglądają jak włosy, a nie jak siano.

kreska ale ty piszesz o sianie a siano to zniszczone wlosy co innego jesli ma sie wlosy falowane albo krecone a zdrowe. to nie to samo

Gość cinderellaaa
sama już nie wiem, każdy mi mówi co innego, fryzjerka i pani w sklepie fryzjerskim na moje włosy polecała matrixa albo tańszą wersję, czyli joannę z jedwabiem. mi się włosy bardzo długo przetłuszczają, myję raz na 3-4dni, ale mogłabym nie myć i tydzień i by nie było widać. nie kręcą mi się tylko puszą pod wpływem właśnie wilgotności oraz są ciężkie w ułożeniu, czyli loki,jakaś fryzura albo wyprostowane krótko się trzymają po czym szybko rozwalają...koleżanka też ma takie włosy, zrobiła sobie ost. grzywkę, również w innym salonie polecono jej matrixa....