Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanabis łyski ananas

Co to jest? :O

Polecane posty

Ostatnio zmieniłam szczoteczke i paste do zebów. Pasta wybielajaca blend-a-med podziałała na moja jame ustna troche drazniaco, ale juz jest ok. Od kilku dni po myciu zebow czuję jakby 'skóra' mi schodziła z jamy ustnej.. nie wiem jak to opisać... coś mi schodzi., to wyglada jak sluz, jest bezbarwne, takie jak folia... o tak mozna to opisać jak folię.. co to moze byc??

Gość aniabaniaaa
Chyba wiem o co Ci chodzi :) To występuje zaraz po umyciu zębów?

tak, teraz tez to mam.. umylalm zeby jakies pol godz temu

Gość aniabaniaaa
To ja też to mam po umyciu zębów :P Ale nie mam pojęcia co to jest, ale że to nie jest groźne ani mi nie przeszkadza, to nie zagłębiam się w to.

mnie tezs nie przeszkadza, nawet lubie sciagac to jezykiem :P chcialam tylko sie dowiedziec czem,u tak sie dzieje

To jest tzw leukoplakia. "Wychodzi" na wskutek podrażniania śluzówki jamy ustnej. Jest to rogowacenie nabłonka. W Twoim przypadku zmiana pasty to spowodowała, więc najlepszym sposobem, by temu zapobiec jest odstawienie owej pasty do zębów i zakupienie innej, mniej brutalnej :D Btw. rogowacenie nabłonka może też być przyczyną nadmiernego spożywania alkoholu, palenia, aparatu na zęby etc. Nawet płyny do płukania typu np. Listerine (wiem, że Listerine to sam alkohol) mogą podrażnić śluzówkę. Takie bawienie się może prowadzić do nowotworu. Co prawda nie w każdym przypadku i szanse są minimalne. :D:D

dzieki za odp