Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Julka1609 Mialam taki sam problem w 1 ciazy:( z moim facetem(teraz juz mezem) ale to wtedy ja chcialam sie wyprowadzic ja mysle ze poprostu on sie boi tego co bedzie ciaza jest dla niego wielkim szokiem u mojego tak bylo wiecznie sie ze mna klucic nie umial uszanowac tego ze mi i dzidzi z tym zle ale jak stracilam 1 dziecko wszystko sie zmienilo i teraz robi wszystko aby uniknac kłótni ! Wiec musisz z moim powaznie pogadac! jA mojego nastraszylam troszke wtedy i pozniej juz bylo lepiej! Ile ten Twoj luby ma lat??? I jak dlugo jestescie razem?? Mysle ze jakby mial kogos to nie zgodzil by sie z Toba na dziecko ....

Jak wy sie chwalicie to i ja sie pochwale ja rowniez ide dzis na USG to juz 4 USG:P Dziewczyny zarazilam sie od mojej znajomej ktora ronbi mi paznokcie ! JUZ dzis mnie rozlada :/

Hej Julka, myślę że dziewczyny mają dużo racji. Najważniejsze żebyś się nie denerwowała teraz. I pamiętaj, że zarówno Ty masz burze hormonów, które wam się dogadać nie pomagają, ale także i Twój partner (przynajmniej mój miał;D) Bo dla niego to też musi być ogromna zmian nawet jeśli ciąże planowaliście. Mój mi, któregoś razu powiedział, że się boi i jak to będzie, czy sobie poradzimy, więc pamiętaj, że męzczyźni też to przeżywają, tylko nieco inaczej. A mój po kłótni zazwyczaj też potrzebuje odejść, przynajmniej do kuchni, i żebym zostawiła go w spokoju. Bo inaczej II światowa nas czeka . Więc napewno nie poddawaj się tak łatwo. Powiedz mu jak Ty się czujesz, myślę ze to często pomaga jak uświadomi się drugiej stronie co my czujemy, gdy on się zachowuje, czy mówi, to co mówi.

czesc dziewczyny,dzieki za wsparcie,ja wlasnie skonczylam o tym rozmawiac z psychologiem,ktorym (na szczescie)jest moja mama(-:macie calkowita racje-dziekuje.ma wrocic do domu po pracy czyli o jakiejs 2 i ponoc mam sie go o nic nie wypytywac(ale oni sa powaleni)no dobra poslucham rad, acz kolwiek korci mnie spytac gdzie byl ale mama mowi i tak jak nie bedzie chcial to Ci prawdy nie powie,to zostaw i ma racje.Gosiu pytasz ile ma latek ten moj chlopina-ano 35 i jest nauczycielem(wiesniak).sorry za slownictwo ale musze odreagowac,ano i jeszcze pochodzi z Niemiec(czyli jakby nie Polak)ale z tego co sie orientuje z autopsji to wszystkie chlopy podobne.wszyscy wylaza z domu jak sie wkurza(kobiety sa z Venus...).a i mieszkamy razem okolo roku.Ja ide na 1:00 do gp,a potem ide spac,bo przez mojego wspanialego boyfrienda wcale nie spalam.fajnie ,ze moge na Was liczyc,jeszcze raz wielkie dzieki.XXX

Czesc dziewczynki, dlugo sie nie odzywalam, ale przeczytalam co napisalyscie. Bardzo pomaga mi to, ze sa dziewczyny, ktore znajduja sie w podobnej sytuacji jak ja. Ktoras z Was pisala jakie herbatki pijecie, tzn. mam na mysli rumianek, ktory bardzo mi pomaga. Mam juz zamowiona herbatke z imbiru, o ktorej tez wspomnialyscie. W sumie gdzies tam o nich czytalam, ale zupelnie wylecialo mi to z glowy. W ogole ostatnio jestem bardzo rozkojarzona, mam nadzieje, ze to jeden ze skutkow ciazy i niedlugo minie. W zeszly poniedzialek mialam robione pierwsze USG, bylo super. Dzidzia kopala nozkami, w pewnym momencie pokiwala nam :-) Ale mielismy problem, zeby ja zmierzyc, bo strzasznie sie wiercila, podskakiwala. Najpierw musialam wyproznic pecherz do polowy, w koncu prosili mnie, zebym caly pecherz oproznila i dopiero wtedy sie udalo. Tak wiec w poniedzialek byl moj 12 tydzien ciazy, a dzidzia miala 62 mm. Nastepnie rozmawialam z lekarzem i z tego powodu, ze jestem troszke za szczupla bede miala robione dodatkowe USG w 32 tygodniu ciazy, zeby sprawdzic czy dziecko prawidlowo przybiera na wadze. Ale ogolnie lekarz mnie uspokoil i powiedzial, ze to dobrze, ze jestem szczupla. Dziewczyny ja musze konczyc! Ja tu sobie pisze a moja corka wlasnie popisala mi biale skorzane krzeslo jakims niebieskim dlugopisem. Nie wiem co robic, nigdy tego nie robila. Please pomozcie mi! Slyszalam, ze lakier do wlosow pomaga? Ale ja go nie mam.

Gość szczesliwa :)
Co Tu taka cisza Mamuski gdzie sie podziewacie???? Anitia dzieki za odpowiedz no wlasnie mnie tez strasznie bola plecy jak tylko cos dluzej porobie a jak sie poloze to straszny bol czuje na samym dole plecow. Bylam dzisiaj u lekarza i troche sie wkurzylam bo myslalam ze bede miala spotkanie z polozna a tu zonk okazalo sie ze dopiero zakladali mi karte pacjenta wazyli mierzyli i sprawdzali cisnienie nawet nie wiedzialam zapytalam sie jej kiedy moge sie spodziewac wizyty w szpitalu na pierwszy skan a ona oczy zrobila i zapytala czy jestem w ciazy (smieszne poprostu) ale jak juz sie dowiedziala to dala mi szczepionke przeciwko swinskiej grypie i kazala sie zapisac do doktora na nastepny tydzien we wtrorek masakra a myslalam ze niedlugo zobacze swojego maluszka po raz pierwszy :( :( :( A Julcia1609 bylas na wizycie i co tam u Ciebie ?

Ja dziewczyny juz po USG moj szkrabik ma 23.3 mm ma 9 tygodni i 2 dni porod 23-25.08 ladnie juz rusza nozkami;) serduszko bije ! Wszystko jest dobrze szyjka zamknieta ale mimo wszystko leki na podtrzymanie dostalam i zmienil mi lekarz na duphaston tak to nie pisze??? A jak u Was po USG napiszcie ktory tydzien i jakie duze?? POZDRAWIAM Z POLSKI :) Juz tak tesknie za moim mezulkiem dziewczynki ze nawet nie wyobrazacie sobie tego...;(;(;( nO ale do walentynek musimy wytrzymac;( w walentyki mam usg genetyczne...i wieczorem lece do Anglii wiec zrobie prezecik mezulkowi hehe :):)

Szczęsliwa dałaś się zaszczepić przeciw ah1n1? przecież nie robili badań na ciężarnych super Gosia, że wszystko dobrze, ja chyba będę miała już 13 tyg zakładny pessar a nie szew na szyjkę bo to nie wymaga znieczulenia i mniej powikłań i tak mam ledwo żywą szyjkę po dwóch szwach a takie same sa warunki przy pessarze do donoszenia Julka mają racje, to, że nie zapytasz o to gdzie był, nawet jak cię korci to działanie psychologiczne i chytre:) facet poczuje się odsuniety bo się nie interesujesz i lekcewazony, może zacznie się starać, tylko czy ty chciałabyś być z kimś kto już cię w taki sposób zlekceważył? na odległość pachnie krętactwem z jego strony, nie wraca na noc i ma wyłączoną komórke, nie daj sobie zacielić oczu jak się zacznie tłumaczyć, tłumaczyć jak mu wygodnie zreszta, a to nie prawda, że każdy facet tak reaguje, jestem 13 lat mężatką i nigdy mój nie zostawił nie samej na noc i nie wiedziałam gdzie jest!! Przecież to wybacz, że tak nazwę gówniarskie niedojrzałe zachowanie, z przytupem. Mam nadzieję, że fajki i picie ci wczoraj nie zaszkodziły

Kasztanko sprawdz jakie wymogi maja oinie lotnicze. Zazwyczaj pozwalaja latac bobasom po ukonczeniu 2 tygodni. Co do wozkow, oddajesz go przy wejsciu do samolotu, na plycie lotniska albo przed wejsciem do 'rekawa' ktory prowadzi do drzwi samolotu. Czyli odprawe, tak jak security check przechodzisz z wozkiem. Bywa to trudne szczegolnie jak wozek jest 3w 1 bo nie dosc ze musisz go zlozyc, wsadzic na tasme to jeszcze musisz dziecko wyjac z fotelika i wepchnc pod skaner:-D Zazwyczaj linie zezwalaja na przewoz wozka 3 w 1 upewnij sie ze przyczepia ci plakietki do zarowno wozka jak i fotelika. Wozek oddaja roznie; zazwyczaj po wyjsciu z samolotu na plyte czekasz az ktos ci przyniesie. Czasem (zdarzalo mi sie jak lecialam do b'gham 2 razy) wozek wyjezdza na tasmie wrac z bagazami. Mozesz miec tylko 1 torbe podreczna wiec nie osobno torbe z rzeczami dla bobasa i torebke tylko wszystko w jedno. Spakoj chusteczki, mate do przewijania, kilka pieluch, ciuszki na przebranie,pieluche z materialu do wycierania, kilka grzechotek, mleko w proszku w malym pojemniku, wode w butelce juz mozesz miec odmierzone. Z tym ze przy security chcek moga poprosic zebys probowala wody albo otworzyla butelki aby mogli przejechac nad woda specjalnym paierkiem ktory wyczowa dziwne substancje. Kolejna opcja; kup mleko w malych kartonikach, przy sprawdzaniu poprosza cie byc otworzyla jeden i wlala do butelki i sprobowala. Wtedy od razy bedziesz miala na start. Jeszcze jedna opcja, wez puste butelki, na strefie wolnoclowej w UK po przejsciu kontroli moznesz kupic w bootsie te kartoniki. Zazwyczaj maja tam bootsa wiec nie bedzie problemu. Na start i ladowanie podaj dziecku piers albo butle, latwiej im jest przezwycierzyc zmiane cisnienia gdy maja cos do ssania. Wykup moze tez pierszenstwo wejscia na poklad (ja akurat nigdy tego nie robilam i zalowalam). Przygotuj sie ze jak lecisz sama to raczej nikt ci nie pomoze z polskich wsolpasazerow , obsluga przy wejsciu do samolotu z powodow prawnych takze nie moze ci pomoc Jak chcesz cos wiedziec wiecej to pytaj Ja lecialam z corka na trasie uk-pl jak miala 3,5 miesiaca, 4 miesiace 12 miesiecy, na trasie uk-usa jak miala 4,5 miesiaca i 12, 13 miesiecy, 13 miesiecy 4 godzinne loty w usa wiec jak cos to pytaj:-D

Grays77 to i tak kochana ze w jakis sposob ci pomoga bo mi to wogole nic a nic !!!!! A co z tymi tableteczkami??? Mam Ci zalatwic......

S_Gosia_S dziekuję chyba jednak nie będą potrzebne:) od tygodnia czyściutko, plamień nie ma ale biorę po jednej codziennie.

Garys - No to mi teraz dalas do myslenia??? poszlam do lekarza wiec oni wiedza co mozna a co nie gdy sie dowiedziala o ciazy to dala mi zastrzyk wiec chyba raczej mozna bo inaczej by mi nie dala nie uwazasz???

Nie nie uważam tak, masz na przykładach wielu zresztą w odstępach czasowych podawanie wielu leków cieżarnych a potem wycofywanie ich po kilku latach z powodu skutków ubocznych, jest to oczywiste, zas ta szczepionka ma rok!! i nikt kogo zapytasz nie powie ci na pewno nie zaszkodzi a dają bo takie mają zalecenia. Jestem pielęgniarką z wykształcenia nie chodzi i straszenie, ale o świadomość. W publikacjach odnośnie szczepionki nie ma jednoznacznej odpowiedzi tylko najogólniej brak jest obecnie stwierdzeń by ten rodzaj grypy powodował większe zagrożenie dla kobiet w ciąży, nie mniej zalecana jest ostrożność. Czy zaszczepisz się bo każe Ci prezydent czy GP? a potem po 2 latach powie sorry ale nie wiedzielismy, przecież to nowa szczepionka. Dotychczas nie stwierdzono czy kobieta w ciąży jest bardziej narażona na zachorowanie po styczności z nowym wirusem grypy,a mało to mamy przykładów w farmakologii podawania leków"bezpiecznych"a potem liczne publikacje 10 lat po oskutkach ubocznych. Z tego co wiadomo zakupiono szczepionki bez odpowiedzianości firm farmaceutycznych. Tak jak z lekami i szczepionkami, co kraj to obyczaj. Osobiście jestem przeciwna jakimkolwiek szczepieniom do 14 tyg ciąży.

czesc dziewczyny(-; wczoraj bylam taka padnieta ,ze po przyjsciu z GP od razu poszlam spac.ok,to do tematu:bardzo mile bylam zaskoczona w GP,rozmowa z polozna trwala godzine trzydziesci czyli sporo,wypytano mnie o wszystkie szczegoly genetyczne w mojej rodzinie i o moje przebyte choroby,ja jestem akurat okaz zdrowia,bo nigdy nie bylam chora co najwyzej przeziebiona(moze to dlatego ,ze mama karmila mnie piersia prawie 2 lata-ha,ha)ale i tak zgodzilam sie na wszystkie badania,nawet te ,ktore mowia ,ze sa nie konieczne,tak na wszwlki wypadek.wWczwsie pobytu w GP zaoferowano mi wspolprace z Maternity Support Volunteers myslalam juz o tym wczesniej,bo moja kolezanka dostala taka kobitke i mowila ze to poprostu jak mamaa albo siostra,przechodzi z Toba cala ciaze,jezdzi na badania i jest przy porodzie itd.Mam jaj numer telefonu i moge do niej dzwonic o kazdej poze,gdyby cos sie dzialo,a mysle ze to bardzo dobry pomysl.Dostalal mnostwo papierow,pewnie jak i Wy dziewczyny,przez te pierwsze 3 miesiace przytylam 1 kg,ponoc dobrze,no i chyba to wszystko.a...jeszcze pytala sie o ten bialy sluz,ten mleczny w czasie ciazy,ponoc jak go duzo to tez dobrze.Caluje Was goraca i napiszcie co tam u WAS-Jula.

Dziewczyny mam pytanie odnosnie poloznej bo jak bylam na tym spotkaniu z pielegniarka gdy sie dowiedziala dala mi kartke do midwife z numerem telefonu i kazala sie zarejestrowac do lekarza powinnam sama zadzwonic do niej bo moze nie ppotrzebne czekam ? kiedy przydzielili wam polozne prosze dajcie znac :(:(:(

szczesliwa;teraz to juz 'po ptokach' nie bede cie straszyc bo i na to tez nie ma udowodnionych przykladow ale na przyszlosc jak nie jestes pewna powiedz moze ze na nastepnej wizycie podejmiesz decyzje czy tym podobne. Tak jak mowie Grays nie ma badan na to jaki to ma wplyw na ciezarne i malenstwa, ale z 2 strony nikt chyba powiklan oficjalnie nie zglaszal. Badz dobrej mysli. A pielegniarka taka chetna do dawania tego zastrzyku no bo musza miec dobre statystyki;-/ Julka fajnie ze masz taka kobietke do pomocy tym bardziej jak masz problemy z chlopem, to dobrze sobie zaklepac kogos kto z Toba bedzie

Gość JULKA 1609
Zamowilam sobie te poduszkę do spania dla ciężarnych, w kształcie litery C ale super sie na niej śpi(-: i plecki nie bolą, a nogi jak odpoczywają- polecam dziewczyny, świetna sprawa!

Gość JULKA 1609
Cześć Kasza, No to teraz będę miała 2 osoby kobitke i chłopa(-; już sobie wziął wolne na scan, a ja nie wiem czy chce z nim iść(((-: pozdrawiam

Gość JULKA 1609
Cześć Kasza, No to teraz będę miała 2 osoby kobitke i chłopa(-; już sobie wziął wolne na scan, a ja nie wiem czy chce z nim iść(((-: pozdrawiam

Szczęśliwa ale nikt nie napisze nic innego teraz, gdy szczepionki są w obiegu. To tak jak z lekiem na mdłości dawanym ciężarnym 15 lat temu, przebadanym i bezpiecznym a potem po 5 latach wycofanym bo rodził sie procent dzieci bez rączek i nóżek a przecież był bezpieczny. To jak gra losowa. W którym jesteś tygodniu szczęśliwa? Julka własnie a jak z chłopem?:)

osobiście to mam opory nawet by wziąć paracetamol, a cierpię na migreny. Paracetamol wpisany jest w grupę B leków bezpiecznych, czyli może ale nie musi mieć skutków, ciekawet czy szczepionki należą do grypy C czy D? Teraz już nie ma co gdybać, ale przeciez lekarze nawet nie zalecają by brać cokolwiek przez 12 tyg, a tu polityka angielska a jest powiedziane by w czasie ciąży unikać szczepienia szczególnie przeciw grypie. daję Ci link szczęśliwa, a zapytali chociaż o zgodę, czy tak kłuli od razu? http://www.ciazowy.pl/artykul,szczepienia-podczas-ciazy,47,1.html

Mi tez proponowali te szczepionke ale odmowilam, nigdy wczesniej sie na nia nie szczepilam ale I nie chorowalam , a teraz jak siedze w domu to of kogo niby mam sie zarazic? Ale MOJA kolezanka dostala I byla ok, to moze nie ma sie co martwic.

A dzieki, ze Pyjasa Grays(-; ale z chlopem już ok, mówi, ze to ja go wkurzylam, a i niech tak będzie ale nerwów mi napsul)-: powiedziałam mu, ze to pierwszy i ostatni raz, bo jak nie to go zostawimy.No tak to już bywa z chłopami!

Julka1609 dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze wszystko bdzie oki a odpowiecie mi na temat tej poloznej bardzo was prosze