Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Ewelina29 dzieki, chyba tez sie zdecyduje na te butelki. A to mleko co piszesz to masz od noworodków, bo mówiłaś, że dłużej karmiłaś, czy to już jest mleko nastepne czy sa tez dla najmłodszych? Przy swoich dzieciach zawsze używałam elekronicznych ale nie do ucha tylko własnie smoczki,zreszta ja juz nawet nie musze uzywac termometrów sama jestem w stanie powiedziec jaka maja dzieci temo:) u dzieci naturalną temp jest 37, 5 i nie jest to stan podgorączkowy, dopiero po 37,8 a to widać i po oczkach i cerze nawet stan podgorączkowy to sie nie czeka az urośnie tylko podaje syrop, ale maluszki naprawdę bardzo rzadko chorują przez pierwsze miesiące. Mnie jedynie martwi jedno tutaj, w Polsce wypuszczali później do domu, bo poziom bilirubiny wzrasta do granic niebezpiecznych dopiero po 2 dobie i nie wszystkie maluszki radza sobie z żółtaczką, musza być naświetlane chociaz kilka godzin a tutaj? jak wypuszczją od razu? az sie martwię? Ewelina jak poradziłaś sobie tutaj z żółtaczką u maluszka? przyszła położna sprawdzić poziom?

Grays moja znajoma podaje własnie aptamil,ale córka ma 2 lata i nie wiem czy są tez te mleka dla noworodków,a druga podawala cow gate dla córki od urodzenia,wiec wiem że to mleko jest dla noworodków.Musialabys pochodzic po sklepie i popatrzeć,a zawsze możesz kupić mały kartonik dla sprawdzenia czy dziecku bedzie odpowiadać. Ja mam butelki z aventu,były promocje dlatego wzielam.A w lumpeksie dorwałam odciągarke też z aventu wiec mam dodatkowe 2 buteleczki. Ja juz wyprawke kompletuje.Do juz zaczelam 6 miesiąc,wiec teraz to bardzo zleci.A jeszcze chcemy malowac mieszkanie wiec nie bedzie czasu jezdzic po sklepach.Ok kwietnia kupie wózek i łózeczko i z głowy.

JESTEM :P. Więc kupiłam tylko z promocji chusteczki Pampers 2 opakowania i sobie koszule do porodu za 2 f :P.Posciele dla chłopców do łóżeczka w TKmaxie były 2 wzory... ale strasznie poważne jak dla nowordka takie granatowo,ciemno zieolno-białe :/ przytłaczające,choc cena ok 29f.Ja bym chciała jakąś wesoła pościel pomarańczowo białą czy żółtą... a nie takie ponure... nie wiem czemu w normlanych sklepach z poscielami ,i firankami nie ma też pscieli dla noworodków... :O .Jeszcze sie wstrzymam zatem i poczekam ,może będzie jakaś nowa dostawa.Termometr był elektorniczny ale jakiejs nieznanej firmy więc odpusciłam... A Ewelinko ten termometr ktory pokazałas to faktycznie cene ma konkretna.. :O,musze go kiedys obejrzec w Bootsie na zywca. A wiecie,nieraz jak czytałam co pisza mamuski w zaawansowanej ciąży to sie dziwiłam jak pisały ,że dziecie im w brzuszku wkłada nóżki czy rączki pod żebra :D a teraz sama tego doświadczam :P,Dziecko mi na zakupach dawało ,,odczuć,, ze jest :P głupie uczucie :P.Gdybym miała cieńszą skóre na brzuchu(mniej tłuszczu/ :P ) to bym mogła pewnie zobaczyć nóżke jak ja prostuje czy rączke a tak... tylko mi faluje .

Grays ja jak narazie nie widziałam zestawów w Bootsie albo Tesco czyli nożyczek itd... ale chyba w nich jest zwykly termometr tylko ze najprostszy elektroniczny... i wystarczy Ci taki???????///

Rozyczko dziecko 'konsultowalo'zakupy z Toba:-P moja rada; nie kupujcie poscieli. Do 1 roku zycia odradza sie uzywanie poscieli (bo dziecko sie moze nakryc i udusic).Uzywajcie lekkich kocykow,przescieradel ewentualnie spiworka.Ja kupilam na ebay za grosze i nie uzylam ani raz. Jak bardzo chcesz to sprawdz tez w ikeii. Grays w UK polozne polecaja mleko aptamil, podobno najbardziej zblizone do mleka matki. Prawie taki sam sklad ma cow&gate. Mleko SMA u nas sie nie sprawdzilo tak samo jak u moich znajomych i wiekszosci pacjentek . Dzieci czesto maja po nim zatwardzenie, z tego co pamietam ma wiecej zelaza niz inne mleka i nie wszystkim dzieciom to sluzy. Butelki: Tommy T!!!! Ja karmilam mieszanie bo nie mialam mleka na tyle, balam sie zee mala odrzucic piers ale nie! POtem testowalam anykolkowe Dr Brown, no szlag nas trafial z rozkrecaniem, rurkami w srodku, myciem skladaniem...Avent nagle zaczely przeciekac. Dla nas sprawdzily sie tylko TT!

Kasza byłam w ikeii i strasznie tandetne to pościele były :( . Każda mama inaczej mówi... jedne maja posciele od urodzenia inne kocyki inne śpiworki... ehhh zwariowac można.Owszem dzis widziałam śliczne śpiworki :D takie od 0 do 6 miesiecy... tylko mam juz rożek... więc nie wiem jak on sie sprawdzi...

Prosze o rade.. znowu :P Więc ja chciałabym karmic dziecko tylko piersią... ALE nie wiadomo jak to będzie po porodzie... Czy powinnam w takim razie kupić tak ,,na zapas,, mimo wsyztsko butelki i mleko gdybym miała mało pokarmu??????? Jesli sie zdecyduje kupic to TT własnie choc tanie nie są... i co pare miesiecy trzeba wymieniac końcówke? bo widziałam ze sa zależne od wieku...

Różyczka jak chcesz to kup sobie jedna butelke,w razie czego jak zostaniesz tylko na piersi przyda ci sie do herbatki,a mleka na zapas nie ma sensu kupować.W razie czego wyslesz kogoś do sklepu a w szpitalu beda ci dawac mleko dla dziecka,przynajmniej koleżanka tak miala.Jej facet szedl do pielegniarek i prosil o butle a ona już czekala gotowana na niego.takze wydaje mi sie ze nie ma co panikować na zapas,wszystko wyjdzie w "praniu".

tak,moje pierwsze dziecko. rozmawiałam z koleżanką z pracy która parę dni temu rodziła, mówi że w szpitalu trafiła na Polkę-anestezjolog, wszystko jej wytłumaczyli, ryzyko minimalne, a pozatym personel porodówki sam wyszedł z propozycją epiduralu. tylko że koleżanki poród ostatecznie zakończył się odkurzaczem. a tyle naczytałam się o tych paraliżach, powikłaniach po podaniu że szkoda gadać... :/

Hmmm tylko ta pościel... słodka jest :D ALE poszewka jest na duża kołdre :(a dzidka sie tym nie rpzyryje przecież...

Różyczka ja tą pościel zamówiłam ale nie bede uzywac jej odpoczatku.Może dopiero na zime jak mały bedzie w łóżeczku.Bo na poczateku bedzie w koszu u nas w sypialni i bede go zawijala w rożek i mam śpiworek.zamówiłam tą pościel bo mi sie bardzo spodobała i nie mogłam odpuscic:)

Różyczka taki zwykły elektroniczny starczy, bo jak włozysz pod paszkę, sama przytrzymasz i tak po 2 min daje ci dzwiękiem pomiar, ale tam w zestawie 3 sa termometry smoczek i zwykły widziałam. Musze zobaczyc ten aptamil jak będę w sklepie. Nawet gdy karmiłam piersią to i tak miałam dodatkową butelkę, bo herbatka z anyżkiem na koleczki była, mój straszy na piersi miał straszne a młodszy na butelce wcale także taka dodatkowa butelka na wszelki wypadek zawsze się przyda. Też moim chłopcom kupowałam zestawy pościeli z baldachimem i kurzołapy po 2 miesiącach ściągałam:)

Kasieńka, mnie epidural za tydzień podadzą, boję sie strasznie, naczytałam się o błędach w szpitalu w Basildonie, nawet teraz w gazetach trąbili zmarło 18 osób a nie powinno ale nie mam wyjścia pod ten szpital należę. Mam nadzieję, że fachowiec wbije mi sie w kręgosłup.

Grays77 to mleko Aptamil jest od urodzenia (1 od 0-6mcy), moj synek przyswajal je bardzo dobrze i karmilam go do roczku. Jest tez Aptamil dla glodnych dzieci i Aptamil na noc (ale te to dla starszych po 6 miesiacu). Jak przyjechalismy do Szkocji nasz synek mial 3 miesiace. Urodzil sie w Polsce i nie mialam tego problemu z zoltaczka. Pierwszy syn mial zoltaczke, ktora wyszla na 4ta dobe i byl 12godzin naswietlany. Tez zastanawiam sie jak ten problem jest tutaj rozwiazany... Podobno polozne obserwuja dziecko codziennie przez pierwsze 10 dni...

Cześć dziewczyny, No ja ostatnie dni siedzę na blokach medycznych i rozmawiam własnie o znieczuleniach(-: jak sie dowiedziałam, epidural należy do znieczulen zewnatrzoponowych a nie rdzeniowych, czyli igle wbija sie pomiędzy koraliki kregowe w tkankę i w ten sposób podaje sie lek, to robi anestezjolog oczywiście, ryzyko powikłań jest małe przy zdrowej budowie kręgosłupa, No i teraz i ja mam dylemacik, ciagle tylko ten cewnik mi siedzi w głowie(-: buziaczki!

Zaczynam miec problemy ze spaniem.Jeszcze 2 tyg temu wstawalam do pracy na 6 rano to wiedzialam ze musze sie polozyc o przyzwoitej porze teraz na macierzynskim robie sobie posiadówki do pozna na necie :O i dziecko mi sie kotłuje w brzuchu dopuki nie zasne... nie chce zeby potem miało to we krwi,takie nocne wierzganie :P.Musze sie wziąsc w garsc i spac z kurami :P A mówie Wam jaki paskudny sen miałam ze mi płat brzucha odszedł :O i bylo żywe miecho widać i krew a fuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! cos koszmarnego!! leee niedobrze mi jak o tym pomysle :(. Wam też snią sie bzdury :( ??

Widze,ze rozważacie znieczulenie.... ja jakoś licze,że nie bedzie aż tak bolało,bo chciałam poród w wodzie... choc z drugiej strony jeśli będzie potwornie bolało to na nic nie bede patrzec tylko bede chciała zastrzyk :O choć igły unikam jak ognia.. ehh

Hej rozyczka(-: a to Twoja pierwsza dzidzia??? Bo moja tak, tez mam w planach poród w wodzie, chociaż ostatnio tez myślałam o tej pozycji na kolanach- ach... Sama już zglupialam)-:

Julcia tak to moje pierwsze dziecko :),nie mam tu koleżanek(ani jednej) od ktorej mogłabym sie cokolwiek poradzić na temt wyprawki i w ogole dlatego zaglądam do Was na forum i szukam ratunku ;). Ewelinko dziekuje za linka :) jak będe w sklepie to poszukam takiej butli,i albo kupie teraz ,albo po porodzie. A powiedzcie mi jak dziecko juz sie naje mlekiem czy to z piersi cyz sztucznym to od pierwszego karmienia trzeba czekac zeby mu sie odbiło? na czym to polega i jak dobrze odbić dziecku :) ??????????

Promocja w asda na odsciągacz pokarmu http://direct.asda.com/Tommee-Tippee-Breast-Pump/002665574,default,pd.html Podobno sie przydaje nawet jak planujemy karmić piersią. A na ebuy można trafić taniej te antykolkowe. Szczególnie jak ktoś kupi używane. A mama pytanie o sterylizator. jak długo się go uzywa i jak często. Bo jak już dziecko jada z miseczek lub słoiczków (5-6 miesięcy), to już się chyba tak tego nie sterylizuje? A poza tym są jakieś inne opcje oprócz gotowania butelek;D

Różyczka_ - Po kazdym karmieniu musisz trzymac dziecko w pionowej pozycji, mojemu synkowi nie odbijalo sie prawie nigdy nawet gdy trzymalam go bardzo dlugo i poklepywalam po pleckach. Mi pielegniarka mowila ze oznacza to ze prawidlowo ssie piers i sie nie zapowietrza. Jednak i tak najlepiej po kazdym karmieniu położyć dziecko na brzuchu albo na boku wtedy nie zachłyśnie się ulanym pokarmem, ja tak robiłam :)

Ehh o ilu to rzeczach trzeba bedzie pamietac :O jak juz sie dziecko urodzi... jak ja to ograne :O. Wiecie co? chyba mi sie robia na brzuchu fioletowe rozstepy!!!!!! Albo mi sie odcinal slad od legginsów albo to te paskudztwa wychodza.Ja sie sporadycznie po kompaniu oliwka smaruje,ale chyba trzeba sie wziasc w garsc ,nie chce miec brzucha w prązki :(

Gość wfeg234t56t7yuio
upppppp

Gość ROZYCZKA ja polecam
odezwe sie jeszcze raz na pomaranczowo ;) Warto zerknac na amazon i ebay. Tutaj fajna, kolorowa posciel do lozeczka, 100% bawelny: http://www.amazon.co.uk/farm-cot-bed-junior-duvet/dp/B004FPXA5I/ref=sr_1_34?s=baby&ie=UTF8&qid=1297385458&sr=1-34 Ale z poscieli to naprawde na poczatek wystarcza przescieradelka i kocyki. A jak bedziecie juz kupowac poduszke i koldre po 12 miesiacach to wtedy jakis ladny zestaw mozna dobrac :) Co do termometra to ja od prawie 2 lat uzywam tego Thermoscan Brauna i jestesmy bardzo zadowoleni. Tez kupilam na Amazon za chyba 24 funty plus pluszak gratis a w boots jest naprawde drogi. Amazon jest godny polecenia, szczegolnie pozniej kiedy potrzebne beda zabawki,wyposazenie pokoju, skrzynie na zabawki, itp.

Gość ROZYCZKA ja polecam
dodatkowym plusem Amazon sa komentarze kupujacych pod opisem produktow, sa bardzo pomocne. Moich tez tam jest sporo,jako zapalonej amazonoholiczki,ale o tym moze innym razem :D