Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traja82

WRZESIEŃ 2011

Polecane posty

Hej dziewczyny, ja czuje się bardzo dobrze. Zero mdłości i jakiś innych dolegliwości. Jedynie jestem czasami śpiąca. I tak było do dziś - dostałam plamień (nie czysta krew tylko takie brązowe). Przeraziłam się, bo w pierwszej ciąży nie plamiłam i myślałam że w tej będzie też ok. Ale się myliłam. Wizytę pierwszą u gina mam w środę więc zadzwoniłam do swojego lekarza. Powiedział, że to nie musi być nic poważnego, że tak czasami kobiety w ciąży mają, jednak kazał mi leżeć do środy. Tak więc leże, ale jest to trudne jak się ma brzdąca 1,5 roku. Boję się o tą ciążę... Czy któraś z Was też miała w tak wczesnej ciąży plamienia?

Hej :) Ja tam czuje sie dobrze, w koncu lataniny mam hohoho przy moim malym szczesciu :) Agusmay, a u Ciebie to wpadka była? U mnie babcia ciągle ktoś gada, że zapomnę o Małym i będzie tylko "to nowsze" ale bedzie tak, ze Nowego Dzidziusia na balkon i do wózka, a ze starszym na ręcę i wio bedziemy spacerkowac :) Widze, ze Szwarka też ma Maluśkiego Brzdaca :)

jestem mega śpiąca, mogłabym godzinami leżeć w łożku.. ciągle spragniona, ale nie pije dużo, żeby na lekcjach nie biegać :) humory mam jak się widzę z moim :) np wczoraj, znowu nie wiedział co się ze mną dzieję :) 2 wieczory spędzone w Mc poskutkowały problemami zolądka.. myślałam, że bede rzygać, ale nic z tych rzeczy :) jest ok, tylko plecki czasem bolą :) idę dalej się uczyć na sprawdzian! / jeszcze raz polonistka bedzie miała pretensje, że za szybko oddaje wypracowania, bla bla bla. to jej wykrzycze, że polski dla mnie jest tylko po to, żeby go zdać!/

DWAxMAMA u nas to trudno powiedzieć, czy wpadka? ;) uważaliśmy tak jakoś do listopada, żeby te pół roku pełne po cesarce minęło, a potem co ma być to niech będzie :) chcieliśmy drugiego dziecka na tyle szybko na ile by sie dalo. Myślałam sobie, żeby udało sie zajść w ciąże w tym roku .... no i prosze jaka niespodzianka ;) więc w sumie planowane, ale nie do końca bo nie wiem, kiedy sie poczęło ;) troche rozlegulował mi sie cykl i nie wiedziałam już jak go traktować - w sensie jako ilo dniowy, no i w sumie dobrze. Pełen luz i jest ciąża :) Ja pracuje, więc przed południem mnie nie ma w domku ani z synkiem. O ile rzyganie mi nie przeszkodzi zamierzam cały czas pracować, tzn całą ciąże.

wiam dziewczynki, szwarka-ja byłam dzisiaj na wizycie i powiedizałam lekarzowi że 3 dni pod rząd miałam lekkie plamienia(ciemny brąz).tego było dosłownie ze 2 kropelki na wkładce.gin powiedział,że może to być spowodowane niedoborem hormonów bądź "rozciąganie"się narządów wewnątrz.mimo,że hormony przed ciążą miałam na medal dostałam duphaston 2x dziennie.gin powiedział,że nie można lekceważyć żadnych plamień/krwawień. miałam robione USG,widziałam maleństwo i bijące serduszko.lekarz zbadał mnie też ręcznie.powiedział,że wszystko jest ok.napisał skierowania na nstępne badania.powiedział,że jak będę mocno wymiotowała to będzie musiał położyć mnie na oddział na kroplówki.na razie nie wymiotuję,czasami mnie mdli i podbija ale na szczęście bez wymiotów.gin powiedział,żeby często jeść,ale małe porcje-to wtedy dolegliwości będą mniejsze.powiedział,też że jak będą mnie w pracy męczyć lub mi dokuczać to da mi L4 nawet bez żadnych wskazań medycznych.mnie w pracy bardzo dobrze traktują,mam wrażenie że jak z jajkiem ze mną się obchodzą-tak więc przez luty pochodzę do pracy.jutro powiem,żeby rozglądali się za kimś na moje miejsce. pozdrawiam wszystkie wrześniówki:*

agusmay-mam do Ciebie pytanie.odpowiedz jeżeli oczywiście chcesz: czy CC miałaś na życzenie czy ze wskazań medycznych? jak ogólnie oceniasz CC?jak się czułaś po,ile czasu dochodziłaś do siebie? bo nie wiem,czy mnie to nie czeka.moje koleżanki które rodziły w ten sposób są zadowolone. z góry dziękuję za odpowiedź.

a i jeszcze dopisuję się do tabelki NICK...............WIEK..............TC.................. ..T ER M IN lejdi_k...............29...............8................ ...1.09.2011 Leonka09............25...............7................... .8.09.2011 yymamisynka........34...............7.................... 8.09.2011 Fabiankowa..........22...............3................... . 9.09.2011 violek111.............28..............5-6................ . 15.09.2011 madzik84 ............27...............6...................16.09.2011< br /> -BiBi- ..................25...............6....................18.09. 2011 ania_d ................27...............6...................20.09.2 0 11 ewuskaaaa............26..............5................... .21.09.2011 nutella1509..........28...............6.....................21.09.2011 Navi....................29..............6................ . ..22.09.2011 aniula229.............31...............6................. . .23.09.2011 kiwi_83 ...............27..............5....................26.09.20 11 zacieszka.............22..............5.................. .. 27 09.2011 nju.....................19..............5................ ...28.09.2011 Nadinka82............29...............5.................. .30.09.2011

DWAxMAMA - tak mam małego brzdąca:-) Jest ciężko, ale trzeba dawać radę. Jeżeli chodzi o drugie dziecko to chcieliśmy je bardzo tylko obydwoje z mężem mieliśmy rozbieżne terminy poczęcia tego dziecka. Ja chciałam po wakacjach kiedy mały skończy 2 lata a mój mąż chciał już teraz. I udało mu się mnie namówić:-) Myśleliśmy obydwoje, że trochę się będziemy musieli postarać o drugiego dzidziusia ( tak jak przy pierwszym staraliśmy się pół roku) a tu proszę pierwsze starania i udało się:-) Teraz aby tylko szczęśliwie donosić. nutella1509 - dzięki za wsparcie jakoś jak przeczytałam twój post to zrobiło mi się lepiej. Mój lekarz też mi powiedział przez telefon, że czasami w ciąży występują plamienia. Tak więc dbajcie o siebie dziewczyny...

Hellooo mamusie! Jak fajnie, ze tak duzo nas tu pisze!! Ja odebralam dzisiaj wyniki badan, z tego co sama posprawdzlam to wszystko wyglada na norme i najwazniejsze - nie stwierdzono toxo, a mam w domu 3 kociaki!:) Ph moczu podwyzszone, ale slyszalam ze to standard w ciazy-zurawinke trzeba wcinac! Nie wiem jak u Was, ale moj brzuszek juz sie troszeczke zaokraglil, jest taki napiety i np.jak sie pochylam to czuje taki lekki opor..slodko! Rodzice powiedzieli mi dzisiaj, ze gdzies uslyszeli, ze najlepszym co mamusia moze robic dla swojego malenstwa to jak najwiecej mu spiewac!!!Podobno niesamowicie wplywa to na jego rozwoj, uspokaja i buduje wiez!Ja jakiegos super glosu nie mam, ale spiewala bede na pewno. Napiszcie jak przypomna Wam sie jakies ladne piosenki z dzieciecych lat. Ja odnalazlam taka przepiekna piosenke z Akademii Pana Kleksa- "Pozeganie z Bajka". Wyszukalam ja na YouTubie i .. narmalnie ona jest taka piekna, ze nie moge sie pohamowac i caly czas becze..:))Nie wiem czy Wy tez, ale wszystko mnie teraz rozkleja! Pozdawiam wszystkie cieplutkie, zwlaszcza rzygolinki !!!

a i jeszcze dopisuję się do tabelki NICK...............WIEK..............TC.................. ..T ER M IN lejdi_k...............29...............8................ ...1.09.2011 Leonka09............25...............7................... .8.09.2011 yymamisynka........34...............7.................... 8.09.2011 Fabiankowa..........22...............3................... . 9.09.2011 violek111.............28..............5-6................ . 15.09.2011 madzik84 ............27...............6...................16.09.2011< br /> -BiBi- ..................25...............6....................18.0 9. 2011 ania_d ................27...............6...................20.09.2 0 11 ewuskaaaa............26..............5................... .21.09.2011 nutella1509..........28...............6.................. ...21.09.2011 Navi....................29..............6................ . ..22.09.2011 aniula229.............31...............6................. . .23.09.2011 kiwi_83 ...............27..............5....................26.09.20 11 MOniaG................24..............3....................26.09.2011 zacieszka.............22..............5.................. .. 27 09.2011 nju.....................19..............5................ ...28.09.2011 Nadinka82............29...............5.................. .30.09.2011

Wklejam jeszcze raz bo mała pomyłka nastapiła:))) NICK...............WIEK..............TC.................. ..T ER M IN lejdi_k...............29...............8................ ...1.09.2011 Leonka09............25...............7................... .8.09.2011 yymamisynka........34...............7.................... 8.09.2011 Fabiankowa..........22...............3................... . 9.09.2011 violek111.............28..............5-6................ . 15.09.2011 madzik84 ............27...............6...................16.09.2011< br /> -BiBi- ..................25...............6....................18.0 9. 2011 ania_d ................27...............6...................20.09.2 0 11 ewuskaaaa............26..............5................... .21.09.2011 nutella1509..........28...............6.................. ...21.09.2011 Navi....................29..............6................ . ..22.09.2011 aniula229.............31...............6................. . .23.09.2011 kiwi_83 ...............27..............5....................26.09.20 11 MOniaG................24..............6.................. ..26.09.2011 zacieszka.............22..............5.................. .. 27 09.2011 nju.....................19..............5................ ...28.09.2011 Nadinka82............29...............5.................. .30.09.2011

AriCud ja pamiętam -Zuzia lalka nieduża-Natalki Kukulskej,Fasolki i ich Fantazję...więcej nie mogę sobie przypomnieć:) odnośnie brzuszka-to też mam małą piłeczkę. Jeżeli jesteśmy już przy tym temacie-to czy kupiłyście już jakieś specyfiki do smarowania?(przeciwko rozstępom).bo mnie brzuszek swędzi,ale smaruje tylko balsamem z firmy PAT&RUB.ten balsam jest rewitalizująco-regerująco-nawilżający,ale muszę kupić jakiś specjalny dla przyszłych mam.może dziewczyny,które już są mamuiami coś polecą? bo ja tylko o firmie Mustela słyszałam.(czy jak to tam sie pisze) miłego wieczoru dziewczyny.

nutella1509- Fantazja tez jest bardzo ladna!-bede musiala nauczyc sie zwrotek, bo pamietam tylko refren.. Ja tez slyszalam o tej Muselli-moze tak to sie pisze?Moja kumpela bardzo zachwalala, w ciazy piersi urosly jej o 3 rozmiar i udalo jej sie uniknac rozstepow i podobno mozna te kremy stosowac juz od wczesnych miesiecy, ale lepiej jeszcze sie upewnic.

Ja też miałam plamienia tylko jeden dzień następnego dnia umówiłam się do lekarza i dostałam luteinę dwa razy dziennie. Jutro idę zrobić wszystkie wyniki a za tydzień w poniedziałek wizyta u lekarza.

Gość ewuskaaaa
a u mnie progesteronu prawie brak... proszki mnie tylko podtrzymują nie wiem jak to będzie :( jedyne co pociesza to wzrastająca beta...

Hmm dziewczyny chcialam się dopisać do tabelki, ale może zmienmy tak, aby nie bylo tygodnia? bo to z dnia na dzien sie zmienia, wiec troche bez sensu!

Nutella, moje CC było pół na pół ;) w sumie jakieś wskazania są - słabe oczy, i też ze strony ortopedycznej by sie znalazły. Miałam w sumie zaświadczenie od okulistki. Rodziłam w prywatnej klinice i na pierwszej wizycie lekarz po prostu zapytał jak chce rodzić. A ja chciałam cesarke. Rodziły tam moje koleżanki i chwaliły. Ja też jestem zadowolona. Ból to nie ból w zasadzie. Jakiś dyskomfort. 15-20 minut i maluszek już na świecie, komfortowo i bezpiecznie. Lekarze na medal! pełen profesjonalizm. Dlatego teraz z drugim maluszkiem też chce tam rodzić i też cesarką. Inaczej sobie nie wyobrażam. Więc moje CC było na życzenie, ale ze wskazań ;) tak zupełnie na życzenie nie wiem, czy by zrobili? Może.... Ta klinika ma kontrakt z NFZ i ubezpieczone osoby płacą tylko część. Mnie poród i miesięczna opieka po porodzie kosztowała ledwie 1.800 zl. Już teraz zaczynam zbierać na kolejny poród. Czytałam, że gdzieś poród w prywatnej klinice ponad 5 tys. kosztuje. To dopiero cena!

AriCud, co do piosenek z dzieciństwa polecam www.babyradio.pl :) rewelacja!!! my z synkiem słuchamy codziennie :) jest tam wszystko czego słuchałam jako mała dziewczynka :) Polecam wszystkim, zwłaszcza mamom małych dzieciaczków :)

Hej,ja na szybko przed pracą. Navi-zapomniałam dopytać o tą świńska grypę w pracy-ta osoba była gdzieś za granicą-czy po prostu w kraju miała styczność z inna chorą osobą?czy są już jakieś informacje o stanie tej osoby? ewuskaaa-a co mówi lekarz na temat tego progesteronu?robił Ci jakieś specjalistyczne badania?a ten brak progesteronu czym u Ciebie się objawiał?ja miałam mikroskopijne plamienia przez 3 dni,ale wczoraj nawet po badaniu na fotelu i po USG nie miałam nawet kropeczki.mimo to dostałam duphaston 2x dziennie,bo doktorek powiedział,że lepiej dmuchać na zimne. agusmay-a z jakiego miasta jesteś,że CC to tak niski koszt? bo w Wawie to ceny w prywatnych klinikach kształtują się od 12900zł za CC i 2 lub 3 dniowy pobyt w klinice...niezła różnica w cenie. odnośnie tabelki-jeżeli macie jakieś pomysły-ja dostosuję się.w związku z tym,że to jest moja pierwsza ciąża nie wiem co na innych topikach jest brane o uwagę w takiej tabelce. pozdrawiam,życze miłego dnia.

Gość ewuskaaaa
nutella1509 z progesteronem i prolaktyną miałam problem przed ciążą, dlatego juz na pierwszej wizycie u lekarza dostałam duphaston 2x dziennie i oczywiście badanie krwi na obecność progesteronu i wzrost beta pierwsze badanie krwi wyszło w normach i wszystko było oki jestem pod stałą obserwacją progesteronu i dlatego tydzień temu w środę ponownie zrobiłam progesteron i betę. Niestety progesteron spadł poniżej normy i to sporo a beta wyniosła 3292 U/l. W piątek ponownie badanie krwi i progesteron dalej spadł a beta 3555 U/l. no i duphaston juz 4x dziennie co 6h. Lekarka twierdzi, że dobrze że beta wzrasta... ale same widzicie co to ilość... mam najgorsze przeczucia 9.02 mam usg i wtedy się okaże...

Gość liljanka
ewuska,nie martw się na zapas,wszystko będzie dobrze.JA muszę zrobić badania PAPA i też się boję :(

Gość ewuskaaaa
liljanka musimy być dobrej myśli. Nie pozostaje nam nic innego! Pamietaj!! wiem, ciężko się to mówi... cały czas mam łzy w oczach

Gość liljanka
DLA MNIE NAJGORSZE JEST że teraz mąż nie może ze mną nigdzie pojechać,bo musi z synkiem zostawać :( do ginekologa jeździmy w 3 :) Boję się tych badań,ale co mam zrobić?Lepiej faktycznie wiedzieć,bo płód można leczyć,a tak jakby coś wyszło po urodzeniu,to wtedy byłby szok

NICK...............WIEK..............TC.................. ..T ER M IN lejdi_k...............29...............8................ ...1.09.2011 Leonka09............25...............7................... .8.09.2011 yymamisynka........34...............7.................... 8.09.2011 Fabiankowa..........22...............3................... . 9.09.2011 violek111.............28..............5-6................ . 15.09.2011 madzik84 ............27...............8..................16.09.2011< br /> -BiBi- ..................25...............6....................18.0 9. 2011 ania_d ................27...............6...................20.09.2 0 11 ewuskaaaa............26..............5................... .21.09.2011 nutella1509..........28...............6.................. ...21.09.2011 Navi....................29..............6................ . ..22.09.2011 aniula229.............31...............6................. . .23.09.2011 kiwi_83 ...............27..............5....................26.09.20 11 MOniaG................24..............6.................. ..26.09.2011 Witajcie mlode mamy troche mnie niebylo poniewaz mialam problem z internetem ale jestem na biezaco z wami bo zdazylam juz wszystko doczytac na forum.Wczoraj mialam wizyte u gina fasolka pieknie sie rozwija slyszalam pukanie serduszka,mierzy juz dziszi 1cmi 2 milimetry:) zacieszka.............22..............5.................. .. 27 09.2011 nju.....................19..............5................ ...28.09.2011 Nadinka82............29...............5.................. .30.09.2011

NICK...............WIEK..............TC.................. ..T ER M IN lejdi_k...............29...............8................ ...1.09.2011 Leonka09............25...............7................... .8.09.2011 yymamisynka........34...............7.................... 8.09.2011 Fabiankowa..........22...............3................... . 9.09.2011 violek111.............28..............5-6................ . 15.09.2011 madzik84 ............27...............8...................16.09.2011< br /> -BiBi- ..................25...............6....................18.0 9. 2011 ania_d ................27...............6...................20.09.2 0 11 ewuskaaaa............26..............5................... .21.09.2011 nutella1509..........28...............6.................. ...21.09.2011 Navi....................29..............6................ . ..22.09.2011 aniula229.............31...............6................. . .23.09.2011 kiwi_83 ...............27..............5....................26.09.20 11 MOniaG................24..............3.................. ..26.09.2011 zacieszka.............22..............5.................. .. 27 09.2011 nju.....................19..............5................ ...28.09.2011 Nadinka82............29...............5.................. .30.09.2011

Nutella, u nas jest taki niski koszt bo klinika ma kontrakt z NFZ. Gdyby nie miała pewnie kosztowałoby o wiele więcej. Jak jest kontrakt to ja jakby tylko trochę dopłacam, a resztę NFZ refunduje. Dlatego tak do końca pewnie nie można zrobić cesarki na życzenie, bo pewnie kontrolują jakoś inaczej/bardziej.

Gość ewuskaaaa
zastanawiam się nad jakimiś proszkami uspokajającymi albo melisą przez te nerwy...

co do tabelek to najczęściej pisze sie swój nick, czasami właśnie miasto czy województwo skąd sie pochodzi, no i termin porodu. Potem dodatkowo dochodzi płeć maluszka i imie. Nie wiem, czy jest sens z wpisywaniem tygodnia ciąży, to chyba za duże zamotanie i częściej trzeba poprawiać, więc zamiast tyg. ciąży można właśnie zrobić płeć i wpisywać jak już sie będzie znało :) to będzie wtedy jednorazowa zmiana :) potem jak dzieci przychodzą na świat tabelki najczęściej uzupełnia sie o date porodu i wymiary dziecka. Ale u nas to jeszcze długo :)

Gość liljanka
ewuska,zadzwoń do gina albo do położnej,zapytaj co możesz brać na uspokojenie a w aptece też możesz zapytać