Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traja82

WRZESIEŃ 2011

Polecane posty

Gość Traja82

Czy któraś już podejrzewa lub ma potwierdzenie?

Gość agawaes
Witaj Traju, mi się właśnie @ spóźnia już parę dni, więc coś mi się wydaje, że będę na wrzesień...

Gość Traja82
Witaj, ja też tak coś przez skórę czuję, ale poczekam z testem parę dni. Nie do konca to planowaliśmy, więc jestem trochę jeszcze oszołomiona... ;)

Gość agawaes
Hihi, dobrze Cię rozumiem - będzie dobrze!!

Gość Traja82
No ba! Muszę się tylko jeszcze z tym wszystkim oswoić.

Gość Słonko_26 trzy lata później
Witam, ja robiłam test 30.12. 2007 roku i termin miałam na 6.09.2008 - urodziłam 2.09. Bądzcie cierpliwe .... trzymam kciuki :)

Gość Traja82
Ja też się planuję "przetestować" przed Sylwestrem o ile się oczywiście wcześniej samo nie wyjaśni, ale coś mi się wydaję, że wpadłam jak sliwka w kompot ;) Babska intuicja...

Gość Marcoweczkaaaa
juz wrzesień:)? ja mam termin na marzec,i tez wpadłam jak śliwka w kompot:D teraz juz nie wyobrazam sobie nie być w ciąży. życzę Wam wszystkiego najlepszego:)

Gość no niezle juz wrzesien 2011
ja urodzialam wrzesien 2010 ale test robilam dopiero 19 stycznia :D:D powodzenia zycze!

Gość Traja82
Marcóweczka, szybko się oswoiłaś z nową sytuacją? Ja nie powiem, trochę przerażona jestem, ale myślę, że wszelkie pozytywne uczucia przyjdą z czasem.

Gość assannn
Ja testowałam 28.12. i był wrzesień 2007 więc już pomału, pomału będą się tu wrześniówki zbierać... ;) BTW świetny miesiąc - Traja, głowa do góry - nie taki diabel straszny ;)

Gość kajkaja
Mi dziś wyszły dwie krechy!! Owulacja była 07.12. Czy to znaczy, że będzie wrzesień? (Oczywiście, tfutfu, jeśli wszystko dobrze pójdzie)

Gość Traja82
kajkaja, gratulacje. Nie wiem dokładnie, jak to jest, ale lekarze chyba liczą od dnia poprzedniej miesiączki, więc u Ciebie to pewnie koniec listopada był, ale w praktyce może się okazać, że jednak termin będzie na wrzesień. Ja ciągle czekam cierpliwie i zastanawiam, czego bym tak naprawdę chciała (chciałabym i "bojesię") ;)

witam koleżanki:) Dzisiaj zrobiłąm rano test...staram się o dzieciaczka, powiem wam, że wczoraj miałąm dostać mieisączkę-nie dostałam, dzisiaj też nie...ale jak zrobiłąm test na druga kreseczka wyszła taka bladziutka.....mam nadzieję, że jutro będzie już bardziej wyraźna :) Pozdrawiam wszystkie już mamusie i mprzyszłe mamusie

Gość Traja82
Gratulacje :) Wesołych Świąt wszystkim!

Ciąża potwierdzona !!!! :) Przed nami długie 9 miesięcy...ufffff Wesołych świąt !

Witajcie:) u nas w prezencie pod choinkę test również pokazał dwie kreseczki:) ciesze się ale strasznie boje bo jestem trzy miesiące po poronieniu pierwszej ciąży w 8 tyg:(

monisiacz3k, nie martw się, tym razem na pewno się uda... witaj w klubie wrześnióweczek :)

Gość Traja82
... i po Świętach. U mnie wciąż jeszcze wielka niewiadoma. Zaobserwowałam pewne objawy, ale wiem, że równie dobrze może być to siła autosugestii, więc staram się o tym nie myśleć. Pozdrowienia, Dziewczyny!

traja82, a jakie masz objawy? U mnie okropne zmeczenie, ale równie dobrze może to być przez pogodę poza tym od początku mam lekke ciągnięcie w brzuchu i lekke pobolewanie jakby przed @ :)Ponoć to norlane :) Ach no i jedzenie, ale to też zaden objaw, bonormalnie uwielbiam jeść, hehe szczególnie cukiereczki z choinki :)

Gość lejdi_k
Też mam dwie kreski. Jeśli chodzi o objawy to - ból piersi, częstsze oddawanie moczu, duży apetyt i sporo śluzu.

Gość Traja82
U mnie też ciągnięcie w brzuchu (choć to oczywiście może być tez objaw okresu) i powiększone sutki. Energia życiowa i apetyt w normie. Za 2 dni planuję test.

W moim przypadku zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz wiedziałam że jestem w ciąży już w pierwszym tyg zanim jeszcze lekarz cokolwiek zobaczył na USG :) jak tylko poczułam charakterystyczny ból piersi który nawet nie pozwala spać:/ a potem to już takie ciągnięcie w brzuchu oraz straszne zmęczenie cały czas bym spała(za pierwszym razem tak nie było) A jak wychodzę gdzieś na spacer albo zakupy to już po pięciu min mam dość,łapie zadyszkę:) Ale i tak bardzo się ciesze,może i przed wcześnie(bo i tego nie wykluczam,muszę racjonalnie podchodzić do tego) To jest bardzo fajne uczucie;) i wiecie co za pierwszym razem chociaż się staraliśmy przez rok to zastanawiałam się jak ja sobie dam radę,może być trudno,a teraz wiem że sobie poradzę bez względu na wszystko.

Gość zieleninka
cześc dziewczyny, w sumie nie wiem czy mam prawo się do was dopisać, bo ciągle jestem w szoku i nie mogę w to uwierzyc, okres spóżnia mi się już 3 tydzien, no i dzisiaj zrobiłam test, wyszły 2 krechy, przeryczałam cały dzień, potrzebuję czyjegoś wsparcia bo sama tego nie udźwignę :(

Gość Traja82
Zieleninka - oddychaj, tylko spokojnie! ;) Ja sama zaliczyłam wypadek z prezerwaqtywą w dzień owulacji i czekam jeszcze 1 dzień na termin @, żeby sie przetestować. Na początku byłam zupełnie przerażona, ale minęły dwa tygodnie i właściwie jestem zupełnie pogodzona z losem, jaki by miał nie być. Poukładałam sobie wszystko w głowie i wiem, że wcale nie będzie źle. Pisz, co u Ciebie, jeśli Ci to będzie pomagać.

Gość zieleninka
ja mam 7 miesięczne dziecko w domu, dopiero przestałam ją karmić piersią, poród wspominam strasznie, ciążę jeszcze gorzej i chyba nie dam rady przejsc tego jeszcze raz....jak zaszłam w pierwszą ciązę, to cieszyłam się, wiedziałam że z 1 dzieckiem zawsze damy radę i nawet na wakacje będzie mozna sobie pozwolic, teraz wszystko odmieniło się o 180 stopni:( z pensji męża nie wyżyjemy..no i w ogóle to jakiś koszmar dla mnie, całą noc nie spałam dziś...normalnie jakbym mogła strzeliłabym sobie w łeb, jak mogłam być taka głupia :(:(:(:(:(

Gość zieleninka
dodam że nie planowałam dzieci, nie widzę siebie w roli kury domowej, normalnie nie chce mi się życ..po nowym roku chyba pójdę do psychologa jakiegos, bo nie dam rady

Gość Traja82
Faktycznie masz ciężką sytuację. Musisz się dobrze zastanowić co i jak. Psycholog to chyba dobry pomysł. Często się okazuje, że coś, co wydawało się zupełnie niemożliwe, w praktyce świetnie się układa. Dwoje dzieci w podobnym wieku fajnie sie sobą zajmie, więc może się okazać, że paradoksalnie zajęć będzie mniej. Ale oczywiście, jeśli zdecydujesz, że nie dasz rady, są na szczęście miejsca, gdzie można uzyskać pomoc, np. women on web. Trzymaj się a ja trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.

Gość mamamam
:) a ja tu zaglądam i mam nadzieje ze uda mi sie zostać ;) u mnie dopiero wczoraj owul. wiec trzymajcie kciuki ;) zaciążonym gratuluje : )

Gość Traja82
Jak tam dziewczyny w Nowym Roku? Jak samopoczucie?