Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaignasiowa11

ból ucha-szybka odpowiedz

Polecane posty

Gość mamaignasiowa11

czy dać dziecku czopek?czy to coś pomoże ??dziecko 5 lat

Gość LIRKAsaaa
tak bo bol ucha szczegolnie w nocy jest starszny nasila sie wlasnie wieeczorem wiec niech przespi spokojnie noc a rano szybciutko i KONIECZNIE do lekarza!

co za pytanie ... daj coś przeciwbólowego! Może być i czopek,chociaż może takiemu większemu dziecku to już syrop albo tabletkę ?

Gość Generalnie daj coś
przeciwbólowego. Masz jakieś krople do uszu? Lepiej byłoby uniknąć jazdy na pogotwie, bo tam na bank dostaniesz antybiotyk, który nie musi byc konieczny

Gość LIRKAsaaa
nic nie wkraplać do uszek bron boże!!!!!! diagnozę i odpowiednie leki przepisuje lekarz! ty jako matka podaj tylko coś przeciwbólowego i ew posmaruj delikatnie kolo uszka amolem by się rozgrzało bo ogólnie powinno być w cieple ,ale nic NIGDY nie wkraplaj do uszek bez porozumienia z lekarzem!

Gość Generalnie daj coś
Bzdury piszesz. Po pierwsze- są krople, które mają wyłącznie działanie odkażające i przeciwbólowe, np.otinum. Po drugie- amol nie ma działania rozgrzewającego i przekonanie o jego zbawiennym działaniu na wszelkie dolegliwości to jakieś bzdury :O Jeśli już rozgrzewać to maścia kamforową, ale trzeba dać podkład z jakiegoś kremu. I nie zdrabniaj wszystkiego, bo to brzmi infantylnie niesamowicie :O Uszka to są w barszczu :O Dziecko ma uszy

Gość LIRKAsaaa
jesli będziesz pielęgniarka o tak dlugim stazu jak ja jak - mozesz oceniac czy piszę bzdury czy nie! a ze mam pod opieka dzieci to mogę spokojnie dodac ze 5 letnie dziecko ma uszka:) o ktore trzeba bardzo dbac gdyz wiele "madrych "matek poprzez samowolne podawanie i wkraplanie wszelakich kropli i preparatow w uszka dzieci- bez porozumienia z lekarzem -nieraz uszkodzily sluch swego dziecka.To tez wiem z doswiadczenia.

Gość mamaignasiowa11
Mąż był w aptece.niczego pani nie pozwoliła wkraplać i smarować.jedynie czopek/syrop przeciwbólowo i pulmexem na rozgrzanie.

Gość LIRKAsaaa
a rano do lekarza bo samo niestety nie przejdzie

Gość mamaignasiowa11
może jej nawiało jak jeździła na sankach.ale mówi że już nie boli.dałam jej czopek i trochę pulmexem posmarowałam za uchem.

Gość LIRKAsaaa
pulmex jest mascia rozgrzewajaca dla niemowlat i malych dzieci wiec nia rozgrzewasz,glownie klatkę piersiową i plecka.tak jak pisalam NIC nie wkraplac.Z tego bywa wiecejj szkody niz pozytku.Doradze jeszcze jedno jesli trafisz po skierowaniu od pediatry prosto do laryngologa to on poprowadzi leczenie i zdecyduje czy antybiotyk potrzebny jesli nie i trzeba na wizyte u laryngologa dluzej poczekac-pediatra prawdopdobnie i tak da antybiotyk by zapalenie ucha nie rozszerzalo sie .pozdrawiam i zycze zdrowia dla maluszka

Gość LIRKAsaaa
z przodu uszka przy kosci twarzoszczęki tez mozna lekko posmarowac,ale jesli przeszlo samo bez lekarstw to moze nie bedzie tak zle:) trzymaj córcię w cieple:)

Gość joannaandr
posluchaj jedz na pogotowie i tam zajrza zobacza czy jest wysiek czy nie ma i dadza antybiotyk teraz daj przeciwbolowego cos nurofen np natrzyj za uchem mascia jakas z kamforą czapka na glowe i na pogotowie bo taki bol dla dziecka jest naprawde ciezki

Gość jakie wy nowoczesne
Jak ja byłam mała to często mnie uszy bolały, wtedy mama kazała mi nasiusiać na wacik (drugi strumień, pierwszy troche musiałam wysikać) wkładała mi to do ucha zakładała na to opaske i spałam w tym. rano wstawałam bez bolu zawsze pomagało. Myłam ucho i po sprawie.

Gość mamaignasiowa11
dzięki

Gość mamaignasiowa11
maścią z kamforą niewolno i olejkiem z kamforą też< za małe dziecko>

Gość LIRKAsaaa
bez siusiania w waciki i bez pogotowia!na pogotowiu mozesz dostac tylko skierowanie do laryngologa i ew antybiotyk no chyba ze jest bardzo ostry przypadek to wysylaja na ostry dyzur laryngologiczny gdzie trzeba na ogol samemu dojechac.do rana dacie radę bez pogotowia:)

Gość mamaignasiowa11
30 minut temu płakała a już koloruje malowanki.

a ma goraczke (nie czytalam calego postu) ? moj syn skarzyl sie przez tydzien na bol ucha, na zasadzie mamo boli mnie ucho a za pol godz juz go nie bolalo i pewnego dnia w sobote dostal wysokiej goraczki, mowi ze boli go ucho, ale nie plakal tylko goroaczka i sygnalizacja ze boli pojechalismy na dyzur, okazalo sie ze ma zapalenie prawego i lewego ucha, lekarka az sie zdziwila ze nie placze bo to ponoc bardzo silny bol dostal antybiotyki i przez ponad tydzien nie mogl chodzic do przedszkola

Gość mamaignasiowa11
nie nie miała gorączki.teraz już spokojnie śpi