Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegro1212

Problem z przesyłką ALLEGRO

Polecane posty

Gość allegro1212

Zamówilam sukienke kurierem .. przewaznie przesyłka kurierska dostaje sie paczke w przeciagu 2 dni... minal tydzien i nie dostalam paczki.. wiec napisalam e-maila do uzytkownika od ktorego zamawialam sukienke po czym on do mnie zadzwonil i mowil ze paczka do niego wrocila z powrotem bo kurier nikogo nie zastał w domu ... Dziwna sprawa jak dla mnie bo odkad zamawiam cokolwiek na allegro to kurier wczesniej dzwoni i uprzedza ze przyjezdza z paczka i umawia sie zeby zastac kogos w domu.. a ten kurier nie zadzwonil nie zostawil zadnej kartki w skrzynce no nic kompletnie!! a ten facet z allegro powiedzial ze to juz nie jego problem i ze mam mu oddac 40 zł za koszt przesyłki bo inaczej złozy sprawe do sądu.. Dzwonilam do tej firmy kurierskiej to kurier mowil ze zostawil avizo.. tylko szkoda ze nic w skrzynce nie bylo.. nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji.. szkoda mi 40 zl zaplacic za cos co nie jest moja winą ! Napiszcie mi co mam w takiej sytuacji zrobic czy zaplacic a jak nie to co napisac temu facetowi

Ja myślę, że to ściema i koleś chce kasę wyłudzić. Być może wcale tej przesyłki nie wysłał.

Gość allegro1212
wiec co mam zrobic?

Gość sdvxbb
napewno ma potwierdzenie wysłania paczki kurierem, niech Ci wyśle skan tego jako dowód że paczka w ogóle poszła... jeśli rzeczywiście tak było to powinnaś zapłacić za jego stratę i za nową przesyłkę by ją dostać

1) Poproś o fotkę dowodu nadania przesyłki 2) Jeśli dalej jestes zainteresowana przesyłką - niestety musisz oddac mu kasę (jeśli da Ci fotkę z pkt 1.) 3) Jeśli nie jestes przesyłka zainteresowaNA - nie ma potrzeby płacenia mu za straty. Bo to nie Twoja wina ze kurier się nie skontaktował, albo Ciebie nie było w domu.

Gość allegro1212
nie chce juz tej paczki.. to samo mu mowilam ze nie zaplace za cos co nie jest moja wina.. a on mi napisal ze jesli w przeciagu 7 dni nie przeleje mu pieniedzy za przesylke to sprawa trafi do sądu ..

Gość lulabul
Kochana, nie ma opcji, że kurier był, raz sprawdził i paczka wróciła. Oni mają ileś podchodów i mają zawsze kontakt do klienta. Przykład - czekałam na przesyłkę kurierską. Nie było mnie w domu, to firma kurierska zadzwoniła i decydujesz, czy inny adres, czy kurier o dziwnej porze, czy może Ty odbierasz od kurierskiej firmy. Moja rada taka : wymuś od gościa nazwę firmy kurierskiej to raz. Dwa: zadzwo do nich i zapytaj czy przesyłka była. Trzy: jeśli nie było, ot Ty ciula postrasz sądem i żądaj rekompensaty

Gość allegro1212
problem w tym ze on podal mi numer firmy kurierskiej .. zadzwonilam i kurier powiedzial ze byl i zostawil avizo.. a zadnego aviza w skrzynce nie bylo i jak mam to udowodnic? masakra;/ nie chce za glupie 40 zl miec sprawe w sądzie.. ja rozumiem ze typ jest tyle stratny i ze to wina najwidoczniej kuriera.. ale nie chce za ten blad placic

Gość tez mysle ze to zart
posluchaj kurierzy zawsze dzwonia jezeli nie zastana adresata w domku>:-) !!! i warunkiem jest podanie firmie kurierskiej oprocz adresu numeru kom adresta:-)

jaka to firma kurierska? mozna sledzic paczki na ich stronie netowej..nie daj sie nabierac

Gość allegro1212
no wiec dlaczego kurier nie dzwonil ? nie rozumiem tego... co mam napisac temu typkowi z allegro ?

Gość allegro1212
nie wiem jaka to firma.. ten typ podal mi tylko numer telefonu bezposrednio do kurierow i numer paczki.. kurier idzie w zaparte ze był nie zastał nikogo i zostawil avizo.. avizo nie ma .. zreszta kurierzy zawsze dzwonia ;/

podaj ten numer paczki i numer tel..poswiece sie i sprawdze wszystkie istniejace firmy kurierskie..to sciema!!!! napisz do niego jaka to firma kurierska..mnie to pachnie wyludzeniem kasy:-0

ja tez moge podac komus numer kolegi, powiedziec ze to kurier, i jakis numer paczki i zazadac zwrotu kasy mimo ze nic nie wyslalam...

dokladnie j w :-)

Gość allegro1212
438250077 numer do tego niby kuriera a to numer paczki 6430001501956 Nie wiem co mam zrobic.. nie chce miec problemow ;/

kurierzy dzwonia z komorek:-0 to po pierwsze ale spoko zaraz sprawdze

Gość liczba pi
ale to jest nr bezpośrednio do kuriera? domowy?

Powiedz mu że chcesz zdjęcie druku nadania paczki i numer tej paczki.Wtedy możesz sprawdzic w necie.Jak kurier może zostawic awizo????Przecież to nie poczta,że można iśc i ją odebrac. Skąd niby miałabyś ją odebrac? Z siedziby firmy kurierskiej, która pewnie jest w innym miescie?? Możesz też opierdzielic tą firmę,na pewno mają twoj numer,muszą miec.

Gość allegro1212
to jest numer do firmy kurierskiej gdzie mialam podac numer paczki i oni połącza mnie z tym kurierem ;/

glk nie ma takiego zgloszenia..to numer z sieradza stacjonarny ...szukam dalej

a i kurier nie zostawia awiza nigdy!!!!!!! dzowni i umawia sie na dostarczenie paczki!!

Gość Twój dzielnicowy
Podaj nicka tego cwaniaczka, niezły przekręciarz

nie znalazlam..napisz do tego sprzedawcy zeby podal Ci nazwe firmy kurierskiej..ale szybko!!!!

Gość ło matko...........
tez mysle ze to zart a i kurier nie zostawia awiza nigdy!!!!!!! dzowni i umawia sie na dostarczenie paczki!! Błąd! Zostawia! Miałam kilka razy awizo z UPS-a i bodajże z Siódemki. Jednak fakt, najpierw dzwonili do mnie lecz nie mogłam odebrać, więc zostawiali awizo z numerem telefonu i prośbą o skontaktowanie się z nimi w celu umówienia terminu odebrania paczki.

6430001501956 Data nadania 2010-12-07 12:04 Stacja nadania LSZ Stacja doręczenia SRD Nadawca FASHION & STYLE Odbiorca ELBIETA MYNARCZYK "JULITE88"TEL.436761153 Stacja: LSZ Data stanu: 2010-12-07 17:51 Opis: Przyjęcie od kuriera (PK) Stacja: SRD Data stanu: 2010-12-08 08:50 Opis: Wydanie kurierowi doręczającemu (WK) Stacja: SRD Data stanu: 2010-12-08 15:50 Opis: Zwrot przez kuriera (ZK) Stacja: SRD Data stanu: 2010-12-09 07:48 Opis: Wydanie kurierowi doręczającemu (WK) Stacja: SRD Data stanu: 2010-12-09 10:20 Opis: Zwrot przez kuriera (ZK) Stacja: SRD Data stanu: 2010-12-13 11:01 Opis: Zwrot do nadawcy (ZN) 7 mka

czyli zostaje Ci reklamacja w firmie siodemka:-)

musisz zwrocic mu kase..i reklamowac w firmie kurierskiej:-)