Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przepraszam ze na tym forum

Moj maz polkna wczoraj przez przypadek gwozdzia . POMOZCIE

Polecane posty

Przepraszam ze na tym temacie o ciazy i maciezynstwie ae akutrat siedzialam Wczoraj na wieczor przy przybijaniu paneli na przedpokoju moj maz niechcacy polknal gwozdzia dzis od ok 2 h strasznie kuje go w lewym boku na dole . Czy powinien jechac na pogotowie ? Gwozdzik mial ok 1 cm malutki i cieniutki . Spodkalyscie sie kiedys z czyms takim ??

Gość yaya
ludzie umierają od połknięcia pineski... będzie miał bardzo dużo szczęscia jesli przezyje...

Gość ajlin
powinien był pojechać od razu

Mowisz powaznie ? Bo sie martwie nie wiem co robic A on jeszcze poszedl na noc do pracy

Gość ja mojemu ojczymowi
masakra jakas, przeciez podziurawi sobie jelita jesli juz gwozdz przeszedl przez zoladek:(biegiem do szpitala!!!!

Nam sie to stalo na prawde a wy sie smiejecie Oj czego moglam sie spodziewac:( Szkoda ze praktycncznie nikt mi nie moze poiwedziec cos konkretnego

Gość neozallia
powinien jak najszybciej zgłosic sie do lekarza. Moja mama kiedyś usiadła na takij wbitel igle i cała weszła jej w ciało, to mój wujek - lekarz, który przy tym był przyłożył mamie szybko do uda magnes aby trzymać tą igłę do przyjazdu pogotowia, bo jak mówił mogła "powędrować" do serca, a wtedy ... wiadomo. Szybko na pogotowie

maz powinien jak najszybciej udac sie do lekarza; normalnie przy polknieciu metalowych rzeczy ( i nie tylko ) zalecana jest obserwacja, u meza juz pojawily sie jakies dolegliwosci wiec konieczne jest zdjecie i zbadanie przez lekarza bo taki maly gwozdzik latwo moze sperforowac jelito; faceci maja tendencje do bagatelizowania takich rzeczy wiec namow koniecznie meza zeby dal sie zbadac. "Moja mama kiedyś usiadła na takij wbitel igle i cała weszła jej w ciało, to mój wujek - lekarz, który przy tym był przyłożył mamie szybko do uda magnes aby trzymać tą igłę do przyjazdu pogotowia, bo jak mówił mogła "powędrować" do serca, a wtedy ... wiadomo." :D dobre, jakich to bzdur ludzie nie wymysla...:D

Gość neozallia
to nie bzdury tylko PRAWDA !!

Gość sdfsdfsdfsf
Pomyśl logicznie - gwóźdź sie nie rozpuści w soku trawiennym, a wędrujac przez jelito cienkie zrobi z niego sito.

A powiedzcie mi czy jak juz go boli tak na dole po lewej stronie to znaczy ze juz przeszedl przez cale jelito ? Ja kapletnie sie nie znam a martwie sie o niego .

to sie stalo wczoraj wieczorem? jesli tak i bole sa w lewym dole biodrowym to gwozdzik jest prawdopodobnie gdzies w esicy; a jak te bole wygladaja? sa ciagle czy od czasu do czasu?

on mowil ze go kuje jak sie zegnie w lewa strone albo kucnie . NIe dzwonilam na pogotowie o poszedl do pracy nie mam sie z nim jak skontaktowac jak sie czuje . Stalo sie to wczoraj ok 18

wiesz przy perforacji jelita to bole sa silniejsze, ciagle... tak czy inaczej jesli tylko maz bedzie mial taka mozliwosc to neich sie przebada

Dziekuje bardzo za odpowiedz . Jutro rano zobacze jak bedzie . Ale na badania zaraz po pracy go zawioze .

Gość zuska50
moj tez polknal 2 cm gwozdz i bylismy na pogotowiu,lekarz skierowal do szpitala ,a chirurg kazal czekac,sprawdzac kupy , a w razie silnego bolu do szpitala na operacje.nie kazal nic przyspieszac wyprozniania,jesc wiecej suchego chleba,zeby sie tak owinęło i tyle zobaczymy co jutro.

Gość gość
I jak te gwoździe wyszły same, czy operacyjnie?

Gość gość
jak mozna połknąć gwoździa? może chciał żelazu uzupełnic?

Gość gość
Wez magnesem wyprowadz zelastwo z jelita

Gość gość
A nie moglas mu powiedziec zeby polknal cos mniej ostrego?

Gość gość
Ja wczoraj chyba połknałem 2cm gwodzia podczas pomocy w przybijaniu boazerii do belek na suficie mojemu znajomemu.trzymałem jednego w ustach ,kilka w dłoni i gdy poczułem że wypada mi z ust nadstawiłem dłon,padł na dłon.następnie (niestety) postanowiłem go wciągnąć ustami z dłoni mocno zasysając powietrze i prawdopodobnie wciągnąłem go prosto do przełyku.był cienki 1mm i 2cm długosci ale ostry niestety.Byłem na SOR po 2 godz. Lekarz powiedział ,że trzeba czekac aż ewentualnie wyjdzie drogą naturalną.w przeciwnym razie oznaczałoby ,że się gdzies wbił a atedy raczej może zostac tam do konca zycia.i jedynie moga operowac powstajacy w wyniku tego ropien.Boje się!Ciągle czuje jak mi cos się tam wierci w środku.po pierwszym wypróznianiu nic nie zauważyłem.Módlcie się za mną! mężczyzna.

Gość gość
niech pani powie jak się zakonczyło to u pani meża.proszę.Co mówili lekarze,co radzili,itp.?