Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalina lo.

Też będę wozic koleżanki do szkoły samochodem, ile od niech brac miesięcznie?

Polecane posty

Gość Kalina lo.

Kupiłam samochód i od stycznia będę dojezdzac do szkoły. Mieszkam na wsi, do tej pory jeżdziłam autobusem z 3 koleżankami z mojej miejscowosci do miasta, trasa ok 15km, ja i jedna koleżanka do liceum, 2 do technikum. Musialyśmy najpierw dojsc kilometr do przystanku, a pozniej z dworca do szkoły na drugi koniec miasta. Bilet miesięczny ulgowy kosztuje 90zl. One mnie pytały czy będą mogły ze mną jeżdzic i za ile. i teraz się zastanawiam ile im powiedziec? będą miały dużo wygodniej niż autobusem bo mieszkamy wszystkie 2 kroki od siebie wiec będę je zabierac spod domu, z dworca też nie będą musialy isc tylko od razu pod szkołe bo technikum jest blisko mojej szkoly, a moge nawet te 2 koleżanki podwozic.wracac też będą ze mną, tylko jeden dzien w tygodniu nie, bo kończe o 12. Ile brac od nich za dojazdy miesięcznie?zaznaczam że nie są to moje przyjaciołki tylko po prostu koleżanki z jednej miejscowości

Gość Kalina lo.
podnoszę

Gość jhgjgj
bierz po 2 zł ..albo po 1.50.

Gość Kalina lo.
pytam miesięcznie ile im powiedziec.

Gość kwintesencja:
50 zł

Gość Kalina lo.
Szczerze to myślalam żeby powiedziec im po 70zł. będą mialy taniej niż autobusem, a i dużo wygodniej bo będą zabierane spod domu i dowożone pod szkołę.

Gość Kalina lo.
opel corsa

Gość ZLyMEGa
a jakie to auto? jaki silnik? masz instalacje LPG? czy moze to diesel, ile mniej wiecej czasu zajmuje pokonanie tej trasy 15km?

Gość KASIAAAA1990RRR
ALE TO JEST 3 OSOBY JESTES ICH KOLEZANKA i bedziesz na nich zarabiac a nie tylko na paliwo ... ale rob jak chcesz?? a najlepiej to spytaj sie o jakiej kwocie one myslaly ..

Gość trrrrrrrrrr
padło pytanie ile pali, jaki silnik, poniewaz średnio mozna policzyc ile wydasz m-cznie na dojazdy i wtedy zobaczysz

Gość trrrrrrrrrr
no własnie zależy ile miesięczni wyda na benzyne. Zwróc uwage, ze najlepiej podzielić to na 4, ale z drugiej strony, jak wyda im sie za duzo, to sama bedziesz płacila za dojazdy

Gość zagubiona w myslach
a ile kosztuje miesieczny bilet?

Gość ja kupilam mojej
mysle ze 60 zl od kazdej styknie

Gość martaaa8998
musisz policzyc ile ci wyjdzie miesiecznie za paliwo...

Gość Kalina lo.
benzyna. dojazd zajmuje okolo 20min zalezy jaka pogoda. nie wiem ile będzie mnie kosztował dojazd bo jeszcze nie jezdzilam nim. chce żeby zwrociło się za paliwo , mogłoby też coś zostac dla mnie ale bez przesady nie chce z nich zdzierac i na pewno wezmę mniej niz miesiączny

Gość ngngnz
ja tez "woże" bratową 25 km do pracy, samochód 1.2 na benzyne przystanek ma spod domu, odwóz również bilet miesięczny kosztuje 160 zł a ona placi mi 80 zl, ostatnio focha jakiegosc zalapala i dala mi 50 zl a ja wydaje na paliwo na caly miesiac jezdzenia praktycznie z pracy do pracy 250 zl...

Gość Kalina lo.
sorry pomysłka:) na pewno nie wezme wiecej niż za miesieczny* miesieczny kosztuje 90zł

Gość Kalina lo.
tylko to auto w sumie jest porzyczone:/

Gość ZLyMEGa
Ale zobacz dajmy na to ze w miesiacu bedziesz 25 razy jechac, tam i z powrotem czyli liczac srednio 30km dziennie to bedzie 750 kilometrow miesiecznie. Niewiem co to za corsa ale sadze ze bedzie palila okolo 8 litrow benzyny cena 4,90l * 8 = 39,2 39,2 * 7,5 = 294 czyli sama wydasz na benzyne okolo 300zl.

Gość Kalina lo.
hmm to ile mam brac od nich. po 100zł to za dużo. ja myslę że 70zł. będę miała ponad 200zł miesięcznie na paliwo, to mnie i tak wyjdzie taniej niż jakbym miała jeżdzic sama

Gość kjkhjrrr
ja bym brała po 60-70zł mniej niz miesieczny do tego wygoda zapytaj czy sie zagdzaja na tyle ja płąciłam 100zł jezdzac do pracy z kolegami kierowca-własciciel mail 400zł od nas

Gość ja kupilam mojej
tylko jak ty zawalisz i zaspisz to one tez sie spoznia przez ciebie albow wogole nie pojda:P

Gość m,vfg
a przciez Ty liczysz tylko cene benzyny a zuzycie samochodu jest równiez, musisz przeciez zmienic olej, filtry, hamulce, jak sie samochod zepsuje to przeciez Ty placisz.. a jak chca niech autobusem jezdza, wygoda rowniez kosztuje.. jeszcze zeby sie nie okazalo, ze bedziesz pod dom do nich zajezdzac, bo przeciez Ci beda placic...

Gość Kalina lo.
O :D a czemu miałabym zaspac, nigdy mi się nie zdarzyło. prawie wcale nie opuszczam

Gość kozibonk.........
wg mnie 70 spoko - bo to : taniej wygodniej

Gość ZLyMEGa
A napisz moze jaki to silnik, ktory to rok tej corsy to ci moze dokladnie napisze ile powinnas spalic i jakie beda dodaktowe koszty. Ale sadze ze 70zl to jest taka dobra cena bo nie zarobisz na tym napewno ale malo stracisz.

Gość Kalina lo.
nie no one mieszkają 2 kroki ode mnie dosłownie 50metrów