Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellbal

Torbiel na jajniku-7cm

Polecane posty

Gość Kopia Leviaatan
Nie słyszałem by określenie TĄ TORBIELĄ było jedyną prawidłową formą. Proszę sobie wejść na stronę Biomedical ew. echirurgia a w razie jakichkolwiek wątpliwości zasięgnąć rady u polonisty.

Witam. U mnie było tak: miesiąc temu poszłam na rutynowe badania do ginekologa, a tam okazało się, że mam torbiel tzn. "czekoladową" wielkości 10 cm. Przepisała mi lek Visanne z nadzieją ze moze tą torbiel cos ruszy i aby nic nie zaatakowalo mojego drugiego zdrowego jajnika. po skonczeniu opakowania torbiel zmniejszyla sie jedynie o pare mm. W Listopadzie ide na laparoskopie ewentualnie na laparomię usuwania torbiela wraz z janikiem :( bardzo się boje całej tej operacji i czy tam coś wiecej nie wyjdzie. Martwia mnie pobolewanie jajnikow i plamienia. Wy też tak miałyście po visanne? Mam nadzieje że te plamienia ustapia zanim pojadę do szpitala...

Gość gość
miesiac temu mialam torbiela 10cm. dostalam leki i po 3 tyg prawie caly sie wchłonął dwa tygodnie bez lekow i na kontroli wyszlo ze mam teraz torbiela 7cm i nie wiem co dalej :(

Gość gość
Ja z podobnym tematem. endometrium hyperplasticum polyposum sine atypia czy ktos mi moze wytlumaczyc co to oznacza? mialam wycinany polip z macicy byl wielkosci 1 cm i to jest wynik badania histopatologicznego.