Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewierząca______

Moje pytania : Dlaczego Kościoł rzym-kat neguje In Vitro i seks przedmałżeński ?

Polecane posty

Gość pleplelple
słyszałem gdzieś takiego wyjaśnienia , i ono brzmi sensownie , oczywiście dla księży , bo gdyby stało się popularne , wszyscy by je wtśmiali , chodzi mi o in vitro . ssprawa jest tego rodzaju , że istnieje kult maryi dziewicy , niepokalanego poczęcia . w przypadku in vitro , mogło by się okazać o czywiście teeoretycznie , że dziecko miała by kobieta , która jest dziewicą , wiem ,że to brzmi śmiesznie ale dla doktryny kościołą to nie do zaakceptowania , że nie wspomnę jesszcze , że nasienie dla taiego zapłodnienia musi pochodzić z masturbacji - kolejny grzech

Gość nie loguję się dzisiaj
niedziel, nie wstyd Ci, że w stopce masz link z błędem :p

Gość policzcie ilu tych pilotow byl
i tu wychodzi sloma z butow! tyle tu piszecie o zachodzie....hmmm... na zachodzie ludzi jebie jakiego jestes wyznania i orientacji! a tu taka bazienka juz nam napisala ze jest pandeistka....i kogo to jebie?

Gość może zacznijmy od tego
co wg kościoła nie jest grzechem :D Nawet jak juz jestes malzenstwem i mozesz łaskawie uprawiac seks to biednemu męzowi nawet loda nie mozesz zrobic z polykiem bo grzeszysz :D

Gość zoo
haha o lol, plepleple podałeś kolejny dowód na to co ja uważam, że religia dba nie o Boga (że tak powiem) tylko o... religię :classic_cool:

policzcie ilu tych pilotow byl - trudno Cię zrozumieć, wstawiasz jakieś gwiazki :o

Ja nic nie pisałam na temat zachodu. :) Poza tym jestem tolerancyjna i otwarta. I lubię poznawać ludzi, dlatego mnie nie "jebie" jakiego wyznania są moi znajomi i jakie maja poglady na rozne kwestie... a dziwić się mam prawo ;)

bazienka "ja mowie jak funkcjonuje to np. we wsiach czy malych miejscowosciach albo wsrod dewot 50+" I widzisz... nie mówisz o wszystkich ale znowu generalizujesz. Bo nie wśród wszystkich tych 50+ czy też mieszkańców wsi to tak funkcjonuje. A druga sprawa to "nie sądźcie abyście sami niebyli sądzeni" Ale ja cię rozumiem. I nawet muszę powiedzieć ci że mimo że odrzucam od siebie tą myśli to wszystko wskazuje na to że i ja jestem panczenistą :O, tylko bardziej konserwatywnym niż ty i kulturowo zakorzenionym w chrześcijaństwie.

Gość zajebiste mądrości kościoła
c. Konsekwentnie wypada przyjąć postawę wyraźnego nie w obliczu praktyki pocałunku głębokiego, tj. z wsuwaniem języka do ust. Taki sposób całowania powinien być wyeliminowany zarówno w małżeństwie, jak tym bardziej wśród partnerstw nie związanych ślubem małżeńskim. Takie całowanie: z językiem w ustach, wiąże się z zasady z zamierzonym pobudzeniem, często dodatkowo zwielokrotnianym poprzez podniecający dotyk. ===> Na prawde wierzycie w to, ze BÓG tak uważa i zabrania wam pocalunku z jezykiem :D:D:D:D?

ale w stopce masz link do piosenki z błędem w tytule, wstyd ;P

Gość pleplelple
kiedyś kościół , jakikolwiek zresztą , pełnił ważna role społeczną , stal na straży rodziny i praw ludzi , pamiętajcie , że kilkaset lat temu za nic miano tzw . prawa człowieka i tym podobne rzeczy. niestety kościoły przy okazji stały się też instytucjami , które zaczęły rościć sobie prawa do wypowiadania się w kwestiach , co do których wypowiadać się niepowinny , że wspomnę tylkko , jak według kościola wyglądał wszechświat i tak im już zostało :)

"które zaczęły rościć sobie prawa do wypowiadania się w kwestiach , co do których wypowiadać się niepowinny" A w jakich kwestiach ty masz prawo się wypowiadać? Kto dał ci prawo do wypowiadania się w kwestii kto powinien mieć prawo do wypowiadania się w jakich kwestiach?

Gość a czemu księża wypowiadaja
sie jak gleboko moge wsadzic jezyk, dobrze ze nie okreslaja jak gleboko i pod jakim katem fiuta mi maz moze wlozyc zebysmy nie zgrzeszyli D: nie wiem jakim mprawem oni w to ingeruja.

Gość pleplelple
ja , przykładowo nie znam się na produkcji buraka cukrowego , w związku z tym , uważam nieskromnie ,że nie powinienem się na ten temat wypowiadać . jeśli ktoś uważa się , że pozjadał wszystkie rozumy , jak kościół do niedawna uważał,, to ...

No właśnie... ty uważasz nieskromnie że nie powinieneś się wypowiadać w kwestii produkcji buraka cukrowego. Ale rozumiem że jesteś osobą duchowną skoro uważasz że powinieneś się wypowiadać w temacie dotyczącym religii? Ksiądz? Pastor? A może rabin?

a co tam jest za błąd bo ja nie kumam :D

a czemu księża się na temat stosunku i małzenstwa wypowiadaja skoro nie powinni mieć o tym pojęcia ?

to rozumiem, że wszyscy katolicy są teologami ?

Gość dnoo
dlaczego pani od historii tak duzo wie o czasach Faraonow skoro wtedy nie zyla? pani od geografii to samo.....no czemu?

Gość pleplelple
kochaniutki .. ja wypowiadam się w kwestii sumienia , moralności , do tego każdy ma prawo , natomiast , nikogo nie będe obkładał klątwą i zarzucał, ze jest niewierny , tylko dlattegio, że się ze mna nie zgadza

niestety wszystkie oryginalne wykonania Fogga mają błąd w tytule :o

nie sadzisz ze interesowanie sie co małzonkowie robia sobie w lozku , co wkladaja sobie do ust i w jakich pozycjach dochodza, to delikatna przesada ??

Gość co innego wiedza historyczna
co innego życie w małżeństwie. Nie powiesz mi, że klecha wie lepiej ode mnie co jest dobre dla mojego małżeństwa i gdzie mam język wkładać, żeby moje małżeństwo sie nie rozpadło.

pleplelple A to już twoja sprawa że nikogo nie będziesz obrzucał klątwami. Organizacje mają to do siebie że jak nie przestrzega się ich zasad to kończy się to jakąś karą.