Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAOPAK

Nie planuję dziecka, lubię sowje życie i ejstem szczęśliwa, kto się przyłączy?

Polecane posty

smoczyca bez urazy, ale dziwne masz trochę podejscie do życia według mnie... i siebie samej... z jednej strony boisz się, że mąż odejdzie, bo Twoje ciało zmieni się po ciąży? z drugiej, że nie będzie chciał aż tyle czekać? a gdzie miejsce na to czego Ty chcesz i pragniesz?

no u nas zmieniła się zdecydowanie jego częstotliwość, jakość niekoniecznie :)

To skomplikowane, on chce syna ja obiecałam ze bedzie syn, ale gdy wyprowadzimy sie z domu (nastąpi to za około 3 lata) ale on nie dopuszcza mysli ze ja się zmienię, a ja daję głowę ze bede miec rozstępy (bo to dziedziczne). a przecież nie raz mówi mi o tym ze nie mógłby patrzec na takie babsztyle z obwisłym brzuchem, nawet w programie Ewy Drzyzgi było o tym to był oburzony i kazał mi przełąączyć, a mi to dało do myslenia i zmartwiło mnie to

Gość fluorkaaa
smoczyva masz troche dziwne podejscie do tego wszsytkiego piszesz ze boisz sie jak twoje cialo sie zmieni no chyba zmienic sie napewno zmieni a to nie jest chyba takie wazne ile ty masz lat?

On by tak nawet tego dziecka sie nie domagał na gwałt, rozumie mnie że ja się boje itd, ale jego matka naciska i buntuje go na mnie ze potem będę niepłodna itd...tak jak pisłam mam dosć skomlikowaną rodzine i sytuacje

Gość fluorkaaa
to sobie zaadoptuj jak urodzienie dziecka to DLA ciebie taki problem i to jak bedziesz wygladac cialo kobiety wraz z wiekiem sie zmieni

Fluorka dla mnie moje ciało jest bardzo ważne, zeby nie napisać ze najwazniejsze.. mam załamki psychiczne jak coś jest nie tak musi być extra napięte i jędrne tak mam i to nawet przechodzi egoizmem ... czasem mam infantyle gadanie ale cóż

Gość mama 16 miesiecznego synka
No i zapomnialam dodac, ze ja urodzilam w wieku 30 lat i mimo, ze waze tyle samo ile przed ciaza, to jednak cialo sie troche zmienilo: brzuch jest troche obwisly (mimo, ze wyglada na plaski jak jestem ubrana, bo jednak ja widze roznice), to samo piersi, ale mi akurat to nie przeszkadza, a mezowi to juz w ogole...:P Wiesz, ciaza i urodzenie dziecka na pewno cos tam w zyciu zmienia i jest to fakt, ale wcale nie musi zmienic na gorsze i przede wszystkim nie zmienia wszystkiego.

co do płci to wszystko leży w jego plemnikach, więc niech to on obiecuje a nie Ty, bo Tobie nic do tego :) co do Twojego drugiego zmartwienia to trochę przykre usłyszeć od kogoś bliskiego coś takiego... i trochę mało fajnie o nim samym świadczy... a rozstępów i obwisłego brzucha wcale mieć nie musisz... ja nie mam choć moja mama ma...

Gość fluorkaaa
a ile masz lat????? no to muisz predzej czy pozniej podjac decyzje czy chcesz miec dziecko czy nie

smoczyca ile Ty masz lat? też jestem ciekawa... bo przepraszam najmocniej i bez urazy, ale mam wrażenie, że jesteś nastolatką...

Sflaczeć można i bez ciąży, niestety dotyka to nawet gwiazdy śpiące na milionach, widziałam gdzieś niedawno zdjęcie tyłka Jennifer Lopez z cellulitem. Rozstępy także można mieć bez ciąży.

W młodym wieku wyszłam za maż i było to poprzedzone miłoscia a nie przymusem... wszyscy na około mysleli ze ja przez ciaże a teraz mają wielki zonk ...22 lata mam..a mąż 28

Baderka tak jak pisałam -jestem infantylna..ale o to mam pretensje do mamy bo tak mnie wychowywała bym cłąe zycie myślała głównie o sobie i o wyglądzie..poza tym w dziecinstwie smiali sie ze mnie ze moja mama tak wczesnie urodziła i ze wpadła i mi to zostało w psychice gdzies głęboko i od tamtej pory ja panicznie sie boje ciąży...nie mogę nawet jednoznacznie powiedziec czemu sie jej boję.... zawsze mówię ze albo nie dorosłam, albo boje sie o brzuch i pupę, albo ze jeszcze dom w budowie i takie różne wymyślam byle by to odwlec w czasie

Gość fluorkaaa
smoczyca eeeeeeee 22 to jeszcze masz czas na rodznie dzieci jeszcze do tego dojrzejesz 10 razy ci sie jeszcze w głowie zmieni co do dziecka ja mam 28 idzie 29 a jeszcze nie mam dziecka

po prostu nie jesteś jeszcze gotowa na dziecko... i tyle... a Twój mąż powinien to uszanować... a presję otoczenia osobiście miałabym głęboko w dupsku... widzisz ja swoje 1. dziecko poczęłam mając lat 29 i udało nam sie za 1. razem... z drugim podobnie... bo dopiero wtedy tego naprawdę chciałam..

czasami nawet kreuję sie na dziecinną, moze własnie po to by miec małe usprawiedliwienie, ale na co dzień jestem odpowiedzialna, pracowita itd...a jeśli chodzi o ten temat to dla mnie masakra

Zgadzam sie calkowicie z baderka i nie mam nic do dodania. Myslalam, ze napisalas gdzies, ze maz od ciebie jest sporo starszy, wiec bedzie domagal sie dziecka...a on ma 28 lat, ty 23 ... on sam jest chyba duzym dzieckiem, bo zeby dorosly facet tak mowil to mnie osobiscie wydaje sie to baaaardzo dziwne... I powiedz mu, ze to on decyduje czy zrobi chlopca czy dziewczynke:) Daj mu ksiazki do czytania, niech sie podszkoli zanim zacznie stawiac cie wymagania prosto z ksiezyca.:p

*ty 22, sorki za blad.

Gość fluorkaaa
smoczyca zmieni sie zmieni zobaczysz pare lat to naprawde duzo zdziala a mąz mozec naciska bo lata mu leca i moze niechce byc starym ojcem :P moj ma 29 teraz niedlugo i tez chce miec ale z przyczyn nie zaleznych od nas jeszcze tego dzieciątka nie mamy:(

baderka, mam nadzieję i modlę się o to by maż tyle wytrzymał, jego mama już mu mówi ze jest za stary..co oczywiscie jest dla mnie absurdem, ale jej tego nie przetłumaczy.... on poczeka jeszcze rok moze dwa.. a później...to nie wiem

On jest przkonany ze bedzie syn... dlatego ze jego ojciec ma samych synów, i wszyscy bracia ojca również... a na dodatek jego ojciec też niema sióstr.., oby sie nie mylił bo gdyby byla dziewczynka to bedzie chciał kolejne

Boze, Smoczyca, wspoczuje ci takiej rodziny :o Ja jak zaszlam w ciaze to moja tesciowa powiedziala: "Juz? W tak mlodym wieku? Myslalam, ze jestes bardziej ambitna i moglabys jeszcze poczekac" (juz nie wnikam w to, ze w ciaze zaszlam jak mialam 29 lat, wiec jakis mega mlody wiek to znow nie byl, ale ja nie mieszkam w PL i tu jest zupelnie inna mentalonsc)

Gość fluorkaaa
to niema nic do rzeczy ze byli sami synowe pozatym chyba wazniejsze jest zeby bylo zdrowe prawda? pierwsze dziecko to chyba płec nie jest taka wazna a wracajac do tematu topiku to gdzie autorke wywialo?

"a później to nie wiem"??? smoczyca trochę więcej szacunku dla samej siebie! zacznij od tego... nie jesteś tylko po to, by uszczęśliwać swojego męża, spełniać jego zachcianki bez brania pod uwagę swoich własnych... nie ejsteś jego zabawką, która jak sie zepsuje można wyrzucić!!! Twój mąż zdaje mi się być sam jednym wielkim dzieciakiem...

Nie nie baderka..on mnie nie zmusi, tylko po prostu boję sie o sprzeczki z tym zwiazane a zaznaczam ze on ma w tym temacie poparcie a ja nie....ale jestem pełna optymizmu ze za 2-3 lata zmieni mi sie tok myslenia... choć szczerze mówiąc teraz nie mam warunków mieszkalnych na dziecko, a moze gdy wyprowadzimy sie na swoje to bedzie mi tak samotnie ze bede chciała miec dziecko.... ja tam lubie małe dzewczynki

Gość fluorkaaa
jestes jeszcze mloda wiec glowa do góry na dziecko przyjdzie czas i miejsce

czasem chęć zostania matką przychodzi bardzo niespodziewanie... i gotowść do tego... no ja w Twoim wieku to nie myślałam jeszcze w ogóle nawet o małżeństwie nie wspominając o dzieciach...

Gość adinnnaaaaaaa
SmoOoczyca- wydaje sie ze chcesz uszczesliwic wszystkich tylko nie siebie. ja tez mam 22 lata, mam kochajacego mezczyzny ale moje mysli sa jeszcze bardzo dalekie od slubow dzieci itp. na wszystko jest czas. ja po czesci jeszcze czuje sie troche dzieckiem, chce poznawac swiat, nie byc niczym uwiazana, popelniac bledy i jeszcze nic myslec o tym wszystkim tak powaznie.