Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netbooken

Pytanie do mam pobierających RODZINNE czy inne dodatki !!

Polecane posty

Gość netbooken

Nasze udokumentowane przychody to 450zł na osobę. Mamy dwoje dzieci. Nie znam się na tym kompletnie. Wniosek jakiś trzeba złożyć tak? Co miesiąc czy np. co jakiś czas? Na czym to dokłądnie polega? Jest coś jeszcze o co można się starać? :)

Gość TEŻ CHĘTNIE SIE DOWIEM
UP

Gość kjkhhhhhhhhf
idź do MOPSu to sie dowiesz.. wypełniasz ich wnioski i tyle, każa donieś stos zaświadczeń....

Gość TEŻ CHĘTNIE SIE DOWIEM
No ok, ale trzeba latać miesiąc w miesiąc poo te rodzine z tym wniosekiem ? Jeśli tak to - olewam :]

Gość kjkhhhhhhhhf
rodzinne raz na rok a takie inne jak na opał to jak potrzebujesz nawet i co miesiac

Gość zzzzzzzzzaspana
kjkhhhhhhhhf - moze Ty mi pomożesz :) Złozylam wnioski o becikowe, jeden 1000zł i ten drugi 1000 również. Dziś przyszło, ale nie 2tys, a 2270 :o skąd te dodatkowe? Mąż to skłądał, mówi, ze podpisywał co dawała ta babka z mopsu i nie wiemy teraz o co chodzi ???

2000zł to becikowe a reszta rodzinne z wyrównaniem i teraz co miesiąć będziesz dostawać 68zł . Na decyzji napewno miałaś napisane że rodzinne Ci przyznalirazem z tym 2 becikowym

Gość zzzzzzzzzaspana
Filipinka88 - czyli mąż wypełnił na to dziecko na które braliśmy becikowe. Mam jeszcze jedno dziecko 3 latka. Teraz już pewnie za późno aby i na to dziecko otrzymywać 68zł ? Z tego co wiem to wnioski składa sie do listopada

Gość się wie
wniosek o rodzinne możesz składać kiedy chcesz i w miesiącu ,którym chcesz do listopada składają te osoby ,które już miały przyznane rodzinne i chcę mieć ciągłość w wypłacie rodzinnego pamiętaj ,potrzebne będzie zaświadczenie z urzędu skarbowego z osiągniętych dochodów twoich i męża za rok 2010,bo podanie mniemam złożysz w styczniu 2011 roku

Gość masz na mys li
68zl na dziecko???? psa za to ciezko wyzywic :O

Gość jsks
Kiedy mąż składał podanie? Wnioskuję że w listopadzie. 2000 zl to te dwa becikowe. A te 270 to zasiłek rodzinny na dwójke waszych dzieci za miesiąc listopad i grudzień. Czyli 4x68 zł Teraz co miesiąc będziecie dostawać 136 zł.

Gość zzzzzzzzzaspana
tylko ja nie wiem czy tam podawał starsze dziecko :/ 10 listopada składał Mozliwe, ze masz racje

Gość zzzzzzzzzaspana
młodsza córa urodziła się 1 września więc teraz nie wiemy czy te 272zł nadwyżki to za 4m-ce życia córki. Czyli wypłcone wstecz?? Czy za dwoje dzieci i za listopad, grudzień? wniosek w listopadzie zgłoszony

Gość zzzzzzzzzaspana

Gość niezlosliwapomarancza
to jakis smiech na sali jest. 68 zl na dziecko. i co te buraki w rzadzie sobie mysla? ze za 68 zl da sie nkarmic dziecko,ubrac i jeszcze niech zostanie najlepiej! czy kiedys doczekamy sie takich czasow,ze ludzie przestana byc traktowani jak zwierzeta...?ehhh....

Gość blabliczka kochana
do niezlosliwej...a ty uwazasz ze panstwo ma sponsorowac dziecku wszystko..od ubrania po edukacje...???a gdzie rodzice w tym wszystkim? do pracy sie wziac a nie siedziec na garnuszku podatników:O

Gość niezlosliwapomarancza
nie oszukuj się....niby taka polityka prorodzinna,a jakie zarobki są w tym zasranym kraju? srednia 1000 niecały na rękę?! smiech na sali...nie napisalam,ze panstwo ma sponsorowac ,ale pomagac! dziecko to wydatek minimum 200zl w miesiacu bez ubrania oczywiscie, wiec jesli ktos zarabia te minimum, to chociazby 150 zl byloby dla niego duza ulga w rodzinnym budzecie! ale jak wiadomo,panowie w sejmie musza sie nazrec,a jakze...

Gość blabliczka kochana
moj maz zarabia 4200 brutto,ja mam brutto 2700 wiec skad ten tysiac wytrzasnelas?

Gość zzzzzzzzzaspana
to jak koncu? wypłacili mi wstecz za córke czy po prostu na dwójke za listopad i grudzień? wyplacają w ogóle wstecz sami od siebie?

Gość jsks
autorko nie za cztery miesiące życia córki bo kasa jest od tego miesiąca w którym złożyliście wniosek. Widać wpisał starsze dziecko skoro tyle wam przyszło. A kwoty się zgadzają. Wystarczy że pani z mopsu zapytała czy macie jeszcze jakieś dzieci, mąż odp że tak.

Gość COOOOOOOOOL
rodzinnego nie wypłacają wstecz? SZOK !! ???????????????????

Gość jsks
I nie trzeba co miesiąc składać wniosku. U nas okre zasiłkowy jest od 1 listopada do 31 października następnego roku.

Gość jsks
Jak wstecz?? Myślisz że jak dziecko urodziłaś np w styczniu a wniosek złożysz w czerwcu to co kase myślisz że ci przeleją za te sześć miesięcy? hahaha

Gość COOOOOOOOOL
Myślałam, że jak urodziłam w październiku, a w grudniu złozyłam wniosek to dostanę 3razy 68zł za październik, listopad i grudzień, a potem na bieżąco. NIE JEST TAK :o ??

Gość jsks
Ło matko i córko:O Nie!!!!!!

Gość normalnie dostajesz wyrównanie
co za idiotki tu pisza, jak nie wiecie to sie nie udzielajcie, i nie siejcie zamętu

Gość COOOOOOOOOL
NO TO TAK CZY NIE ? CHOLERA JASNA ?

Gość COOOOOOOOOL
oni sami wiedzą, że trzeba wyrównanie zapłącić ?

Gość jsks
kuźwa jakie wyrównanie??? Jak urodzisz dziecko teraz i złożysz se wniosek za dwa lata to co myślisz że dostaniesz kase za dwa lata wstecz buhahaha Wyrównanie się dostaje ale np jak złożysz w listopadzie to w grudniu dostajesz za listopad i za grudzień