Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nitka00

faceci a obowiązki domowe?

Polecane posty

Gość nitka00

czy wasi faceci tez tacy sa ze twierdza ze gotowanie, sprzatanie itp. to tyklko kobiecie zajęcia? oczywiste jest to ze to kobieta sie zajmuje domem ale jak facet by pomogl to przeciez korona mu z glowy nie spadnie.. mam chlopaka i jak osttanio bylismy w MCdonald i mowie do niego to idz odniesc tace a on do mnie "sprzatanie to do kobiety nalezy" troche mnie to przerazilo, ze pewnie jak bysmy razem mieszkali to bym musiala sama wszytsko robic... ale odniosl wkoncu ta tace... a jak jest u was?

Gość ewella2
nie , my mamy podział obowiązków

Gość ;ppp
Mój świetnie gotuje, mnie zawsze z kuchni wygania, bo nie może patrzeć jak się kaleczę nożem hehe ;p jak zamieszkamy ze sobą to z jego trybem pracy to i tak On będzie wszystko w domu robił, bo ja będę normalnie pracowała a On przez miesiąc siedział w domu ;p

mój gra na komputerze czasami z łaski wyrzuci smieci i wsadzi naczynia do zmywarki i jeszcze przy tym marudzi

Robi wszystko: gotuje, odkurza, pierze i wiesza firany, piecze ciasta, robi zakupy. Tak został wychowany, jego ojciec tez wszystko robił i robi.

Gość a co do facetów należy?
chlanie w barze i poruchanie od czasu do czasu.

Gość corka rybaka,
generalnie wisnia to masz lumpa a nie faceta :(

"oczywiste jest to ze to kobieta sie zajmuje domem". A dlaczego oczywiste? Czy to tylko Jej dom, w któym on tylko mieszka?

Uważam że zarówno jak i kobieta jak i facet powinni się zajmować domem. Np. jeśli kobieta ma więcej czasu to ona, jeśli facet to on. Jeśli maja porówno czasu powinni sobie nawzajem pomagać:) Nie może być tak że kobieta to jakaś kura domowa, ale nie może być też tak, że facet wszystko robi, a kobieta się tylko ''pudruje''. Powinni razem się wszystkim zajmować i jedno drugiemu pomagać:)

Gość nitka00
u mnie w domu tak bylo od zawsze ze tylko mama wszytsko robi.. ojciec to ma wszytsko podstawione pod nos... nie chcialabym zeby bylo tak samo ze mna, ale widze ze mojego chlopaka matka jest tez taka ze wszytsko przygotuje zrobi i on pewnie do tego przyzwyczajony jest i to mnie martwi ;/

mój facet: wynosi śmieci chodzi po zakupy poranne robi sobie śniadanie do pracy :P 2 razy w tygodniu myje toaletę rozwiesza i ściąga pranie ściera kurze myje okna przed świętami wiesza firanki ja piorę, gotuję, robię kolacje, odkurzam i myję podłogi, podlewam kwiatki, prasuję :)

Gość po...lone to wszystko
baby som od sprzatania i gotowania, zresztą mają mniejsze stopy by im się lepiej przy zmywaku i kuchence

Gość fear factory
HEH, TO JA MOGĘ SIĘ POCHWALIĆ, ŻE MÓJ FACET NAWET FRYZURĘ MI POTRAFI UŁOŻYĆ:)

Gość po...lone to wszystko
chyba na cipce

moj jest leniuszek troszke ale duzoo mi pomaga. pranie, sprzatanie, kolacje czesto robi. musze czasami pokrzyczec, a czasmi sam sie bierze. kwestia wychowania. jak od poczatku sie nadskakuje nad facetem to mysli ze zawsze tak bedzie;p trzeba czasami ryknac;p

Gość fear factory
ZAZDROŚNIK

Gość E//W//A
mój chłopak od zawsze tzn. od kiedy zamieszkaliśmy razem lata temu, wykonywał te czynności. musiałam go nauczyć selekcjonować i wstawiać pranie po tym, jak wyprał kremowe ręczniki z dżinsami ;) oraz pokazać mu parę rzeczy, ale on sam chciał to robić. chciał podziału obowiązków. nie cierpi prasowania ja też nie, ale czasem coś tam prasuję jak trzeba. on wynosi śmieci, recykling. w sumie to właśnie on częściej zmywa naczynia. ja natomiast odkurzam, utrzymuję generalny porządek, ja też częściej gotuję. jednak są potrawy w których on jest mistrzem.

Sie wypowiem :) My mamy podzielone obowiazki. On wynosi smieci, sprzata na sucho, i w lazience sprzata prysznic. Robi tez zupy, ja reszte, z jego pomoca. Ja sprzatam na mokro, kurze, okna i jedzonko- dokladniej obiady, ale jak sobie wymysli golabki, to mi pomaga.

Gość ty karolina83
po świętach to pewnie będzie znowu 105 kg :O ja jestem rok starsza od ciebie i ważę 62 kg przy wzroście 170 cm.

Nie moja droga. Mylisz sie jak myslisz ze to z obzarcia:> Ja na swieta mam swoje, dieteyczne jedzenie:) Zycze milych swiat i tego bys taka zgryzliwa nie byla.

Gość pewna-polka
U nas też podział. Ja praktycznie robie wszystko w domu on koło domu hihi :P Choć pomaga mi w sprzataniu domu - trzeba mu to przyznac. -------------------------------------------- http://sekswwielkimmiescie.blox.pl/

Gość sylwio1984
karolinko masz klase :) w przeciwienstwie do niektorych. zycze dakszych sukcesow

Gość a mooj bardzo duzo robi
uwielbia gotować wiec co go bede ograniczac w tej materii :p a resztą sie dzielimi wedle siły i upodobań- on odkurza, ja robie pranie, prasujemy na zmiane, on robi większe zakupy ja lece rano po bułki. Nie dajcie sobie wmówić kobiety że Wasze miejsce jest w kuchni :p Trzeba od zagonić leniuchów do roboty

Gość a mój to mnie
posuwa od tyłu gdy lepię uszka....

Gość hgjjkjjh
moj nie umie gotowac,ale za to sprzata,ja nie mam co w domu robic,kaze mi zawsze odpoczywac,jak cos zrobie to zwraca mi delikatnie uwage,ze nie powinnam tego robic,ze jak on wrocil by pracy to by to zrobil,trafil mi sie facet idealny,nie musze go prosic zeby zrobil to czy tamto,on sam sie za to bierze i mi nie pozwala