Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowa pani

potrzebna pomoc z laptopem

Polecane posty

Gość problemowa pani

Mam taki maly problem ze swoim asusem X50z model dokladnie i dodam ze mam go juz ponad 2 lata,nigdy nie byl napriawny,gwarancja sie juz skonczyla,zadnego zalania raczej nie mial. A teraz do sedna sprawny,a mniawicie dzieje mi sie z nim tak,strasznie sie grzeje i nie wiem dlaczego tak jest,ladowarka jest oki,sprawdzalam przy innym komputerze,i jeszcze dokladnie wytlumacze,grzeje mi sie gdy jest wlaczony i podlaczony do pradu a gdy chodzi na samej bateri to wszystko dobrze,zadnych objawow grzania nie widac,co to moze byc?? pomocy??doradzcie mi

Gość to chyba nie od figury
brudny wiatrak :) Najwyzszy czas poprosić kogoś, kto się zna, żeby odkręcił pokrywę i oczyścił wiatrak. A najlepiej oddać do punktu serwisowego. Zrobią to na miejscu za parę złotych

Gość ęą
a pastę pod procesorem panienka kiedyś smarowała ?

Gość jatujestemsobą
Format ostatni? Mój Asus ma rok i grzał mi się do tego stopnia, że się sam wyłączał. Ale po zrobieniu formatu działa jak nowy.

Gość problemowa pani
paste pod procesorem??a co to jest??? i tak jak pisalam nigdy nie zagladalam do niego

Gość problemowa pani
cos tam z formatem mi kolega robil ale co to nie wiem bo zabardzo sie nie znam na tym i grzejz mi sie do tego stopnia ze jak wyciagam koncowke ladowarki to az parzy a i dlaczego jak chodzi na samej baterii to sie nie grzeje wogole i cicho chodzi??

Gość niechcemisielogowac
no taka biala pasta:P czeba czasem go smyrgnąc;p

Gość to chyba nie od figury
nie słuchaj o tej paście. Wyczyść ten wentylator bo jak przegrzejesz, to w końcu laptop będzie do kosza

Gość niechcemisielogowac
no nie sluichaj nie sluchaj ten wyzej ma racje:p tez nie sluchalam i juz nigdy sie nie wlaczyl:P

Gość ęą
dwie podstawowe rzeczy ,które musisz zrobić to: -wyczyścić lapka w środku ,bo kurzu w nim pewnie tyle co na strychu u babci -dać nową pastę pod procesor bo twoja zakończyła prawdopodobnie żywotność (raczej na pewno bo max.okres działania takiej pasty to góra rok czasu ) dzięki niej laptop się nie przegrzewa a przegrzewania doprowadza do wyłączania się laptopa w najgorszym wypadku możesz upierdolić za przeproszeniem płytę główną -zapytaj kogoś ze znajomych czy zrobi ci defragmentację dysku jeśli sama nie potrafisz ,polecam

Gość problemowa pani
to dobrzeze to tylko kurz,bo juz myslalam ze cos powazniejszego:P

Gość problemowa pani
no dobra tylko mi wytlumaczcie dlaczego on sie grzeje jezeli jest podlaczony do pradu?? a jak chodzi na samej bateri to wszystko oki?? bo tego nie rozumiem

Gość jak pracuje na baterii to
Komputer chodzi w trybie oszczędnościowym i się mniej grzeje. Tak to jest z laptopami. Są fajne do czasu aż nie zaczną się psuć. dlatego lepsze są zwykle komputery.

Gość problemowa pani
aha,to czyli nic powaznego... to dobrze:)) dzieki za rady wszystkim