Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katesssss.

Kobiety wygodnie jest prowadzic samochód w butach na obcasach?

Polecane posty

Gość katesssss.

Od kilku tygodni mam prawo jazdy i do samochodu zawsze zabieram płaskie buty najlepiej jakies adidasy albo baleriny, ponieważ nie mam jeszcze wprawy. to dla mnie troche kłopotliwe bo przeważnie ubieram się elegancko i ciągle musze zmieniac te buty. jeszcze nie jezdziłam w szpilkach, ale wydaje mi się że ciązko się jezdzi, mi narazie cięzko jest nawet w takich na grubej podeszwie bo muszę dobrze wyczuwac pedały pod stopą. jak się prowadzi w butach na obcasie, od początku jezdziłyście, czy może tak jak ja najpierw tylko w płaskich?

Gość katesssss.
up

Gość katesssss.
odpowiadać mi tu szybko pipy...

Gość katesssss.
18:43- podszyw:O

Gość katesssss.
podbijam po raz kolejny

Gość nie jest aż tak ciężko
po pierwszej jeździe się przyzwyczaiłam, tylko ja jeździłam raczej w butach na takim delikatnym słupku więc nie takie cieniutkie szpile. w najwyższych jakich jeździłam miały 8cm i nie było źle:)

Gość mam dwie koleżanki__
jeżdzą wyłącznie na bardzo wysokich obcasach. Pytanie jest następujące: czy można raz w takich, raz w takich ?

Gość powinno się was rozstrzelać!
Głupie cipy samochodem się jeździ w NORMALNYCH butach na płaskiej podeszwie a nie w tych waszych śmiesznych ciżemkach :O But na obcasie to zagrożenie na drodze! Każdy normalny Policjant może wam dać mandat za taki but!

Gość SuperMenel
Ja osobiście nie lubie jeździć w pantoflach.Chociaż jestem bardzo pięknym i zadbanym mężczyzną.Raz że nie wygodnie i nie można swobodnie manewrować między autami i je wymijać a dwa że marszczy się skórka....

Gość lollercoaster
Uczyłam się jeździć od razu na obcasie i nigdy mi to nie zawadzało. Nie piszcie bzdur o zagrożeniu na drodze - zagrożenie powodują KLAPKI czy wszelkie inne buty, które mogą się zsunąć. Obcas w niczym nie przeszkadza. Inaczej piszą osoby, które po prostu nie potrafią prowadzić i wszystko im przeszkadza...

To zależy jakiej wielkości obcas :) Ja np jak mam naprawdę wysoki,w którym źle się prowadzi, to przebieram - ale to naprawdę rzadkość. W wiekszości można spokojnie prowadzić. Jeśli są wygodne do chodzenia to i do jazdy też powinny być ok. Mam tylko jedne w których ciężko się prowadzi,bo mają wysoki obcas i zapiera mi wycieraczkę :D ale nie zakładam ich juz do jazdy,bo nie ma co ryzykowac. Zimą jest ślisko. Niewiadomo jak samochód moze nagle ześwirować nam ;) a w butach na wielkich niewygodnych obcasach nie da się raczej dużo manewrować by uniknąć wypadku.

Gość katesssss.
dzięki za rady, pipety :)

Gość SuperMenel
Nie zalecam wkładania takich butów do kierowania autem.Zalecam natomiast przy spotkaniach ze mną.Ponieważ jestem bardzo postawnym i wysokim przystojniakiem to nie każda panna sięga do mojego pytona, dlatego wysokie obcasy bardzo się przydają

To zależy od wysokości obcasu myślę, że spokojnie 3 cm można mieć, kiedyś próbowałam w ok. 8 cm obcasie, szybko zmieniłam na płaskie. Właściwie za wysoki obcas może zablokowac stopę i w rezulatacie możesz komuś w dupe wjechac bo nie dociśniesz do końca hamulca, bądź rozwalisz skrzynię nie dociskając do końca sprzęgła przy zmianie biegów. Ja zawsze zmieniam jak jade w wysokich, na baleriny, ale potem może być problem jak wsiądziesz w grubszych butach nie będziesz czuć wogóle pedałów.

Gość katesssss.
a myślisz że po co ubieram takie buty do auta.Muszę przecież dojechać do klijenta

Gość black caffee
Witaj :) Jak zdałam prawko miałam podobnie jak Ty, czyli często na tylnym siedzeniu jeździły ze mną buty typu: adidasy lub tenisówki...teraz juz jest mi to obojętne jeśli jestem elegancko ubrana to normalne,że pojade w szpilkach :) Powiem Ci jakieś kilka miesięcy temu moja koleżanka jechała na obronę pracy mgr elegancko ubrana i oczywiście w wysokich szpilkach, po drodze spotkały ją kłopoty komunikacyjne w wyniku czego musiała gwałtownie zachamować, a tu niestety obscas zachaczył o wykładzinę = wycieraczkę podłogową i to uniemożliwiło jej zachamowanie co zaskutkowało ostrą stłuczką!

Gość echech
I to jest jeden z wielu powodów który dobitnie pokazuje że kobieta za kółkiem to ogromne niebezpieczeństwo

echech tak samo jak facetowi może klapek zachaczyć o wycieraczkę, jeżdżą w takich butach mimo, że nie można.

Gość katesssss.
ktoś się ciągle pode mnie podszywa. wlasnie o to chodzi że ja muszę miec buty z cienką podeszwą bo inaczej mi nie wygodnie. niedawno chcialam jechac w kozakach oficerkach nie mają obcasów ale są na grubej podeszwie i też musialam zmieniac bo mi bylo nie wygodnie. przeszkadza mi to bo teraz zima a ja jak głupek z balerinach

Gość lollercoaster
Sorry, ale nie wiem, w jaki sposób obcas może zablokować cokolwiek, o ile się nie odłamie, to jest fizycznie niemożliwe przy normalnej obsłudze pedałów (albo ja nie wiem, co wy tam robicie z nogami). Koleżanka zapewne się zagapiła albo nie docisnęła hamulca do końca, co jest częstym błędem niezalenżie od typu obuwia, i teraz zwala na buty... :O

Gość katesssss.
dobrej nocy stare nudne pierdziochy

lollercoaster obcas może zablokować stopę jak nie wierzysz to sobie ubierz buty na 8 cm obcasie, na takim obcasie stopa nie może do końca wcisnąć hamulca, bo obcas ogranicza ruchy.

Gość ,.,;l,mms
lollercoaster jeśli się ma wycieraczkę gładka z materiału to się nie da zahaczyć ale jeśli jest gumowa i ma takie "zagłębienia" nie wiem jak to nazwać, to wtedy bardzo łatwo o zaklinowanie się obcasa i można spowodować wypadek

mi sie w obcasach dobrze jezdzi, ale mam rpawko juz 3 lata...kiedys tez tylko na plaskich jezdzilam dopuki nie "wyczulam" smaochodu :)

lollercoaster >> głupoty pieprzysz. Nie znasz się więc się nie wypowiadaj. Pytanie było skierowane do kobiet,a odpisuje facet, który w życiu nie jechał w obcasach. Zabawne naprawdę. Jasne,że wysoki obcas może zahaczyć o wycieraczkę,albo po prostu uniemożliwia docisnięcie pedału z racji swojej wysokości.

Sory, widzę po wcześniejszych wypowiedziach,ze jesteś kobietą. Jednak to co mówisz to kompletne brednie

Gość gość
Właśnie policjant poinformował mnie ze może mi dać ( jak mu się będzie chciało) mandat za prowadzenie butów na obcasie i wiem dlaczego ,taki biedny malutki , że musi mieć duży kompleks jak widzi wyższe kobiety