Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola163

ABORCJI mówimy NIE - kto ze mną ?

Polecane posty

Niech piszą tutaj wszyscy którzy są przeciwni ABORCJI - zabójstwu nienarodzonych dzieci .

Gość hahahaha ale jaja
Ja jestem przeciwna !!! Jak mozna zabierac zycie trzeba bylo myslec ... Choc w jednym przypadku no 2 uszanuje ! 1.Gwalt 2.Kaziroctwo

Gość kijevna
nie zabijaj swojego jak nie chcesz, od moich i innych kobiet decyzji wara

Gość superrrrr
A co to za róznica pomiędzy kazirodztwem a gwałtem?a jak np.kobiecie która nie chce ciąży a pomimo zabezpieczeń wpada???takiej już nie wolno,co.? Dziecko z gwałtu tak samo sie rozwija jak tej co zawiodła antykoncepcja...

kijevna Jeśli osunęłaś lub planujesz usunąć dziecko jesteś dziecko bujczynia . Jest tyle kobiet na świecie które nie mogą mieć dziecka choć bardzo by chciały.... Chcesz się kochać bez ograniczeń podwiąż sobie jajniki.

po 1 dzieckobójczynią :O po 2 uwielbiam ten agrument o biednych kobietach , kótre nie mogą miec dzieci- swoją droga trzeba byc nieźle pierdolnietym , żeby proponowac kobiecie oddanie swojego dziecka komuś innemu :O

Gość i taki to jakis glupi temat
bo na przyklad nikt nie pisze o morderstwach, ludzi sie nie powinno mordowac a jednak do takich rzeczy dochodzi co oczywiscie jest zle i idac tym tokiem rozumowania dyskusja na ten temat jest zbedna bo jest to rzecz sama w sobie zla ale jak ktos bedzie chcial to i tak to zrobi po drugie zyjemy w kraju katolickim to przeciez jest zakazane to o czym mowimy, po co poruszasz ten temat skoro go w tym kraju nie powinno byc.

Gość inesssssss82
ograniczeni intelektualnie katole !!!!!!!nigdy nie zrozumiecie o co kaman w aborcji dopóki sami nie staniecie przed takowym dylematem........

Gość Lime
karola dziecko ile ty masz lat? Masz słownik? dziecko bujczynia ?? Podwiąż sobie jajniki?? A może tak jajowody:O Tylko mi nie mów że jesteś matką bo chyba padne!

Gość jezeli juz to dzieciobojczynia
:O Juz lepiej niech sie te przeciwniczki aborcji nie rozmnazaja bo urodza takie same glaby jak one :P

Karola a co w przypadku gdy dziecko ma być bardzo chore? tez byś urodziła....? już nie rób z siebie takiej matki teresy

Gość kijevna
no niestety jak się okazuje podwiązanie jajników nie jest 100% pewną metodą zapobiegania ciąży:( nie masz prawa decydować za nikogo, bo za nikogo nie będziesz czuła, czy myślała... a co jeśli jest to decyzja pomiedzy zabójstwem, a samobójstwem? co wtedy wybrać drogi Watsonie?

Gość khagern
Jesli dacie choc jeden dobry argument na to ze aborcja jest uzasadniona to sie przelame i powiem ze ok

zycie czarno - biale zycie jest pastelowe a fajnie by bylo jakby kazde dziecko bylo chciane po co sie spalac na takie tematy, ktore sa nierozstrzygalne dla przeciwnikow i zwolennikow aborcji dla mnie temat zamienny, ktorym glupie spoleczenstwo sie podnieca a nikt nie rozwiazuje problemow takich jak biedy, przemoc, przestpeczosc czy pomoc rodzinom

Gość Lime
I wszytko jasne masz 17 lat i 9 miesięczne dziecko. Powiedz mi teraz kochanie jak to możliwe że uprawiałś seks przed ślubem?? Bo nie powiesz mi że wyszłaś za mąż mając 16 lat:O

hm ale ja nie mowie ze jestem przeciwna seksowi przed slubem tylko zabijaniu tych niewinnych istot.

no ja daję - ciężka wada genetyczna dziecka, ma umrzeć zaraz po urodzeniu, słyszałam o takim przypadku że dziecko się rozwijało i miało oddzielnie organy: serce, nerki itp, wszystko miało się urodzić ....na raty:O I może kobieta mimo wszystko ma donosić ciążę do porodu mimo że wie że nie będzie miała tego dziecka?:O Słaby argument?

Gość Lime
I jaką teraz stosujesz metodę antykoncepcji?? Tabletki, prezerwatywy?? Wyrzucasz prezerwatywe do kosza z tymi wszystkimi dziećmi??

Gość alenie usunela go
wiec nie wiem po co piszesz do niej? Dla mnie to cos strasznego jak mozna potem zyc z mysla ze zabilo sie swoje dziecko

dajcie spokoj temat, ktory nigde nie bedzie mial konca do roboty Karola a nie zajmowac sie biciem piany, swiata nie zbawisz

najglupsza rzeczy jaka slyszalam Jak Bóg daje dziecko to i daje na dziecko ale herezje :(

Gość khagern
no ja daję - ciężka wada genetyczna dziecka, ma umrzeć zaraz po urodzeniu, słyszałam o takim przypadku że dziecko się rozwijało i miało oddzielnie organy: serce, nerki itp, wszystko miało się urodzić ....na raty I może kobieta mimo wszystko ma donosić ciążę do porodu mimo że wie że nie będzie miała tego dziecka? Słaby argument? Ma sie urodzic czy sie urodzilo bo to co ma sie stac to chyba nikt nie wie przyszlosc jest w ciaglym ruchu wiec nikt nie wie co bedzie jutro i pisz z doswiadczenia a nie ze slyszenia bo ja slyszalem ze to dziecko sie urodzilo i ma sie dobrze wiec na razie zaden argument ja chce fakty

Gość podwiąż sobie jajniki
MARZĘ O TYM - nie jest to legalne z tego samego powodu, co aborcja, a tym powodem jest kościół. Jestem biedna - nie stać mnie na wyjazd za granicę, poza tym nie znam angielskiego (to nie zbrodnia), więc nie poradzę sobie z formalnościami za granicą. Tudzież nie stać mnie nielegalną sterylizację, jeśli bym znalazła chętnego lekarza w Polsce. Tym bardziej oczywiście nie stać mnie na wychowanie dziecka. Zabezpieczam się, ale zwyczajnie się boję wpadki, wieloletnie zażywanie tabletek jest niezdrowe, a tym bardziej nie opłaca się. Gdyby sterylizacja była legalna z pewnością mogłabym przynajmniej uiścić opłatę w ratach lub szukać korzystniejszych ofert. Nie wiem czy muszę to dodawać: gdybym była facetem mogłabym wysterylizować się legalnie, bezpiecznie, wybrać sobie klinikę i cena by mnie nie przerosła w perspektywie życia. To informacja dla tych, którzy radzą sterylizację.

Gość hahahahahaioo
ooo takie biedne i "rozsądne" hahaha a bez sapania i sekszenia nie wytrzymają :O :O :O taaaaa :D :D tepe idiotki

Gość Lime
Ja pierdziele. Dar Boga. Ja bym powiedziała że faceta który Cię zapłodni:O Dawno nie spotkałam tak młodej osoby z takim poglądami. Z takim myśleniem wróżę Ci świetlana przyszłość z ósemką dzieci bo Bóg dał:O Ja nie jestem ani za ani przeciw. To wszystko zależy od sytuacji w jakiej dana kobieta się znajduje! Ja osobiście bym ciąży nie usunęła, nie wiem co by mnie musiało do tego zmusić! Ale nienawidze ludzi którzy uważają że mogą decydować za kogoś! Nienawidze!!!! Albo do upadłego przekonują do swoich racji.

Wiecie co życzę wam że jak usuniecie dziecko to żebyście nigdy więcej nie mogły zajść w ciąże .

Lime Ja próbuje pokazać ze jest życie po tym jak się urodzi dziecko i że można jakoś sobie poradzić ...