Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyfemina22

czy jest tu jeszcze jakaś kobieta, która nie jest za równouprawnieniem?

Polecane posty

Gość antyfemina22

chce zostać w domu, prać, sprzątać gotować, pilnować dzieci, dbać o męża? być zależną od niego i atrakcyjną dla jego przyjemności? niekoniecznie głupia i niemającą nic do powiedzenia

Gość antyfemina22
pisząc niekoniecznie niemającą nic do powiedzenia nie miałam na myśli podejmowania decyzji wspólnie z nim a zwykłą rozmowę chodziło mi po prostu o to, że nie jestem ostatnim tępakiem

Gość swedc
no i niech sobie jeszcze kochanke znajdzie

Gość swedc
dla przyjemnosci będzie ją miał a nie ciebie

Gość to sobie bądź
jeśli tak wolisz to ok ale ja wolę mieć wybór i tylko tyle chcę- mieć wybór :)

Gość antyfemina22
jasne bo faceci lubią tylko walczące niezależne karierowiczki

miałas na mysli zwykła rozmowe? aby rozmawiac nie trzeba się podporzadkowywac :P wierzysz w to ze kobieta której cały swiat ogranicza sie do bycia kuchta, sprzątaczka , służacą jest jakimkolwiek atrakcyjnym intelektualnie partnerem :O? masz 22 lata ?

Gość antyfemina22
tak, wierzę, że jest bo gotowanie i sprzątanie całego dnia nie zajmuje można zajmować się wieloma rzeczami, które rozwijają ale widzę, że w twoim ograniczonym umyśle kobieta zajmująca się domem chodzi cały dzien w rozciągniętym dresie, nie umie sklecić 2 zdań a jedyne co czyta to pani domu albo naj i to tylko rubryki kulinarne

dziewczynko, nie dodawaj czegos czego nie napisałam , tylko czytaj ze zrozumieniem :P a jak juz Ci powiedziałam, wierz sobie w co chcesz, nawet w bajki :P

Nie i jeszcze raz nie ! przede wszystkim chce byc atrakcyjna dla SIEBIE, a potem dopiero dla KOGOS.

Gość antyfemina22
więc odpowiedz na moje pytanie - faceci lubią tylko niezależne karierowiczki? myslisz, że kobieta domowa nie może być inteligentna, oczytana, nie może mieć pasji, które rozwijają bardziej niż praca? nie ma znajomych i nigdzie nie wychodzi? nie może być zadbana? a w nocy być super kochanką? sądzisz że facet mimo to znajdzie inną bo jego kobieta "siedzi" w domu?

Gość hulkccc
posrało was od tej emancypacji...;) atrakcyjna tylko dla siebie? niby po co? po co ta ściema? chcesz być atrakcyjna dla innych facetów a nie dla siebie dobrze laska pisze

antyfemina, a Ty zyjesz dla kogos czy dla siebie ? co jak Cie facet po latach zostawi ? albo jeszcze gorzej cos sie mu stanie i nie bedzie mial jak Cie utrzymawac ?

Gość odpowiem też .......
a co ma równouprawnienie do Twoich życiowych wyborów bo nie rozumiem ?....jak chcesz siedzieć w domu nie pracować to Twoja sprawa ....ale każda kobieta jak i każdy człowiek powinien mieć możliwość wyboru co dla niego w życiu będzie lepsze ....a Ty w ogóle wiesz co znaczy równouprawnienie kobiet na przełomie historii ?...przecież tutaj nie chodzi o siedzenie przy garach z dziećmi w domu czy nie

Gość antyfemina22
dorabiam sobie w domu, miesięcznie mam ok. 700-1000zł, zależy jak mi czas pozwala wszystkie pieniądze sobie odkładam a poza tym mój facet zabezpiecza mnie finansowo no i świat się nie skończy jak mnie zostawi praca jest, wystarczy się rozejrzeć, nie muszę być dyrektorem, żeby przeżyć w razie czego mieszkać mam gdzie

Gość słyszałam jak kiedyś
dobre pytanie bianka, więc co wtedy gdy juz nie bedzie miał cie kto utrzymywac

Gość antyfemina22
dla większości kobiet równouprawnienie oznacza, że trzeba pracować, dorównać facetom, zarabiać nawet jeśli się tego nie chce, nie potrzebuje, nienawidzi ale wyjdę zaraz na lenia nie?;)

Gość słyszałam jak kiedyś
a mozna wiedziec jak tak dorabiasz? 700-1000zł siedzac w domu to duzo tez bym tak chciała

no jak to, przeciez zarabiasz miesiecznie 1000 zl ? Rob jak chcesz najwazniejsze zebys Ty Autorko byla szczesliwa i zadowolona, ja bym tag zyc nie mogla, ale kazdy czlowiek jest inny.

Gość antyfemina22
sprzedaję swoje wyroby nie mówię, że co miesiąc jest tak fajnie ale zawsze jakaś kasa jest robię to w wolnym czasie, garnki, miski, dzbany ręcznie malowane ostatnio robiłam bombki:) czasami coś na drutach czy na maszynie, wbrew pozorom całkiem nieźle się to sprzedaje

Różni faceci lubią rózne kobiety . Nie ma reguły. A mężczyzna może znaleźc sobie kochankę z róznych powodów. Przeciętna polska kobieta, która " siedzi "w domu odbiega jednak od tego o czym piszesz ....nie chodzi o to , ze nie jest inteligntna, ale jej zycia skupia się przede wszstkim na prowadzeniu domu, zwłasza gdy ma dzieci... to w tym zakresie pogłebia przede wszystkim wiedzę :P Jest tak, czy chcesz tego czy nie... ma znajomych ? pewnie tak .. utrzymuje kontakty towarzyskie ? pewnie tak o ile jej znajomymi są także niepracujące zawodowo kobiety . W przeciwnym razie życie twarzyskie ulega znacznemu ograniczeniu. inaczej wyglada sytuacja, kiedy masz kupę kasy i mozesz sobie pozwolic na gosposie, nianię , ogrodnika ... :D

Gość ng;j
jak to co zrobi? znajdzie innego co ją będzie utrzymywał :)

Gość antyfemina22
mam 32 lata od skończenia studiów siedże w domu, mam 2 dzieci nie jestem stereotypową mamuśką, która nie ma swojego życia poza dziećmi mam wielu znajomych, jestem lubiana moi znajomi w większości pracują, spotykamy sie przecież wieczorami a nie w godzinach pracy

no to osochosi ? :-) ja nie mam dzieci, jestem dobrych kilka lat po slubie, pracuje, obowiazkami dzielimy sie 50/50, nie zapiperzam sama ze szmata, chodze dzien w dzien do roboty i jestem zadowolona :-) wiec kazdy swoej :-D

Gość ng;j
i myślisz, że za 1000zł miesięcznie wyżywisz siebie i 2 dzieci gdyby np nie daj boże cos się stało twojemu facetowi?

Gość antyfemina22
nie, wyżywię je za 1000zł i alimenty a tematu nie założyłam, żeby się tłumaczyć - patrz tytuł topiku

Gość ng;j
jakie alimenty kiedy np ojciec zachoruje na śmiertelna chorobę?:o I nigdzie nie kazałam Ci się tłumaczyć. Zastanawia mnie tylko Twój (i innych Tobie podobnych kobiet) brak wyobraźni.

antyfemina22 mam 32 lata od skończenia studiów siedże w domu, mam 2 dzieci nie jestem stereotypową mamuśką, która nie ma swojego życia poza dziećmi mam wielu znajomych, jestem lubiana moi znajomi w większości pracują, spotykamy sie przecież wieczorami a nie w godzinach pracy po co studiowałas ? w razie gdybys nie znalazła męza? wiedzę można zdobywac i poszerzac bez studiów wyzszych..:P wyzywisz dzieci za 1000 zł i alimenty? gratuluje :O a z czego Ty bedziesz zyc w wieku emerytalnym? z głodowiej emerytury? czy na garnuszku dzieci ?