Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewunia25

CZY MOGE BYC W CIAZY???

Polecane posty

WITAM..MAM PYTANIE OTÓZ OKRES MIAŁAM DOSTAC 17GRUDNIA(BR.) TEGO DNIA NIE DOSTAŁAM NA DRUGI DZIEN RANO POSTANOWIŁAM ZROBIC TEST..WYSZEDŁ NEGATYWNY DO 30MIN.PO ZROBIENIU GO ..PO TYM CZASIE POJAWIŁA SIE BLADA KRESECZKA A PO DWÓCH GODZINACH WYRAZNA CZERWONA KRESKA W POLU T..JEDNAK TEGO SAMEGO DNIA WIECZOREM DOSTAŁAM OKRESU( NIE PLAMIENIA I BYŁ OBFITY) KTÓRY TRWAŁ 6 DNI(NORMALNIE) CZY BEDAC W CIAZY WYSTEPUJE OKRES KTÓRY WYGLADA JAK NORMALNA MIESIACZKA.CZY MOGE BYC W CIAZY???CZY WYNIK TESTU PO 2 GODZINACH MÓGŁ WYJSC PRAWDZIWY CZY MOZE ZBLIZAJACY SIE OKRES KTORY DOSTAŁAM WIECZOREM MÓGŁ WPŁYNAC NA WYNIK...NIE BYŁABY TO MOJA PIERWSZA CIAZA WIEC Z DOSWIADCZENIA WIEM ZE W SWOIM PRZYPADKU NIE MIAŁĄM ZADNYCH PLAMIEN ITP..A TYM BARDZIEJ OBFITEGO OKRESU..CZY KTÓRAS TAK JUZ MIAŁA ???POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDZ

Gość jajajajajajajja
jakbys przeczytala instrukcje to tam pisze ze wynik jest wazy tylko do pol godziny pozniej juz nie bo zachodza rozne reakcje i jest nieprawdziwy wiec w ciazy raczej nie jestes a jak sie jeszcze martwisz to zrob jescze raz test

Test odczytuje się po kilku minutach , a potem się go wyrzuca .Nie jesteś w ciąży.

wynik testu jest wiarygodny tylko do 5 lub 10 minut (zależy od testu) od jego zrobienia. wszelkie dodatkowe kreski, jakie po tym czasie się pojawiają są wynikiem zmian chemicznych zachodzących na pasku.

Wynik testu odczytuje się od razu, potem jest nie ważny bo zachodzą w nim reakcje chemiczne, które mogą zmieniać wynik. Nie jesteś w ciąży.

W instrukcji testu jest wyraźnie napisane że po upływie 30 minut wynik testu jest nieważny bo mogą zachodzić reakcje chemiczne. Jeżeli po 5 minutach była tylko jedna kreska tzn. że nie jesteś w ciąży. W Twoim przypadku jeszcze pojawił się obfity okres, to już w ogóle. Także na bank nie jesteś w ciąży.

Dzień dobry,od 3 lat biorę regularnie tabletki,w grudniu byłam dwa razy chora na grypę i zdarzyło mi sie pominąc 3 tabletek pod koniec drugiego tygodnia ich brania od jutra 3.01 powinnam zacząc przyjmowac tabletki z 3 tygodnia lecz postanowiłam,że odstawie je na ok miesiąc może dwa bo mam straszne migreny i chce sprawdzi czy to od pigułek. Mam pytanie czy jak od jutra nie bede brała tabletek(wiadomo ze za pare dni wystapi krwawienie z odstawienia) to czy po nim przez ten czas ok dwóch miesiecy bedzie duże ryzyko zajścia w ciąze???? mimo ze tabletki biore juz długo i zawsze regularnie. Bardzo prosze o dokładna odpowiedż.

Oczywiście, jak tylko odstawiasz tabletki - wraca płodność. Także w miesiacu kiedy brałaś je, ale nieregularnie (piszesz, ze nie wzięłaś kilku bo byłaś chora) - tpo w tym czasie nei jestes juz w 100% zabezpieczona.