Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waga.

9-ty tydzień ciąży - ile przytyłyście do tego tygodnia ?

Polecane posty

dokładnie, mdłości cały czas, wymioty też. w pierwszej ciąży do 15 tyg tez chudłam, łącznie 6 kg. a to co dzieje się teraz to jakas paranoja! co nie zjem to zaraz mam drgawki, zimno mi rzuca mną dosłownie i za chwilkę ląduje to w wc. masakra! mam nadzieję ze nie potrwa dłużej niż ostatnio, czyli max do 14 tyg, bo się wykończę!!! startowałam z wagą 61 kg, teraz mam już 57 i 168 cm wzrostu. jak tak dalej pójdzie to może na 50 kg się zatrzymam...a może nawet nie.... ale co zrobić? zmuszam się do jedzenia, a zwłaszcza picia, bo wiem że pić muszę. i co z tego, skoro co zjem to zwracam? zresztą z każdym dniem mam mniej produktów które moge jeść. np wczoraj przez cały dzień zjadłam: 3 łyżeczki serka wiejskiego, 1 plasterek (cieniuteńki) pomidora, pół naleśnika z dżemem. oczywiście wszystko wylądowało w wc :( a dziś od rana zjadłam 1 łyżeczkę serka wiejskiego (od razu po nim zwymiotowałam, już nie będę go jeść), 4 łyżeczki budyniu. i to wszystko. może jakiś obiad zjem, choćby parę łyżek ryżu i spróbuję mięso dziubnąć, choć na samą myśl mną rzuca :(

Gość 8miesiac
A ja jestem w 8 miesiacu i nic nie przytylam, nwet mi sie wydaje ze troche schudlam ale to przez to, ze zaczelam sie zdrowiej odzywiac bo przed ciaza nie zwracalam na to uwagi. Białe pieczywo zamienilam na ciemne, staram sie jesc co kazdego posilku warzywa, nie jem slodyczy ( a kiedys sie zajadalam), nie pije gazowanego. Ćwiczę też codziennie, jezdze na rowerku stacjonarnym ok 30 mint. Najgorzej u mnie z paleniem:( Przed ciąża paliłam paczę dziennie a teraz ograniczyłam do jednego papierosa :/ staralam sie nie palic ale chodzilam wsciekla, ciagle plakalam a tej jeden papieros na razie mi wystarcza. Boję sie trochę, że przytyje ale bede kontrolowala wage ;)

Gość lalka petronelka
niektore kobiety tyja w ciazy mimo, ze jedza normalnie, jest to genetyczne. polecam chodzenie na basen w ciazy (najlepiej zaczac od drugiego trymestru i mozna chodzic niemal do samego rozwiazania). najlepiej plywac jak najwiecej na plecach i chodzic po wodzie. nie wolno rowniez zbytnio sie forsowac. godznka dwa razy w tyg i czujemy sie w formie, nawet w zaawansowanej ciazy.

Gość Dziewczyny, oprócz tego
że liczycie ile przytyłyście do danego tygodnia ciąży, zwracajcie uwagę na to, czy już pojawił się brzuszek, czy nie. Jestem obecnie w drugiej ciąży, 22 tydzień. Przytyłam jak na razie ok.5 kilogramów. Początkowo podłamywałam się wagą, ale chyba niepotrzebnie. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg i pierwszy kilogram na plusie pojawił się w 18 tygodniu, ale wagę wyjściową miałam sporo wyższą. Teraz na starcie miałam 10 kg mniej niż przed pierwszą ciążą. Poza tym nagły wzrost wagi pojawił się wraz z pojawieniem się brzuszka, a teraz od ponad dwóch tygodni waga nawet nieco spadła, więc różnie to bywa. Nagły gwałtowny wzrost wagi czasem pojawia się ze zmianami np. własnie w kontekście przybycia wód, powiększenia się brzucha, a nie systematycznego tycia.