Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linka180

Kobiety mają rodzić w bólu! - tak postanowiło Ministerstwo Zdrowia

Polecane posty

Gość Linka180

Ministerstwo Zdrowia odebrało rodzącym kobietom prawo do znieczulenia! Niedawno wydało szpitalom kategoryczny zakaz pobierania opłat od pacjentów. Niestety, NFZ nie refunduje bezbolesnych porodów dla wszystkich. - Jesteśmy pod ścianą. Ministerstwo grozi nam prokuraturą, jeśli zgodzimy się podać odpłatne znieczulenie rodzącej - skarżą się ginekolodzy. A kobiety mówią wprost - Ministerstwo Zdrowia zachowuje się, jakbyśmy żyli w XIX wieku. Więcej http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/kobiety-maja-rodzic-w-bolu-tak-postanowilo-ministerstwo-zdrowia_165580.html Jakie są wasze opinie?

Gość hihih
i bardzo dobrze, rodzenie dzieci to fanaberia kobiety więc dlaczego ma być bez bólu? skoso chce dziecko niech się męczy!

Gość anete11111
paranoja w tym naszym kraju. najlepiej jak wszystkie dzieci teraz urodza mężczyżni tak zeby było sprawiedliwie

Gość grffdgrt
i bardzo dobrze...ja dwa razy rodzilam w bolu i meczarniach, bez znieczulenia i nawet mi nie przyszlo doglowy zeby takowe poprosic...to jakies glupie zachcianki kobiet wspolczesnych...zal...

Gość Linka180
Ktoś jeszcze myśli tak samo?

Gość anete11111
rodziłas w bólu to jestes głupia albo nie masz instynktu samozachowawczego. jak mozna dobrowolnie skazywac sie na ból. ale masochistów i cierpietnic nie brakuje

Gość madlena776
Mnie zastanawia dlaczego nikt nie zmusza do wyrwania zeba czy zszywania rany bez znieczulenia przeciez to kilka minut, kazdy wytrzyma.

Gość mamma maa
jestem za tym,zeby kobiety mialy prawo do znieczulenia!

Gość madlena776
Dawniej chlopaczku to by ci na wojnie kolega szukal odcietej nogi a dziure w brzuchu po kuli zatykal szmata.

Gość anete11111
operacje tez robili bez znieczulenia. ale teraz jest wybór. a dawniej kretynko to się znieczulały pewno wódą albo ziołami jakimiś

dawniej .. wlasnie dawniej, swiat sie posuwa do przodu..a Polska nadal w tyle..zal..nie wyobrazam sobie rodzenia w bolu majac do dyspozycji te wszystkie srodki p.bolowe..one sa po to aby z nich korzystac..

Gość anete11111
ja sie nie decyduje. mów za siebie. ale uwazam ze głupota jest nie znieczulanie się. po co. jeszcze nikt nie udowodnił ze szkodzi to dziecku

Gość madlena776
A ty sprawdz co znaczy "PLODZIC" na poziomie gimnazjum juz nie powinienes tak slow mylic ...

Gość madlena776
He he he, dziekuje za pozwolenie ! No a teraz idz dac buzi mamie i tacie i spac, juz po dobranocce.

Gość jdnakan
madlena776 A ty sprawdz co znaczy "PLODZIC" na poziomie gimnazjum juz nie powinienes tak slow mylic ... no a co znaczy mamusko :O?? uzyte jest jak najbardziej własciwe

Gość anete11111
tym co tak krzycza ze kobiety sa głupie i same sobie chciały dzieci to pewno nie staje i zazdroszczą

Gość POltyczne sepuku Polaków
głosujcie dalej na PO :O

Urodziłam bez znieczulenia i żyję, bolało jak cholera,ale moim zdaniem po takim cierpieniu bardziej docenia się to że zostało się rodzicem. Poród to nie koniec świata, da się go przeżyć!

Gość porazka222
trzeba było dzieci nierobic jak sie nieumie rodzic w bólu takie halo

Gość anete11111
to ze rodziłas bez znieczulenia to Twój wybór. Ja tam nie widzę żadnego związku z tym że jeśli bardziej boli to się bardziej docenia. To tak jakby stwierdzić że te matki które bardziej cierpiały przy porodzie to teraz bardziej kochają. Bzdura

Gość madlena776
Rusz dupe , wez slownik i sprawdz jak sie tego slowa uzywa. Ja nie mam interesu w edukowaniu cie.. A gdybym byla twoja mamuska, to jakbym odkryla jak bezinteresownie wrednego bachora wychowalam, podwiazalabym sobie jajowody :)

Gość majjjjka35
A ja mialam wybor czy rodzic ze znieczuleniem czy bez(mieszkam za granica) A jednak wybralam bez znieczulenia.Rodzilam 3 razy Bardziej balam sie tego znieczulenia niz bolu porodowego.Kobiety przesadzacie!!!

Mnie tylko zastanawia kto będzie tyrał na nasze emerytury ^^ Ja np bardzo chcę mieć dziecko a nie zgodzę się na nie ze względu na strach przed bólem porodowym :]

Gość madlena776
Wow...trzeba sie jeszcze bylo biczowac cala ciaze...wtedy to bys docenila rodzicielstwo...

Gość anete11111
to ty przesadzasz. miałaś wybór jak sama piszesz. A czemu w Polscenie można mieć wyboru?

Gość do madlena776
spłodzić 1.powodować powstanie istoty żywej, zapładniając kobietę, samicę; też: wydawać taką istotę na świat, rodzić 2.żartobliwie, ironicznie: tworzyć pisać, wymyślać itp nie drzyj japy :O

Gość asdywada
Ja sie nie dziwie ze w Polsce takie numery przechodza Jak kobiety same twierdza, ze nalezy rodzic w bolach :O ze jak jedna sie meczyla to niech i druga sie meczy :O Cale szczescie, ze mieszkam za granica gdzie znieczulenie to standart i nikt nikogo nie zmusza do niepotrzebnych cierpien. Wspolczuje wam dziewczyny :-(

Gość wrhfri
Problemem nie jest partia polityczna która ma największe poparcie a to że rząd od wielu lat tworzą ci sami ludzie, wymieniają się jedynie stanowiskami. Osoby młode które być może mają lepsze pomysły i inne spojrzenie na problemy nie mają szans dostać się do władzy. Ludzie wolą głosować na tych których znają chociażby ze słyszenie. Ta partia oszczędza na znieczuleniach stosowanych przy porodzie, inna by oszczędzała na ludziach w tym i na malutkich dzieciach chorych na raka a jeszcze inna zabrała by wszelkie refundację leków. Taka jest polityka i na to się nic nie zaradzi i tak jest nie tylko w Polsce.

I kurwa trzeba było głoso0wać na PIS :( ja wiedziałam, że tak będzie ^^

Tak, bo pis by wszystkim zrobił dobrze. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy w tym kraju decydują się na dzieci. Tyle w temacie.