Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linka180

Kobiety mają rodzić w bólu! - tak postanowiło Ministerstwo Zdrowia

Polecane posty

Skazówka i właśnie przez takie średniowieczne myślenie Pani Kopacz ( identyczne jak Twoje) kobiety z tokofobią nie mogą mieć dzieci.... przykre :(

Gość ale tu nie ktore sa
prymitywne kobiety Booze uchowaj przed takimi babskami... No nic co do tematu to jest po prostu tylko w polsce mozliwe ministerstwo narzuca swoja wole i koniec basta nie mamy nic do powiedzenia pozostalo sie tylko pouzalac, nie ma slow, pozdrawiam wszystkie madre kobitki :)

Gość Skazówka
Tłumaczycie tylko siłą swoje mięczactwo. Kiciorek, skąd wiesz, że nic nie osiągnęłam ? Przestraszyłabyś się, jak byś usłyszała, jakie szkoły pokończyłam i jaką pracę mam. I skoro nie znasz żadnej kobiety, co leżała w skurczach, to masz bardzo wąskie grono znajomych, bo moje znajome wszystkie a to leżały, a to stały. W kazdym razie leżeć też leżały i ja leżałam większość porodu.

Gość bo ja bardzo lubię
skazówka ja nie wiem jaki ty poród miałaś, skoro z twoich wypowiedzi jednoznacznie wynika, że wyrywanie zęba boli bardziej :O bo o tym ciągle mówisz - wyrywanie zęba ze znieczuleniem, a poród bez znieczulenia. To, że miałaś lekki poród nie oznacza, że wszystkie kobiety takie mają. Niektóre kobiety rozrywa od środka i co one według ciebie nie potrzebują znieczulenia? A niech się męczą, tak? Co z tego że pękły, poród ma boleć i już :O

Gość skazowka idz juz umyc naczynia
bo czytac sie tego nie da

Gość Skazówka
kiciorek masz tak mały mózg, że pewnie dlatego nie znosisz bólu, jest zbyt mały, by pozwolić ciału znieść ból. Kobieta leżąca w bólach to nieprawda ? Oj się usmiałam.:-)!!!!!!!!Mi się kochana lepiej leżało niż stało.

Gość phiiiii
Skazówka "Nie masochizm. każdy się boi bólu, ale jest poród to musi być ból.To nie jest coś, co kwalifikuje się oczywistą siłą rzeczy do znieczulenia jak wyrwanie zęba, czy rozcięcie brzucha i operacja na nim.To poród i kobiety od dawien dawna rodziły w bólach.A operacje od dawien dawna wykonuje się w znieczuleniu." Od dawien dawna to ludzie w okolicy 40 nie mieli swoich zębów. Taaa operacje ze znieczuleniem, zwłaszcza jak kat obcinał nogę z gangreną. Ja tam uważam, że jeżeli są rzeczy które życie ułatwiają to normalna osoba z nich korzysta. Tak jest z pralką, zmywarką czy znieczuleniem. Owszem jak nie ma takiej opcji to się zaciska zęby i pierze ręcznie, zmywa ręcznie i rodzi bez znieczulenia. A bycie dumnym z tego, że ja piorę ręcznie, zmywam ręcznie, rodzę bez znieczulenia to jest takie trochę hmmm no dziwne.

Gość JAKIE KURNA POWIKLANIA???
Skazowka- nie wierze, ze takie baby istnieja. to nierealne. Napewno bysmy sie zdziwily jakie szkoly skonczylas i jaka masz prace. No ale nie od dzis wiadomo, ze mgr. przed naziwiskiem oznacza bycie madrym. Moj kolega tez skonczyl studia, tez ma swietna prace, ale zabkow to ja bym do niego robic nie poszla. Bo tylko domyslac sie moge jak on skonczyl to wszystko :D

noo ja bym powiedziala ze bardzo dziwne

Gość Skazówka
Dla mnie to różnica,poród a pralka czy wyrwanie zęba. Korzystam z wielu rzeczy ułatwiających życie, i z pralki i z jakichś sprzętów, wiadomo, że nie dam się pociąć na żywca, tylko ze znieczuleniem. Ale poród wybrałam bez znieczulenia, nie chciałam go brać, mój wybór, tak trudno to zrozumieć Dlaczego tak ganicie kogoś, kto takiego wyboru dokonał, uznając tylko swoją rację za słuszną, rację, że tylko ze znieczuleniem należy, a jak ktoś tego znieczulenia nie bierze, to głupi matoł. To bardzo płaskie, ograniczone myślenie.

Hehe to tak jakbym slyszala swoja babcie- Oj, ja to wszystko na tarze pralam, pampersow nie bylo. Pampersy uzywasz, bo to tez wygoda?? A nie od dzis wiadomo, ze tetra jest zdrowdza, bo pupa oddycha w niej i zmieniasz po kazdym siknieciu.

a dlaczego ty ganisz innych ze wybrali znieczulenie

Gość Skazówka
znów jak w wielu tematach na forum, same głupie hieny, co by zakrakały kogos, kto ma inne zdanie. Ja Was uważam za debilki od siedmiu boleści, aż strach bierze, że takie babsztyle istnieją.

Skazowka ale to ty masz plaskie myslenie. Bo to ty pisalas, ze te co biora znieczulenie sa slabe i wogole. Ja jakbym mogla to bym rodzila bez zzo. Ale niewytrzymalam. Mialam mozliwosc i wzielam. Bogu dzieki ze ktos wymyslil taki zloty zastrzyk.

Gość Dlatego ja wolę płacić
prywatnym szpitalom, przychodniom i mieć zajebistą opiekę niż dawać w łapę, żeby ktoś łaskawie zrobił to co powinien koszt ten sam, warunki lepsze

Gość kiciorek-ek
Skazówka- jestem pewna, że nic w życiu nie osiągnęłaś bo sposób w jaki piszesz, jak wrzucasz inne kobiety do worka, pt" mięczaki" świadczy o tym, że jesteś płytką, zawistną babą, która wszystkie rozumy pozjadała. Tak nie zachowuje się kobieta zadowolona ze swojego życia, przychylna i życzliwa innym kobietom. Jestes typowym Polaczkiem :) Nikt nie gani cie za to, że rodziłaś bez znieczulenia tylko za to, że twierdzisz, że kobiety, które chcą znieczulenia są mięczakami, które się ze sobą cackają.

Gość Skazówka
Pewnie tylko cackacie się w życiu z wszystkim, jak z tym porodem. Jak skaleczycie palec czy uderzycie się w kolano, to na tydzień na zwolnienie lekarskie biegniecie i zjadacie tonę tabletek przeciwbólowych, bo uwazacie, że umieracie z bólu.

Gość glistha 69
Jeśli ktoś ma ochotę rodzić w bólu to niech rodzi, mam znajome które twierdzą że poród wcale aż tak nie boli. Ale są różni ludzie, i różnie reagują na ból... Osobiście nie planuję się znieczulać, ALE, chciałabym mieć wyjście awaryjne, taką furtkę w razie paniki... Z jednej strony są krzyki że rodzi się coraz mniej polaków a z drugiej zakazują znieczuleń.. No jak się baby będą bały to nie będą chciały rodzić!

Gość jak dla mnie to bajki...
skazówka - a mi się lepiej stało niż leżało i widzisz jest różnica! zęba bez znieczulenia miałam wyrywanego, kiedyś jak dzieckiem byłam i zapewniam cię to mniej boli niż poród!!! i miałam rękę źle złożoną po złamaniu i łamaną po tygodniu na żywo bez znieczulenia! i wiele zębów leczonych kanałowo bez znieczulenia zapewniam że wszystko bolało mnie znacznie mniej niż poród! dlatego ja chcę dostać znieczulenie! jak nie państwowo to prywatnie, mam to gdzieś nie zamierzam znów tego przeżywać! skoro można inaczej.

i do tego masz obrzydliwa tendencje do wyolbrzymiania

Gość Skazówka
To bądź sobie pewna. Pokazujesz tylko głupotę i swoje ograniczenie oceniając kogoś tak nie znając mnie w ogóle. A co Ty osiagnęłaś ? Ja w wykształceniu, pracy i zyciu osobistym sporo.Ale nie będę Cię przekonywać, "bo i tak jesteś przekonana", że nic nie osiągnęłam.

Gość kiciorek-ek
Oceniam twój sposób wypowiedzi i ciasność rozumku:) Poza tym jeśli ktos po raz trzeci powtarza jak to wiele osiągnął to chyba sam siebie chce przekonać.... Może już się tutaj nie wypowiadaj bo wstyd przynosisz naszej płci.

Gość Skazówka
A skąd jesteś pewna kiciorek swojej płci, bo masz tak ciasny rozum, że może tylko wydaje Ci się ,że jesteś kobietą ?

Gość skazowka skad ty masz
takie teksty sama pisalas ze rodzilas to chyba norma ze baba a nie facet

Gość Skazówka
A ile tabletek od bólu głowy łykacie, jak Was zaboli ? Pewnie od razu całe opakowanie. Bo po co jedną, jak mam wybór, że mogę zjeść całe opakowanie,będzie na pewno mniej bolało niż po jednej ? Pewnie jesteście tak nafaszerowane tabletkami i środkami znieczulającymi , że aż świecicie.

Skazówka może i wykształcenie jakieś masz ( w Polsce polowa społeczeństwo ma mgr ;) )ale z czytaniem ze zrozumieniem to u Ciebie kiepściutko. Paulina BB wyraźnie napisała że wybrała poród bez znieczulenia z czystej ciekawości i naskoczył ktoś na nią? skrytykował, NIE bo dziewczyna wypowiada się z sensem i nie obraża innych, Ty natomiast nie dość że piszesz bzdury to jeszcze mylisz fakty i po wypowiedziach widać że ciśnienie już Ci troszkę podskoczyło. Mam takie pytanie: masz córkę czy syna?

Uważasz, że przy wyrywaniu zęba znieczulenie się należy a przy porodzie nie? Kiedyś ludzie na żywca robili wycinanie wyrostka... to po co teraz znieczulenie skoro ma boleć? Kiedyś wyrywali zęby bez znieczulenia... to po co znieczulenie, jak natura chce żeby to bolało? Na wszystko wynaleziono znieczulenie... to czemu tylko i wyłącznie poród ma być bolesny? Teraz nawet jak ktoś na raka umiera to morfinę dostaje... a przecież ciężka choroba i śmierć powinny boleć bo cierpienie to nieodłączna część życia ludzkiego!

Skazówka dziwi mnie jedno.... jesteś taka wielce idealna! Na którymś wątku pisałaś, że po 2 dniach od porodu lekarz podziwiał Twoją pochwę, pisałaś też, że Twoje ciało wręcz od razu po porodzie było idealne, że poród to pestka, że taka wielce wykształcona.... Az dziw, że Cię w telewizji albo w cyrku nie pokazują xD

Gość kiciorek-ek
ja tam akurat nie bardzo mogę używać tabletek na ból głowy, bo na większość mam uczulenie więc pudło :):)