Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linka180

Kobiety mają rodzić w bólu! - tak postanowiło Ministerstwo Zdrowia

Polecane posty

Gość :D:D:D:D
A ile kosztuje takie znieczulenie ?? Tak becikowe zabrali Znieczulenie zabrali ciekawe co jeszcze !

Haha o spoty, że jest nas coraz mniej, kto będzie zarabiał na nas jak będziemy emerytami bla bla... to puszczają, a państwo jest antyrodzinne, i polacy wyginą i tyle będzie.

nie wiem ile kosztuje faktycznie takie znieczulenie (mam na myśli jaki koszt ponosi szpital podając znieczulenie) ja płaciłam 200zł rok temu

Gość bbbbbbbbb
Ja zrozumiałam, że jest w ogóle zakaz sprzedawania tego znieczulenia, że musi być wskazanie przez lekarza czy jest ono konieczne. No żebym sobie nawet kupić nie mogła, jak mnie stać? To już przegięcie... :O Inna sprawa, co mają zrobić te kobiety co je nie stać...

Kopaczowa to wg. jakby z jaskini wyszła takie ma poglądy :o Czekam na jej dymisję z utęsknieniem i chyba się nie doczekam :/

Ojejku u nas wogole nie stosowalo sie znieczulenia.Pzreciez nfz za to nie placil tylko pacjentki 600 zl.O co cala awantura?

Gość Stręczykrupszczyciel
Jesteście niedouczone po prostu, znieczulenie szkodzi dziecku, ale nie chcę wam tego wykładać. Poczytajcie książki.

Kopacz wkurzyła już Polki dwukrotnie: "cesarki" i "ciążospis". Teraz twierdzi, że Polski nie stać na cywilizowane, znieczulone porody dla swych obywatelek. Ale to nic. Przecież "natura" chce, by Polki bolało. Za to nie chce tego... PiS! a no jak widać PiS tego nie chciał :]

Gość ciezarowka30
pewnie - najlepiej gumę w zęby jak w "Przeminęło z wiatrem".

Gość kasiak1987
Trzeba się leczyć w prywatnej służbie zdrowia i nie będzie żadnych problemów już dawno należało przeprowadzić prywatyzację. Jeśli miałabym wybór nie płaciła bym składek do NFZ.

No właśnie... powinno być do wyboru z tymi składkami! JUa pierdzielę płacić na państwową służbę zdrowia jak oni tylko nas dymają i to bez wazeliny! -.-

w warszawie na madalińskiego kosztuje 700, ja rodziłam bez znieczulenia, ale teraz przy drugiej zastanawiałam się nad znieczuleniem.

w warszawie na madalińskiego kosztuje 700, ja rodziłam bez znieczulenia, ale teraz przy drugiej zastanawiałam się nad znieczuleniem.

Gość mimalamima
No wlasnie chodzi o to, ze juz sie nie musisz zastanawiac. Nie dostaniesz znieczulenia bo szpitalom nie wolno przyjmowac oplat

wiecie co? a ja myślę, że znowu trzeba będzie dawać w łapę :/ chcesz zniecvzujenie? dasz tysiaka i będziesz mieć ^^

Gość kasiak1987
Lepiej rodzić w prywatnym szpitalu wtedy masz 100% pewność że masz wszytko do swojej dyspozycji.

mimalamma - dlatego napisałam że się zastanawiałam... w czasie przeszłym, teraz to już będę musiała rodzić bez znieczulenia.

ja to liczę, że za parę lat się zmieni rząd i PO pójdzie z tymi swoimi porąbanymi pomysłami w pizdu! Jakąś nową partię teraz tworzą.. PJN... ich program wydaje się być bardzo obiecujący. Stawiać mają na rodziny...

rodziłam bez znieczulenia ale zakaz wydaje mi się totalną bzdurą :( wybór należy do kobiety

Gość Linka180
Podnoszę

Gość ja wszystko załatwiałam
"na lewo" z lekarzem, jak to w Polsce :P ...i wszystko się dało załatwić co i jak chciałam :D moim zdaniem bzdura jest to, że niektóre partie tak broną się przed prywatyzacją szpitali, jakby szpital mógł oprócz kontraktów dla NFZ realizować prywatne usługi nie byłoby takich problemów jak opisany w tym topiku no i ograniczono by szarą strefą.... ... bo choć moje 2 porody były bardzo udane, to dając lekarzowi kopertę, w razie problemów szans na reklamację nie miałam żadnych, a płacąc przy kasie czułabym się zdecydowanie bezpieczniej.

Ja rodziłam bez znieczulenia ze względów medycznych - choć szłam do porodu z przeświadczeniem że mam do wyboru wszelkie znieczulenia (rodziłam w UK). W czasie porodu okazało się że jednak nie mogą mnie znieczulić. Poród próżno-ciągiem, dziecko na szczęście zdrowe :) Nie czuję się z tego powodu ani bardziej dumna, ani nie kocham synka w jakiś inny sposób, każde kolejne dziecko jeśli Bóg da będę radziła ze znieczuleniem, głupota jest rodzic w obecnych czasach w bólu kiedy nawet zęby potrafią ludzie wyrywać pod narkozą.

Ups dokładnie , jak widzę w tv ile to dzieci jest teraz ile będzie w 2050 a potem czytam takie nowiny z kraju to ja tu czegoś nie rozumiem.

Gość ja wszystko załatwiałam
no mnie te reklamy "prorodzinne" strasznie irytują.... tak jakby ludzie nie chcieli mieć dzieci na złość rządowi :O a ja sama bardzo bym chciał 3 dziecko.. co z tego jak 2 rok jestem uziemiona w domu bo dziecko nie dostało się do żłobka :O więc kuźwa Z CZEGO mam utrzymać rodzinę i myśleć o kolejnych dzieciach??? ... a oni wola wywalać kasę na głupkowate reklamy.... ...jakby ludziom zapewnili godziwe warunki.... to nikogo nie trzeba by było namawiać!

ja rodziłam bez znieczulenia ale powiem wprost: ze zwykłej ciekawości, bo tyle sie nasłuchałam jakie to straszne, a wiele w życiu przeszłam i chciałam sprawdzic sama. I okazao się że bardziej bolały mnie już w życiu inne rzeczy i spokojnie da się przeżyć, a wcale nie miałam ekspresowego porodu, 2,5 godziny prawie bóle parte a dziecko sie zle ustawiało i nie mogłam przeć. ALE powtarzam, ja chciałam sie przekonać. Pewnie teraz bym sie już zastanawiała naz zniczuleniem, ale z wygody bardziej niż ze strachu. Wiem jak jest bez, to już mogę teraz "z":) Natomiast uważam, ze każda kobieta powinna mieć prawo decydować i sobie kupić znieczulenie jeśli czuje że musi/chce. Żadna łaska, i tak się płaci. Bo faktycznie, taki brak wyboru zakrawa na średniowiecze. Nie każda jest ciekawska jak ja i wiele pań woli od razu sie "zabezpieczyć". Pozostają prywatne kliniki, u nas w mieście chyba dajesz 300 zł i masz full service, cały pobyt, znieczulenie i super opiekę. Więc chyba nie jakaś kasa nie do przekroczenia.

"w warszawie na madalińskiego kosztuje 700" cooo? za samo znieczulenie? chyba ich pogięło, w klinikach za cały pobyt ze wszystkim zapłacisz mniej, tylko trzeba wiedzieć gdzie. Nie dajcie sie tak oskubywać.