Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełna wiary

myśli samobójcze/samobójstwo

Polecane posty

Gość pełna wiary

Mam takie myśli:( ale kto ich nie miał? Wiecie co? zawsze można zacząć od nowa...myślę, że można pokonać i zaskoczyć wszystkich...ja spróbuję:) nabrałam optymizmu po wpisaniu MOTYWACJA na you Tube:) http://www.youtube.com/watch?v=3lrsXqUkqCc&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Ulll8H9h75c POSZUKAJCIE INNYCH ZANIM ZROBICIE TO O CZYM MYŚLICIE...PROSZĘ... chcę żeby nie tylko mi się udało...napiszcie proszę a pomożemy sobie

Gość spragniona jola
ja też miałam, nawet próbę rok temu, ale dostałam psychotropy i w obecnej chwili jestem innym człowiekiem-jestem szczęśliwa; najdziwniejsze jest to, ze ja miałam te myśli bez powodu, nic się nie działo,żebym musiała tak myśleć, a ja miałam je jednak; same próby pozytywnego myślenia nie wychodziły, aż dostałam lek

Gość gfukiyt
a jaki to lek? bo ja tez dostałam, ale dalej mam tak samo.

Gość spragniona jola
seroxat, tj. paroksetyna, a ile bierzesz swój, skoro dalej się tak czujesz? bo antydepresanty mają to do siebie, że zaczynają działać po dłuższym czasie; u mnie w lutym minie rok odkąd biorę, natomiast znaczna poprawa pojawiła się tak dopiero gdzieś w sierpniu...

Gość gfukiyt
ja dostałam asertin, brałam rok, wielkiej poprawy nie bylo, a teraz wszystko wróciło.

Gość spragniona jola
to bardzo współczuję:( może warto jakiś inny lub wizyty u psychologa, czy Twoja depresja ma jakieś realne przyczyny? bo może problem nie minął i dlatego ta depresja nie przeszła?

Gość gfukiyt
do psychologa tez chodziłam przez rok, brałam lek + psycholog. nie wiem co jest przyczyną mojej depresji, a czuję się coraz gorzej. cieszę sie bardzo, że Ci jest lepiej:) ja przestałam wierzyć i w psychologów i w leki...

Gość cykoria
Mi pomógł Velafax XL. Spytaj lekarki, co o nim myśli. No i terapia zajęciowa. Zacznij najpierw robić to co lubisz najbardziej. Nie wiem: spacery koniecznie, ksiązka, wycieczki, muzyka, gotowanie, czy co tam lubisz najbardziej.

Gość spragniona jola
no, trzeba robić na siłę rzeczy przyjemne; ja się zmuszałam do tańca, a w czerwcu planuję jechać z moją grupą na mistrzostwa polski i widać zmuszanie sie wyszło na dobre:)

Gość pacjentka była wariatkowa
a mnie na depresje pomogła praca:) odkąd zapiertalam po 12 godzin przestałam mieć problemy emocjonalne,właśnie zbieram się do roboty :) miłego dnia nieroby:D

Gość depresja a mysli
samobójcze depresja bierze sie zbraku witamin b lub biotyny a mysli samobujcze sa od szatana wystarczy powiedzieć odejdz szatanie do piekła w imie jezusa lub w cos tym stylu tylko ze to bydle po jakim czasie wróci

Gość spragniona jola
co ma depresja do biotyny?

Gość spragniona jola
depresja może być z powodu życiowych okoliczności lub tak jak moje-endogenna, tzn. z niedoboru serotoniny w mózgu, a co ma do tego biotyna(wit h) lub wit b?

Mam do was pytanie bo sama nie moge sobie poradzic z pewna sprawa ( rozstalam sie z chlopakiem po 6 latach, bylam zdradzana,manipulowana ciagle oszukiwana ale nadal go kocham chociaz juz nie chce z nim byc ale ciagle mysle o nim to sa mysli no ciagle mam juz tego dosc ciagle placze i mam nerwice wszytko mnie boli wyszukuje u siebie roznych chorob ale z badan nic nie wychodzi, kazdy mowi ze to nerwica, mam lodowate rece i nogi cale zasztywniale boli mnie zoladek, robi mi sie czarno przed oczami, nie wychodze z domu itd to jest straszne ja taka nerwice mam od roku bo od roku on mna manipulowal wmawial mi wiele zeczy ciezka sprawa i mam tak ze nie chce mi sie zyc.. wybieram sie do psychiatry po jakies proszki wlasnie i boje sie jak taka wizyta wyglada czy ja bede musiala mu wszystko opowiadac? boje sie ze to bedzie dla niego smieszne bo inni ludzie maja naprawde problemy a tu problem jakiejs glupiej milosci nie wiem czy isc co radzicie?

Gość spragniona jola
słuchaj, lekarz nie ma prawa wyśmiewać się z pacjenta, bo to by było niezgodne z etyką zawodową- to po pierwsze; ja chodzę do psychiatry od roku, mam bardzo fajną lekarkę, nie wstydzę sie tego, że tam chodzę; nerwica to nie jest głupia sprawa ani przyczyny, które ją wywołały-w Twoim przypadku jest to toksyczny związek, w moim był przerost ambicji związanej ze studiami; ja mam nerwicę depresyjno-lękową; to, jakie leki dostaniesz, zależy od tego, jak bardzo są nasilone fizycznie objawy tej nerwicy; ja na początku nie mogłam spać ani jeść, cała drżałam, co chwila wpadałam w ataki histerii z płaczem i krzykiem; dostałam więc depakine-tj. kwas walproinowy normalnie stosowany przy padaczce, ale dodatkowo stosowany właśnie w silnych napadach paniki; pobrałam to może parę dni; byłam jak przepita; potem dostałam seroxat; to co dobierze Ci lekarz, będzie zależeć od tego co uzna za stosowne, od wywiadu, który z Tobą przeprowadzi, żeby dokładnie poznać objawy; pewnie też coś z inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny, bo one mają stosunkowo mało objawów niepożądanych i nie otępiają; początkowo może dać np. hydroksyzynę-atarax, to benzodiazepina-jest to silny lek, dobrze się po nim śpi i nad ranem niestety ma się kaca:(

Gość idz idz jak najszybciej
..moją koleznkę piekną zgrabna i mlodą dziewczyne zdradzal mąż z 11lat strasza paskudną kobitą-pocieszali sie w ANGLII a ona z dzieckiem malutkim byla w PL Dostala tka depresje,wpadla w taki kanał,ze sama przyznaje ze malo sie nie wykonczyla,bo znalis ie od 16roku zycia i byli dla siebie wszystkim.... jakby nie syn..to ja nie wiem co by zrobila psycholog nic jej nie pomogl... a pani psychiatra tak plus lekkie leki i po 3 mcach wielka poprawa.... miewa "doły" ale jest o niebo lepiej.. a ja mam podobnie jak TY...ROZSTALAAM SIE Z facetam,bo mnie nei szanowal,klamal i chyba zdradzal,jest to wielki bół,poniewaz to zwkly prosty chlopak ze wsi,inteligentny ale... i czym jestem dalej od decyzji o rozstaniu tym mi gorzej... do tego juz nie wiedzilam wczoraj co sie ze mna dzieje,jakas placzliwa bez hummoru a ja jestem wulkanem energii i smiechu.... wiec stwuerdzilam ze nalezy sie udac do lekarza... ale moze byc i tak...sie kapnęlam ze barkuje mi magnezu,mam wiele sttresu w pracy,drży mi powieka,cierpna rece,i jestem zmeczona.. wiec stany depresyjne to tez braki mi eralne w organizmie i zaburzona gospodarka elektrolitowa... poza tym jaks ie ma problemy i stresy to zuzucie magnezu bardzo sie zwiekasza....

Gość spragniona jola
no i to , że wyjdziesz z tego stanu , w jakim się teraz znajdujesz, będzie też zależeć od odcięcia sie od osoby, która wpędziła Cię w nerwicę; bo bez tego możesz brać leki bardzo długo, ale zostając przy toksycznej osobie , one Ci nie pomogą; czeka Cię sporo pracy , ale da sie zacząć żyć od nowa, chociaż chwilami możesz w to wątpić

Gość spragniona jola
tak, fizjologia przy depresji ogólnie zmienia się na gorsze, ale brak elektrolitów i witamin nie jest przyczyną depresji,tylko jedna z jej konsekwencji

Gość dgdfg54465
ja biorę Citabax(40) mg no i ostatnio dorzuciłem sobie 1tab Asparginu poprawa jest!

Gość spragniona jola
citabax ma w sobie citalopram?

Gość dgdfg54465
Tak citabax to citalopram

a do kogo lepiej do Pani czy do Pana mysle ze moze kobieta bardziej by zrozumiala mnie sama nie wiem co radzicie a znacie moze jakiegos psychiatre z Warszawy prywatnego dobrego? nie wiem co robic dodam jeszce ze w nocy nie moge spac biore zolpic na sen, a co do odciecia sie od tej osoby to wlasnie to jest moje postanowienie noworoczne zmienialm nr koma,gg wszytko nie ma on juz ze mna kontaktu

Gość dgdfg54465
ja myśle że i taki na NFZ psychiatra by ci pomógł - chodzi przecież tylko o przepisanie leków...

Gość spragniona jola
niestety, z Warszawy nie znam, bom z Białegostoku; może rzeczywiście lepiej do kobiety w Twoim wypadku, kobieta prędzej zrozumie kobietę, chociaż generalnie to bez różnicy teoretycznie; i dobrze , że już się odcięłaś , życzę, żebyś wytrwała w tym postanowieniu

ale jak wyglada taka wizyta? bede musiala mu od poczatku opowiedziec cala historie czy co mam powiedziec ze mam takie objawy i zeby mi cos dal co radzicie? boje sie tam troche isc:( ale nie mam juz sil

Gość spragniona jola
ale wiecie co, psychiatra prywatnie więcej czasu poświęca pacjentowi niż ten z nfz, moja lekarka mnie prywatnie trzyma przez godzinę, a wiem, że lekarze z nfz starają się w 15 minut załatwić pacjenta, więc jest różnica

Gość dgdfg54465
dostaniesz proszki SSRI i po miesiącu lepiej się poczujesz...

Gość spragniona jola
no musisz opowiedzieć fizyczne objawy i powiedzieć następnie, co Cię do tego doprowadziło; ja też się bałam, po roku stwierdzam, że pojście tam, to była z najlepszych moich decyzji

Gość spragniona jola
i jak bierzesz ten zolpic, to benzodiazepinami nikt Cię faszerować nie będzie, tylko powiedz, że go bierzesz na noc