Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzxyzhyhy

Dziecko od 7 dni się nie załatwiało!

Polecane posty

Gość xyzxyzhyhy

Moje dziecko od 7 dni nie robiło kupy. Masowałam mu brzuszek,dawałam lactulosum,debriat wode z miodem na czczo,próbowałam termometrem,dzisiaj rano wsadziłam czopek i dalej nic! Co robić ?

Gość józek spod trójki
nakarmić

Gość xyzxyzhyhy
Bardzo śmieszne naprawdę :O .

Gość xyzxyzhyhy
A sama taką lewatywę mogę mu zrobić ?

Gość ankamamamaa
ile dziecko ma lat/ miesięcy?

Gość xyzxyzhyhy
rok .

Gość xyzxyzhyhy
a dokładnie rok i miesiąc.

Gość xyzxyzhyhy
może ktoś mi pomoże ? :(

Gość ankamamamaa
ja z zaparciami u dziecka męczyłam się 8 miesięcy- zaparcia nawykowe- wstrzymywała. były badania, gastrolog dziecięcy, czopki,laktuloza, dieta, dicoman i wiele innych- pomAGAło ale tylko na tyle że jakoś łatwiej jej to przeszło przez zaciśnięte do maksimum nogi. przeszło kiedy sama odblokowała się psychicznie- idź do apteki i kup enemę dla dzieci. natłuść pupkę oliwką i delikatnie wprowadź i tak około połowę płynu wpuść. powinno pomóc. a od jutra zacznij dawać lekkostrawne posiłki, dużo owoców, suszonych śliwek, poprostu dieta zapobiegajaca zaparciom.

Gość ankamamamaa
a męczy się jakoś, przeszkadza mu to że kupy nie robi, czy wstrzymuje? może najadło się czekolady i innych łakoci świątecznych. napisz coś więcej.

Gość xyzxyzhyhy
To pójdę po tą enemę dzisiaj . Tylko,że ona naprawdę nie je nic co mogłoby powodowac zaparcia,je dużo warzyw owoców,słodyczy wcale . :(

Gość ankamamamaa
tylko rób to delikatnie i z wyczuciem bo to nic przyjemnego i żeby jakiegoś urazu nie miało potem.

Gość xyzxyzhyhy
No właśnie tak jak by chciał i nie chciał .Dzisiaj stękał a jak go chciałam wziąć na ręce i poprzyciskać mu nóżki do brzuszka do zaczął uciekac . Na pewnie nie najadł się słodyczy,bo słodyczy nie jada :( Nie chce jeść ,traci apetyt :(

Gość xyzxyzhyhy
Tylko nie wiem,czy on sobie da tą lewatywę zrobić,bo czopków nie lubi i się wyrywa .. :(

Gość ankamamamaa
zrób lewatywę i zobacz co będzie od jutra. jakby się powtarzało- to nie możesz za każdym razem robić lewatywy i wkładać czopki bo się organizm przyzwyczai do takiego wspomagania. wtedy do lekarza, zrobić też badania i trzeba leczyć to. spróbuj jeszcze raz założyć czopek a jak nie pomoże to wieczorem lewatywa. wiem co to jest bo wiem jak myśmy się męczyli.....

Gość autorkooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!
jak zrobi kupe to mu apetyt wroci :-) moj tez tak ma :-) nie dajemy zadnej czekolady jak juz cos slodkiego to najwyzej lizaka bo to sam cukier a nie cukier+ tluszcz +czekolada+ cos tam jeszcze :-( daj dziecku jakis kefir albo moze sliwke suszona...

Gość xyzxyzhyhy
Ok tak zrobie,dziękuję .

Gość xyzxyzhyhy
Właśnie on na codzien jada śliwki,kefiry,owoce warzywa,a załatwić się nie może :(

Gość xyzxyzhyhy
A tą lewatywa nie zrobię mu jakiejś krzywdy ? Nigdy nie robiłam lewatywy .. :(

Gość xyzxyzhyhy

Gość xyzxyzhyhy
prosze o pomoc :(

Gość mama dwulatka
Pomoze gliceryna w plynie do kupienia w aptece (podaje sie do odbytu), mozesz zaparzyc siemie lniane, herbatke koperkowa lub dac kiwi do zjedzenia. Sama wiesz co z tych rzeczy Twoje dziecko zje lub wypije.

Gość xyzxyzhyhy
Kiwi je codziennie . Siemie lniane tego na pewno nie wypije. :( A herbatkę koperkowa też często pije także ... Kupię tą glicerynę dzisiaj albo lewatywę,chociaż wolałabym mniej inwazyjne metody :(

Gość marlut
sok lub kompot z jabłek .u mnie działało błyskawicznie.

boże dziecko tydzień się nie załatwia a ty na forum piszesz zamiast zrobić lewatywę jakieś 3 dni temu :/ szybko do apteki i lewatywe rób a jak to się powtórzy to do lekarza bo to nie jest normalne :/

Gość xyzxyzhyhy
Sok jabłkowy spróbuję! To,że to nie jest normalne to wiem!Ale takie zaparcie ma po raz pierwszy..A lewatywy chciałabym mu oszczędzić,bo to do przyjemności nie należy :(

Gość marlut
próbuj sok lub kompot z jabłek,póżniej dmuchaj do apteki po eneme .jak nie będzie to zrób sama-wymieszaj trochę lekko ciepłej wody z mydłem jakims delikatnym i gruszka zwykłą do nosa wpuszczaj mu do pupy.powinno pomóc.ewentualnie czopek glicerynowy,ale nie wiem czy takim maluchom można podawać.termometrem się nie baw ,bo był przypadek ,że złamał sie w tyłku i co póżniej?daj znac jak efekty.a może marchew mu dawałaś?ona działa zapierająco.mój mały miałm po niej mega zatwardzenie.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
daj dziecku słoiczek sliwek Gerbera, jesli dzis mały nie zrobi kupki to idz do lekarza bo zacznie mu to gnic w jelitach