Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujaca

Czy tyle wystarczy by utrzymac dziecko?

Polecane posty

Gość planujaca

jesli miesiecznie przeznacze na dziecko kolo 1000zl? Nie wliczam w to wyprawki czyli lozeczka, wozka. Za to zakladam, ze nie bede karmic piersia czyli mleko, pampersy no i ubranka zakladajac ze bede kupowala nowe podobnie jak zabawki. Powinnam zmiescic sie w tej sumie chyba, prawda?

Gość planujaca
to moze napiszcie ile wy wydajecie

Gość planujaca
gotowac raczej nie bede

Gość marynazwawki
myślę, że spokojnie sobie poradzisz pod warunkiem, że urodzisz zdrowe dziecko, ale to już nie wybór ludzki z tego, co ja rozmawiałam z koleżanką to utrzymuje dziecko 2 letnie w tej chwili za ok 400zł miesięcznie, przy czym karmi je modyfikowanym, kupuje pampy w biedronce, karmi własnoręcznie zrobionym jedzeniem, a nie słoikami i poi wodą lub rozwodnionym soczkiem wiadomo, ze jak ktoś chce wszystko najdroższe to nie utrzyma i za 5tys:)

Gość marynazwawki
ps ja bym na twoim miejscu trochę oszczędziła na luksusach i 200zł czy nawet 400zł z tej sumki wpłacała na jakieś konto oszczędnościowe dla dziecka by później mieć za co go posłać na studia czy nawet sprezentować mu mieszkanie:)

Gość planujaca
ja sie chce wlasnie w tysiacu zmiescic by wplacac na konto troche dla dziecka. No i nie chce by nam sie za bardzo standard obnizyl dlatego mysle ze tak z tysiac bym mogla spokojnie przeznaczyc. Teraz artykuly dla dzieci sa duzo drozsze dlatego pytam

na dziecko w pierwszym roku życia wydaje się ok 600-700 zł miesięcznie - ubranka, słoiczki, mleko, chusteczki, pieluchy (polecam te z Lidla - są nawet lepsze od Pampersów i dużo tańsze), zabawki :) więc z tego tysiąca na pewno Ci coś jeszcze zostanie (awaryjne sytuacje - np.leki, ew. szczepionki

Gość planujaca
no to super, bo wiadomo, ze teraz po tej podwyzce to trzeba liczyc troche wiecej