Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatuszekdomi

kontakt seksualny w dni płodne czy jestem w ciązy?

Polecane posty

Beta to badanie krwi, które wykazuje ciążę, raczej nie ma mowy o pomyłce - o wiele pewniejsze, niż zwykłe, domowe testy, ktore mogą nie wykryć ciąży, bo stężenie gonadotropiny jest za małe. Nie trzeba być na czczo. Jest płatne, ponad 30 zł (u mnie w labie 33).

kwiatuszekdomi: wydaje mi się że na betę możesz isć spokojnie po 7 dniach. powinno dać jakiś wiarygodny wynik. Firankla: tylko nie denerwuj się żeby te 12 dni się nie potrzebnie nie przedłużało. :) misaaaa89: powtórz test koniecznie jeszcze raz! albo beta dla pewności. może wcale nie jesteś w ciąży. ;| mój nadal jest jakoś wydaje mi się mało obfity, no ale może się rozkręci. chyba że to wina odstawienia tabletek. wydaje mi się że test już mogę sobie odpuścić mimo wszystko bo temperatura mi spadła od wczoraj, a w ciąży mimo plamień byłaby ciągle wyższa prawda? trzymajcie się dziewczynki. :*

Przeanalizujmy to jeszcze raz.. Okres miałam : 24-(28)- 29 grudnia stosunek 1 stycznia. owulacja 6,7 styczeń. nast okres : 18.01 Cykl 26 dni... stosunek przerywany bez wytrysku

Gość dziewczynyya jaaa
1dc- poczatek @ 4-5 dc- koniec 9dc-stosunek owu przypada mniej wiecej u Ciebie na 12 dc :) No niby 9 dc to dzien plodny. ale male szanse. to znaczy maly procent ryzyka. A jeszcze jak wytrysku nie bylo. To dajmy na to ze preejakulat i zalozmy ze sa tam plemniki, ale jest ich malo. i musialyby 3 dni ''czekac'' a preejakulacie i tak sa bardzo slabe i zazwyczaj uposledzone plemniki. wiec no na pewno ryzyko jest ale male :D podobnie bylo u mnie, ale ja na tym etapie sie wcale nie martwilam :) Dopiero teraz panikuje,bo okresu nie ma :( a mialam regularnie :/

Gość dziewczynyya jaaa
Ale tez boję się bo przed ostatnim okresem tez bylo ryzyko, male bo male. ale bylo i potem dostalam okres,ale oczywiscie wyczytalam na forum,ze moze okres wystapic, raz,dwa,albo kilka razy. :/ no i mozliwe ze wtedy doszlo do zaplodnienia -okres wystapil :/ a teraz juz nie wystapi:/

aaaaha, hm. a powiedz jeszcze kwiatuszku od kiedy mniej więcej zaobserwowałaś śluz płodny? chodzi mi mniej więcej ile przed owulacją? w szalenie przyjaznych warunkach plemniki mogą przeżyć nawet do 7 dni. jeżeli nie to wydaje mi się że dość szybko giną. no i jeszcze temat rzeka dotyczący preejakulatu. czytałam że są tam plemniki ale nie zbyt zdolne do zaplodnienia. więc szansa jest, ale mniejsza. wydaje mi się że dużo większa byłaby gdyby miało to miejsce w dni płodne, a nie w teoretycznie nie płodne. no ale zaczekamy jeszcze co powiedzą na ten temat dziewczyny :)

Ty nadal masz regularny okres! 1, 2 dni spóźnienia to nie są zaburzenia cyklu :O Po co na siłę szukasz objawów, których nie ma i nie będzie? Trzeba było iść dzisiaj na betę, miałabyś czarno na białym, że fantazjujesz.

dziewczynyya jaaa: wtedy to nie jest okres, a jakieś małe plamienie które można odróżnić od normalnego obfitego okresu. no i występuje dość rzadko. tak przynajmniej mi tłumaczono. :)

kwiatuszek, nie do ciebie pisałam. Moje słowa dotyczą dziewczyny jaaa. Rozumiem panikę w UZASADNIONYCH przypadkach. Typu: stosunek z wytryskiem do środka w dniach płodnych.

Betę możesz zrobić nawet wcześniej albo czekasz do dnia miesiączki i robisz test sikany. W tym momencie niczego nie przyspieszysz. Dlatego ja bez stosowania zabezpieczenia mierzę temperaturę i obserwuję organizm, bo to mi daje pewien obraz tego, co się dzieje. I ewentualnie wtedy, jak mi coś nie pasuje, zaczynam się zastanawiać, o co biega.

Gość Firankla
Okres 19 - 24 grudnia 29 - 2 stosunki + peeting z wytryskiem poza mną, początek dni płodnych około 4.01 owulacja ( ? ) następna @ - koło 20.01 Kwiatuszekdomi - jeśli nie było wytrusku to na pewno nie zajdziesz w ciąże, się nie stresuj!!

skoro ten płodny pojawił się 6 stycznia jak napisałaś to nie martw się. plemniki potrzebują sprzyjających warunków w tyle dni czekania im nie pomaga. w tym nie płodnym zyją na prawdę nie długo. więc nie denerwuj się bo stres Ci nie pomoże. :)

Gość hej a ja mam
pod jezykiem 37,1 a powinnam przedwczoraj dostac okres. W sumie nie wiem jaka mialam temp w 1dc wiec chyba o kant dupy rozbic to mierzenie teraz nie?

Gość hej a ja mam
badanie :) jest na 100 % pewne i mozesz isc na nie juz w pn :) bedzie wynik miarodajny i 100 %, test mozesz zrobic w dniu spodziewanie jmiesiaczki. 1 kreska nie wyklucza ciazy ale juz dwie razczej na 100% swiadcza o ciazy

hej, a ja mam - tak, o kant d... bo jeden lub kilka pomiarów nie dają ci pełnego obrazu całego cyklu. Nie wiesz, kiedy był wzrost temperatury, czyli teoretyczna owulacja, więc nie wiesz, ile teoretycznie trwa u ciebie faza lutealna, która kończy się miesiączką

kwiatuszku: wiadomo że badanie to w sumie 100% pewność. ja osobiście bym chyba nie poszła, bo boje sie pobierania krwi, igieł, strzykawek. więc pewnie najpierw odczekałabym kilka dni i zrobiła test. ale badanie to jednak badanie więc wiesz. :) hej a ja mam: no powinno się cały cykl mierzyć i to nie jeden żeby tam wszystko wiedzieć. ja zaczełam w połowie cyklu tak trochę w cały świat, żeby tylko zobaczyć co i jak. no i przez kilka dni miałam 37, od wczoraj spało do 36,5 no i dziś dostałam upragnionego okresu. wcześniej nie miałam potrzeby mierzenia i obserwacji śluzu bo brałam tabletki.

Gość Firankla
Kurcze a można te badanie bez skierowania?

Gość dziewczynyya jaaa
dziewczyny a ja juz nie mam tego "plodnego" sluzu, tylko jaki taki wodnisty :((((

Gość dziewczynyya jaaa
oczywiscie ze bez skierowania :)) u mnie kosztuje 25 zł

Gość dziewczynyya jaaa
jesli wydzie Ci wynik ponizej 5 to znaczy ze mozesz byc spokojna, bo poziom hormonu bardzo szybko wzrasta z dnia na dzien po zagniezdzeniu

Gość Firankla
dziewczyny ja - kurcze nie wiem co Ci powiedziec, ile Ci się spoznia @ ?

Gość dziewczynyya jaaa
no w sumie czesto mialam cykle 28dniowe. I 28 dnia mialam juz okres,dostawalam go w nocy najczesciej. ostatni cykl byl bardzo dziwny. trwał 25 dni! :/ i okres juz skonczyl mi sie 4-5 dnia ,zawsze trwa 6-7dni;/ aha i byl dosyc obfity ale mniej niz zwykle... dzisiaj jest 28 dc i nic nie zapowiada się na okres. nic doslownie mnie nie boli.

Gość Firankla
To idz zrob te badanie z krwi... serio

może teraz Ci się przedłuży o te 2, 3 dni skoro wcześniej był krótszy.. heh. nie wiem no, ale nie denerwuj się tak bo pogarszasz sytuację. ;|